Categories: Eveniment

Se pregătește inaugurarea primului centru de Educație Montană din România. Printre activități, tabere, drumeții, ateliere de cățărat, orientare și prim ajutor


Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid, la începutul lui 2024, într-un parteneriat unic, porțile primului Centru Național de Educație Montană, în inima Parcului Natural Bucegi.
Centrul va deveni un loc pentru publicul dornic să învețe despre biodiversitatea montană, despre beneficiile timpului petrecut în natură și despre un tip de turism montan responsabil.

Cei de la Asociația Montană Carpați transmit că centrul, care se va deschide chiar în incinta Centrului Național Salvamont de la Padina, va deveni un loc pentru publicul dornic să învețe despre biodiversitatea montană, despre beneficiile timpului petrecut în natură și despre un tip de turism montan responsabil.

“Deschidem acest Centru cu gândul la generațiile actuale și viitoare de oameni care îndrăgesc natura montană și vor să afle cum s-o protejeze, să se bucure de ea în mod responsabil și, în același timp, să fie în siguranță în timpul activităților pe care le practică.

Așadar, invităm comunitatea montană să ne mărească rețeaua de colaboratori entuziasmați și să ne contacteze pentru organizarea activităților cu tematică montană și de mediu.

Fie că e vorba de ghizi, instructori, ONG-uri, cluburi montane sau companii, orice activitate care se pretează specificului Centrului va fi binevenită. Ne dorim ca Centrul de Educație Montană să devină un hub național în care să se intersecteze copii, tineri, adulți, instructori și experți din toate domeniile protecției naturii”, spun cei de la Asociația Montană Carpați.

Centrul va fi deschis pe toată durata anului, iar accesul se poate face cu mașina pe drumuri asfaltate și în stare bună (urmînd DN 71 din Sinaia și continuând pe DJ 713/714 pentru aproximativ 30 km).

“Este locul pe care-l găsim pertinent, astfel, pentru pregătirea viitorilor ambasadori de mediu – viitorilor rangeri, pădurari, biologi sau veterinari de wildlife, fotografi de natură sau salvatori montani. Este un hub național în care se vor intersecta copii, tineri, adulți, învățători și experți din toate domeniile protecției naturii și care sperăm să deschidă oportunități către noi feluri de locuri de muncă”, mai arată cei implicați.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago