Categories: Eveniment

Vești bune pentru mai multe comune din zona de munte a Clujului. A fost semnat contractul pentru alimentarea cu apă potabilă


Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș au semnat, marți, contractul de execuție a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a patru comune din zona de munte a județului Cluj.  
Comunele care vor beneficia de alimentare cu apă potabilă sunt Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș.

Președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, împreună cu directorul general al Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu, reprezentantul Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj S.A., compania care va executa lucrările, și primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău au participat, marți, la Mărișel, la semnarea contractul de execuție a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă.

Alin Tișe a declarat că acest proiect este unul foarte important și va contribui la dezvoltarea comunităților locale din zona de munte.

“Este un proiect extrem de important, finanțat exclusiv din fonduri ale Consiliului Județean, un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt”, a spus președintele CJ Cluj.

Fără a exagera în vreun fel, este un moment istoric, prin amploarea schimbărilor în bine pe care acest ambițios proiect le va genera în întreaga zonă. Alături de investițiile recent încheiate de Consiliul Județean în reabilitarea și modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania noastră de Apă, implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate – Alin Tișe, președintele CJ Cluj  
Contractul are o valoare de 23.162.058,50 lei fără TVA, cu o durată de execuție de 24 luni și vizează lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apã pe o lungime de 52 km, 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare apã.

Aproape 10.000 de persoane se vor bucura de apă potabilă în urma acestui proiect. Finanțarea investiției se realizează din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate CJ Cluj de către Compania de Apă Someș și restituite de forul județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Durata de execuție este de 24 luni, în perioada 2024-2026. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago