Categories: Eveniment

Serviciul de permise și înmatriculări auto din Gheorgheni ar putea fi mutat la ieșirea din Cluj


Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor de pe strada Albac ar putea fi mutat în perioada următoare în sediul Vămii din Someșeni. Propunerea aparține prefectului Mircea Abrudean.
Invitat la emisiunea ZIUA LIVE, prefectul Clujului a precizat că o relocare a acestui serviciu este absolut obligatorie pentru a asigura condiții proprii atât pentru cetățeni, cât și pentru angajați.

”Am fost să văd condițiile în care lucrează colegii mei și în care cetățenii își rezolvă problemele legate de acest domeniu. Constatarea nu este una fericită, cel puțin în cazul permiselor și înmatriculărilor, care funcționează pe Albac în condiții absolut improprii. Din punctul de vedere al cetățenilor care se duc la ghișeu, zona de așteptare este una foarte mică, oamenii stau la cozi, uneori afară în frig și ploaie, nu sunt locuri de parcare, astfel că cei care vin la acest serviciu blochează aproape un întreg cartier. Am avut o mulțime de sesizări de la cetățenii afectați de activitatea acestui serviciu. Vorbim de peste 500 de oameni care vin zilnic pentru diverse probleme aici. Sigur vin cu mașina, blochează parcările altora, că n-au unde să parcheze.
La fel de impropriu este spațiul și pentru lucrătorii serviciului, care își desfășoară activitatea în condiții greu de imaginat, în spatele ghișeelor sunt niște holuri de jumătate de metru, pentru că în rest e ocupat de arhivă. Constatarea e extrem de tristă”, a spus Mircea Abrudean.

Acesta a precizat și că are în vedere mai multe soluții pentru rezolvarea acestei situații.

”O soluție, care este și o prioritare a guvernului, se referă la descentralizarea serviciilor publice comunitare și aducerea lor cât mai aproape de cetățeni. Asta ar însemna să ducem Serviciul de Înmatriculări dar și cel de Pașapoarte înspre capetele de județ, respectiv Câmpia Turzii, Dej, Huedin pentru că acolo vor absorbi mare parte și din comunele alăturate. Astfel, degrevăm în primul rând traficul din Cluj și îi scutim pe oamenii din județ de un drum până la Cluj-Napoca, să își rezolve aceste probleme. Sigur că principalul impediment în acest caz este lipsa de personal”, a explicat Mircea Abrudean.

Prefectul Clujul a precizat și că a găsit o locație mult mai potrivită pentru sediul Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto. ”Relocarea serviciului din zona Albac e un proiect care a mai fost discutat acum câțiva ani, dar nu s-a finalizat. Am identificat o locație potrivită, sediul Vămii din Someșeni, pentru că oricum o parte din funcționarii de la Vamă se vor muta pe Dorobanților în noul corp al Direcției Finanțelor. Spațiul de la Vamă permite acest serviciu de relații cu publicul, este spațiu suficient pentru public, spațiu pentru lucrărtori, ca activitatea să se desfășoare în condiții normale. Și foarte important există și locuri de parcare. În plus, acolo există un teren al CNAIR nefolosit și am început discuții să putem amenjara locuri suplimentare de parcare pe acesta”, a adăugat Mircea Abrudean.

Prefectul spune că odată cu un sediu nou s-ar rezolva mai multe probleme legate de activitatea acestui serviciu, inclusiv cele referitoare la organizarea și desfășurarea examenelor pentru obținerea permiselor auto.

Mircea Abrudean a precizat că deja a discutat cu autoritățile de la Câmpia Turzii, Dej și Huedin pentru a găsi spații pentru viitoarele birouri ale acestor servicii în județ și a găsit susținere din partea acestora. În plus, și la București există deschidere față de acest proiect. ”Am discutat inclusiv cu ministrul de Interne și a spus că ne dă tot concursul pentru acest proiect de relocare. Direcția Generală Permise și Înmatriculări din MAI trebuie să aprobe aceste relocări, pentru că sunt niște condiții tehnice pe care e obligatoriu să le îndeplinim. Și pe care din fericire le îndeplinim pentru că sediul Vămii e dotat cu tot ce e necesar. Clădirea este a Ministerului Finanțelor așa că am avut discuții și cu conducerea Direcției Județene a Finanțelor Publice și la minister să avem un protocol de colaborare. Și aici există deschidere, așa că teoretic nu ar trebui să existe niciun impediment pentru mutarea acestui serviciu”, a mai spus prefectul Clujului la ZIUA LIVE.

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago