Sponsorizat
Categories: Eveniment

Viaţa unei clujence, jurnalistă, care lucreaza şi locuieste în China. Ce spune despre coronavirus

Sponsorizat
Sponsorizat

Felicia Gherman, fostă jurnalistă la Cluj, care acum lucrează pentru China Radio International, a vorbit despre atmosfera din China în plină epidemie cauzată de noul coronavirus.

Felicia Nina Gherman este jurnalistă la Beijing și observă din prima linie atmosfera din oraș, felul în care acționează autoritățile și reacția populației la epidemia generată de noul coronavirus.
Gherman spune că măsurile luate de oficialii chinezi ar fi greu de imaginat pentru orice altă țară din Occident. Un bun exemplu în acest sens îl constituie spitalele ridicate în timp record în Wuhan, prin înlăturarea obstacolelor birocratice.
Jurnalista atrage atenția asupra știrilor false care circulă peste tot, inclusiv în România, și care generează o isterie nejustificată.
Chinezii, spune Gherman, sunt speriați, dar și disciplinați și determinați să contribuie la efortul comun pentru depășirea pericolului.

-Când ați aflat de existența coronavirusului și cum?

-Imediat după confirmarea primelor cazuri de infecție cu acest virus în orașul Wuhan din provincia Hubei. Informațiile, din surse oficiale, au ajuns în Radio China Internațional (China Media Group), instituția în care lucrez de aproape nouă ani, în limba chineză. Colegii mei chinezi din secția română au tradus informațiile în română și acestea au ajuns la mine pentru editare. Apoi, au început să vină tot mai multe informații despre această situație, cu actualizările de rigoare și despre măsurile stricte care se luau în toată China având în vedere faptul că Anul Nou Chinezesc bătea la ușă. Și pentru că în această instituție lucrează aproximativ 200 de experți străini, am primit măști și am fost instruiți ce să facem. Mai exact, să evităm locurile aglomerate, să rămânem în zona în care locuim, să anunțăm imediat dacă avem temperatură, în radio au fost instalate aparate pentru detectarea temperaturii corporale, să evităm orice contact cu persoane din orașul Wuhan, la care se adaugă reguli legate de spălatul des pe mâini, dezinfectatul obiectelor, inclusiv al măștilor și altele.
Citeşte întreaga ştire: Experiența unei românce din China, în timpul epidemiei: „Noi, străinii, suntem victime colaterale ale acestui virus, dar nu mă plâng. A fost și este alegerea mea să fiu aici”

Articolul integral pe libertatea.ro. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

🐾 Primăria Cluj-Napoca permite accesul cu animale de companie în instituțiile publice

🐾 Cluj-Napoca: Acces permis pentru animalele de companie în instituțiile publice Un pas important spre…

2 days ago

Cum ajungi rapid la Electric Castle 2025: tren, autobuz sau mașină? Ghid complet pentru Bonțida

Electric Castle 2025 revine între 16–20 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, cu un line-up…

3 days ago

Kids Thursday revine la Iulius Mall Cluj – Teatru de păpuși gratuit în aer liber, toată vara!

Spectacole magice pentru cei mici, în fiecare joi din vară, la Iulius Mall Cluj! Vara…

3 days ago

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic,…

3 days ago

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de…

4 days ago