Sponsorizat
Categories: Eveniment

Viaţa unei clujence, jurnalistă, care lucreaza şi locuieste în China. Ce spune despre coronavirus

Sponsorizat
Sponsorizat

Felicia Gherman, fostă jurnalistă la Cluj, care acum lucrează pentru China Radio International, a vorbit despre atmosfera din China în plină epidemie cauzată de noul coronavirus.

Felicia Nina Gherman este jurnalistă la Beijing și observă din prima linie atmosfera din oraș, felul în care acționează autoritățile și reacția populației la epidemia generată de noul coronavirus.
Gherman spune că măsurile luate de oficialii chinezi ar fi greu de imaginat pentru orice altă țară din Occident. Un bun exemplu în acest sens îl constituie spitalele ridicate în timp record în Wuhan, prin înlăturarea obstacolelor birocratice.
Jurnalista atrage atenția asupra știrilor false care circulă peste tot, inclusiv în România, și care generează o isterie nejustificată.
Chinezii, spune Gherman, sunt speriați, dar și disciplinați și determinați să contribuie la efortul comun pentru depășirea pericolului.

-Când ați aflat de existența coronavirusului și cum?

-Imediat după confirmarea primelor cazuri de infecție cu acest virus în orașul Wuhan din provincia Hubei. Informațiile, din surse oficiale, au ajuns în Radio China Internațional (China Media Group), instituția în care lucrez de aproape nouă ani, în limba chineză. Colegii mei chinezi din secția română au tradus informațiile în română și acestea au ajuns la mine pentru editare. Apoi, au început să vină tot mai multe informații despre această situație, cu actualizările de rigoare și despre măsurile stricte care se luau în toată China având în vedere faptul că Anul Nou Chinezesc bătea la ușă. Și pentru că în această instituție lucrează aproximativ 200 de experți străini, am primit măști și am fost instruiți ce să facem. Mai exact, să evităm locurile aglomerate, să rămânem în zona în care locuim, să anunțăm imediat dacă avem temperatură, în radio au fost instalate aparate pentru detectarea temperaturii corporale, să evităm orice contact cu persoane din orașul Wuhan, la care se adaugă reguli legate de spălatul des pe mâini, dezinfectatul obiectelor, inclusiv al măștilor și altele.
Citeşte întreaga ştire: Experiența unei românce din China, în timpul epidemiei: „Noi, străinii, suntem victime colaterale ale acestui virus, dar nu mă plâng. A fost și este alegerea mea să fiu aici”

Articolul integral pe libertatea.ro. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Metallica la Cluj? Eveniment URIAȘ în 2026!

Metallica la Cluj? Șeful de la BT Arena dă vestea BOMBĂ! Și o surpriză URIAȘĂ…

14 hours ago

Mii de lumânări și muzică DIVINĂ! Clujul a trăit o experiență UNICĂ!

Magie muzicală la Cluj! Vivaldi și Ceaikovski au electrizat publicul în concerte multisenzoriale de neuitat!…

20 hours ago

Cluj, orașul ciocolatei! Festival UNIC, cu dulce pentru toate poftele!

Clujul devine raiul ciocolatierilor! Festival UNIC în România, cu dulce pentru toate gusturile! Cluj-Napoca va…

2 days ago

Alertă maximă la Cluj! Vânt de 90 km/h! Evită dezastrul!

Alertă meteo la Cluj! Vânt puternic, cod portocaliu! Evitați să ieșiți din casă! Clujenii au…

2 days ago

David Popovici devine cel mai rapid înotător din istorie la 50, 100 și 200 m liber

David Popovici face din nou istorie: cel mai rapid om din toate timpurile la 50,…

2 days ago

Geniu la Cluj! Profesorul Vodnar, printre ELITA mondială!

Clujeanul Dan C. Vodnar, printre ELITA mondială! Profesorul de la USAMV, în top 0,02% cercetători!…

3 days ago