Categories: Eveniment

Serviciul de sfaturi medicale pediatrice ALOPEDI din Cluj, premiat de O.M.S.

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice – ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) ca un exemplu de bună practică în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la sistemul de sănătate.
„Dovedindu-și viabilitatea pe parcursul celor șapte ani de funcționare, timp în care au fost ajutați peste 65.000 de copii, ALOPEDI a devenit treptat un model de succes al felului în care o autoritate publică – Consiliul Județean Cluj și o instituție medicală de prestigiu au reușit să pună bazele unui proiect medical digital, extrem de solid.

Deși acest serviciu de sfat telefonic gratuit a fost gândit inițial pe plan local, proiectul a evoluat treptat, iar adresabilitatea sa a depășit cu mult granițele județului Cluj.

În acest moment, ALOPEDI a devenit un serviciu accesat la nivel național, mii de părinți, atât din România cât și din diaspora, apelează în regim non-stop telefonul la capătul căruia răspunde o echipă medicală profesionistă, formată din cca. 40 de medici pediatri cu experiență.

Având în vedere succesul înregistrat, dar și beneficiile evidente pe care le generează, în special pe perioada pandemiei când interacțiunile umane sunt menținute la un nivel minim, O.M.S. și-a exprimat intenția fermă de colaborare cu reprezentanții domeniului medical din România în vederea instituționalizării și integrării acestui serviciu în sistemul de telemedicină național. Scopul acestui demers este de a replica și extinde proiectul în cât mai multe unități pediatrice, inclusiv de pe teritoriul altor țări.

Reamintim faptul că rolul ALOPEDI este acela de a îndruma părinții copilului bolnav să acceseze sistemul de sănătate în mod eficient, adresându-se serviciului medical potrivit atunci când acest lucru este necesar. În majoritatea situațiilor, copiii pot fi îngrijiți la domiciliu de către părinți, urmând sfaturile medicilor.

Aceștia adresează o serie de întrebări cu ajutorul cărora stabilesc gravitatea stării copilului, în funcție de care se recomandă evaluarea medicală față în față sau tratarea copilului acasă”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj,

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago