Sponsorizat
Categories: Eveniment

Schimbările simple de făcut pentru a trăi mai mult. Ce spun experții

Sponsorizat
Sponsorizat


Şase specialiști au împărtăşit obiceiurile care e bine să fie adoptate la 20 şi 30 de ani, să ajute la o viaţă mai lungă. Printre acestea se numără o dietă echilibrată, exerciţii fizice regulate, folosirea protecţiei solare şi reducerea stresului.
Business Insider a rugat şase experţi în domenii care variază de la fitness la sănătatea creierului să explice ce se poate face la 20 şi 30 de ani (şi nu numai) pentru a avea cele mai bune şanse de a trăi o viaţă lungă şi sănătoasă.

Mesajul lor principal: nu este niciodată prea târziu pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea, dar cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine.

Dieteticianul Clare Thornton-Wood a declarat că principalele sale schimbări în materie de nutriţie sunt adoptarea dietei mediteraneene şi reducerea consumului de zahăr. “Unul dintre cele mai bune modele de alimentaţie de luat în considerare pentru longevitate şi anti-îmbătrânire este dieta mediteraneană (multe fructe şi legume, cereale integrale, ulei de măsline, peşte, ouă şi o cantitate mică de carne slabă)”, a spus Thornton-Wood.

“Există dovezi că bacteriile intestinale sănătoase au un impact asupra sănătăţii mentale şi a stării de spirit – stimulaţi acest lucru prin consumul unei game largi de alimente pe bază de plante”. În acest sens, Thornton-Wood recomandă consumul frecvent de carbohidraţi din cereale integrale, cum ar fi orezul brun, precum şi de alimente fermentate, cum ar fi chefirul, varza sau kimchi.

Reducerea aportului de zahăr şi de alimente ultraprocesate poate între timp să vă stimuleze pielea şi dinţii, a spus Thornton-Wood, adăugând că o sănătate orală precară a fost legată de bolile de inimă şi poate face ca alimentaţia să fie mai dificilă pe măsură ce îmbătrânim. Toate acestea pot ajuta la menţinerea unei greutăţi sănătoase, care are un impact direct asupra tensiunii arteriale, a rezistenţei la insulină, precursor al diabetului, a nivelului de colesterol şi a sănătăţii inimii. Iar cercetările sugerează că nu doar alimentele pe care le consumăm sunt importante pentru longevitate, ci şi modul în care le consumăm. Consumul de mese regulate şi sănătoase, în special împărtăşite cu cei dragi, a fost, de asemenea, legat de îmbătrânirea sănătoasă, a declarat Thornton-Wood.

Antrenorul şi cercetătorul Luke Worthington a declarat că mişcarea este importantă la orice vârstă, dar avem tendinţa de a deveni mai puţin activi în timp, ceea ce înseamnă că, cu cât îmbătrâneşti, cu atât mai mult va trebui să fii mai motivat în ceea ce priveşte exerciţiile fizice.

El împarte sănătatea fizică în cinci “piloni”, care sunt la fel de importanţi în toate etapele vieţii: forţă, fitness cardiovascular, mobilitate, compoziţie corporală şi bunăstare emoţională. Ar trebui să încercăm să menţinem un echilibru al acestor elemente atunci când ne planificăm regimul de exerciţii fizice, a spus el.

Joanne Whitmore, asistentă cardiacă, a declarat că persoanele de 20 şi 30 de ani ar trebui, de asemenea, să facă cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată sau 75 de minute de exerciţii fizice intense în fiecare săptămână şi, pe cât posibil, să menţină stresul la un nivel minim.

Renunţarea la fumat este cel mai important lucru care se poate face pentru sănătatea inimii. Dar chiar şi mici schimbări în stilul de viaţă, cum ar fi scările în locul ascensorului sau câte o pauză de la birou o dată pe oră pentru o plimbare rapidă.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

3 zile fără apă în Cluj! A fost nevoie să spargă drumul pentru a înlocui conducta veche

O intervenție amplă a avut loc astăzi în județul Cluj, pe conducta principală de aducțiune…

6 hours ago

Record pe piața imobiliară: IULIUS și Atterbury Europe atrag 400 milioane de euro pentru reconversia urbană RIVUS din Cluj

Proiectul RIVUS Cluj-Napoca, dezvoltat de IULIUS și Atterbury Europe, marchează un moment istoric în industria…

9 hours ago

La o cafea cu un polițist: Clujenii, invitați să vorbească deschis despre siguranța rutieră ☕🚔

Cum ar fi să discuți față în față, la o cafea, cu un polițist despre…

10 hours ago

Cluj: Zonele afectate de întreruperea apei timp de 3 zile, începând de marți, 20 mai 2025

Lucrări majore pe conducta Cluj-Gherla-Dej: Zeci de localități și cartiere din Cluj rămân fără apă…

1 day ago

🎓 Bal de absolvire ca-n povești la Cluj-Napoca!

Elevii Colegiului Național Unitarian „János Zsigmond” au strălucit într-o seară de neuitat Magie, eleganță și…

1 day ago

❗Stația Sigismund Toduță va fi relocată temporar

Compania de Transport Public anunță că stația Sigismund Toduță, aferentă liniei 30 de autobuze, va…

1 day ago