Categories: Eveniment

Şofer din Cluj, acuzat că a condus o mașină cu numere false și fără permis, declarat nevinovat. Ce metodă a folosit

Un șofer din județul Cluj, acuzat de polițiști că a fost la volanul unui autoturism cu numere false, fără a avea permis, a fost declarat nevinovat de către judecători. Au fost crezuţi martorii aduşi de şofer, nu poliţiştii. 
Dosarul penal pe numele barbatului din judetul Cluj a fost deschis pe 16 ianuarie 2017. Polițiștii au întocmit un proces verbal prin care au constata că bărbatul din Cluj era la volan însă acesta a venit în instanță cu doi martori care au declarat sub jurământ că nu este adevărat. 

Care a fost metoda folosită, deşi poliţştii l-au văzut bine pe şoferul în cauză? Judecătorii nu i-au crezut pe poliţiştii care l-au fugărit pe şoferul care conducea autorturismul cu numere false, ci au considerat că nu au fost aduse probe suficiente care să ateste că era la volan.

Acuzatiile din dosar arată că unul dintre poliţişti a fugit după şofer, care a intrat pe porţile larg deschise ale unei case, “somându-l în repetate rânduri să se oprească, dar nu a reusit să-l ajungă din cauza zăpezii şi a gheţii”.

La proces, doi martori au declarat că în noaptea în care poliţiştii spun că acuzatul a condus maşina, bărbatul a dormit la fratele său de unde nu a plecat pe parcursul nopţii.

“Deşi în actul de sesizare al instanţei s-au indicat mai multe mijloace de probă, respectiv declaraţia martorului P.S., declaraţia martorului C.C., declaraţia martorului C.S.I., se constată că niciuna din aceste declaraţii nu atestă activitatea de conducere a unui vehicul pe drumul public de către inculpat”, arată Judecătoria Turda, care a dispus achitarea bărbatului acuzat că a condus fără permis o maşină cu numere false.

Judecătorul a mai arătat că “s-a administrat în sprijinul acuzării doar constatarea agentului de poliţie că l-ar fi recunoscut pe inculpat materializată în procesul verbal, respectiv în declaraţia de martor, deci o singură probă”, scrie clujcapitala.ro

“Celelalte probe nu susţin acuzarea, ba din contră întăresc apărarea inculpatului, astfel că prezumţia de nevinovăţie a inculpatului nu a fost răsturnată, iar când îndoiala persistă în ce priveşte vinovăţia, atunci ea este echivalentă cu o probă pozitivă de nevinovăţie şi deci inculpatul trebuie achitat”, a mai aratat Judecătoria Turda, a cărei sentinţă a fost atacată cu apel, procesul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago