Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român (primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic) va fi prezent la Cluj-Napoca în cadrul workshop-ului Space Systems Engineering organizat de UTCN.
Clusterul SPACE TECH, prin diligența membrilor fondatori – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (deținătoarea președinției asociației), Control Data System SRL, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare – în colaborare cu Romanian IEEE AP-S Chapter și Romanian IEEE COM-S Chapter, organizează Space Systems Engineering Workshop. Evenimentul cu participare internațională, va avea loc în 21 noiembrie 2023, în Aula Igor Tertea, str. George Barițiu nr. 25.
Workshop-ul va reuni profesioniști de marcă din sectorul spațial, invitați din cadrul unor organizații internaționale ESA, SME4Space și naționale ROSA, ROMSPACE, ROSPIN, precum și reprezentanți ai mediului industrial, academic și de cercetare din România.
În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări ale experților în domeniul tehnologiilor spațiale, din țara noastră și din străinătate, care vor facilita înțelegerea noilor tendințe în dezvoltarea tehnologică la nivel internațional. Workshop-ul se va desfășura în trei etape:
În prima parte, vom fi onorați să urmărim prezentările domnului Dr.Ing. Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu (președintele de onoare al Asociației), domnului Dr. Ing. Nickolaos Panagiotopoulos expert în avionică, reprezentant ESA și a doamnei Ing. Danai Bournou, reprezentant al organizației internaționale SME4Space. A doua parte include și pauza de prânz, oferind oportunitatea de relaționare și schimb de idei între cei prezenți. A treia parte a evenimentului va include prezentări susținute de profesioniști din mediul industrial, academic și de cercetare din România.
Principalele domenii vizate de workshop sunt: comunicații wireless, sisteme de navigație și poziționare prin satelit, inteligență artificială și alte tipuri de tehnologii aplicate în sectorul aerospațial.
Mediul de desfășurare a evenimentului se dorește a fi informal tehnic, cu posibilitatea de socializare și schimb de opinii cu profesioniști din domeniul aerospațial, antreprenori și posibili viitori parteneri de afaceri.
Înregistrarea la acest eveniment se realizează accesând linkul – https://www.spacetech.ro/en/space-systems-engineering-workshop/, cu mențiunea că pentru membrii mediului academic nu este necesară plata taxei. Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la e-mail ana.cucu@spacetech.ro Coordonatorul evenimentului este Președintele Asociației Space Tech, domnul Prof.dr.ing. Tudor Palade.
Source link