Connect with us

Info

Abo Mill își vinde morile din Cluj și Zalău pentru 1,2 milioane euro

Tudor Calinescu

Published

on


Lichidatorul judiciar al Abo Mill, CITR Galați, a pus în vânzare proprietățile din județele Cluj și Sălaj ale societății specializate în morărit. Este o nouă încercare de a scoate bani din activele părăginite, dintr-o “epopee” care durează deja de 10 ani.
Prețul de pornire a licitației pentru activele din Cluj-Napoca ale fostei Prodpan este de 0,85 milioane de euro, la care se adaugă platforma din municipiul Zalău. Imobilul de pe Calea Baciului are un teren de 6.908 mp, hală de producție, atelier, magazie, pavilion administrativ.

Unitatea are o capacitate de 320 tone/zi şi dispune de echipamentele necesare desfăşurării activităţii. Activele includ moara, curățătoria, silozuri de grâu și de făină. “Starea fizică generală este proastă”, menționează lichidatorul judiciar, în documentul de licitație.

În plus, compania propune spre valorificare şi un imobil situat pe str. Fabricii din Zalău, compus din teren de 17.000 mp, cu construcţiile aferente. Preţul total de pornire a fost stabilit la de 1,2 milioane de euro, plus taxa pe valoare adăugată. Dacă activul nu va fi valorificat la prima licitație, va urma o serie de alte două licitații, în cursul lunii ianuarie.

Abo Mill, companie membră a grupului maghiar Abo Grup, a început să își scoată la vânzare operațiunile locale din România, Slovacia, Ucraina încă din 2011, după ce activitatea de producție în morărit și panificație a fost afectată de scumpirea materiei prime și concurența de pe piața neagră.

Printre acestea se numărau morile de grâu din Cluj (capacitate de procesare 320 tone/zi, depozit de 7.000 tone) și Sălaj (procesare de 200 tone/zi, depozit de 2.300 de tone). Grupul mai deținea în țară companii din domeniile nutrețuri combinate, procesarea cărnii de pui, comerț cu cereale, fermele și abatoarele fiind și ele scoase la mezat.

Abo Mill Cluj mai dispunea în 2018 de doar șapte angajați, înregistrând afaceri de 34.000 de lei și o pierdere de 451.000 de lei, conform portalului financiar Termene.ro. Datoriile la contribuțiile sociale a societății aflate în faliment se ridicau la 6,5 milioane de lei.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Partidul National Liberal <
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Info

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Diana Petrescu

Published

on

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf de la Banca Transilvania, pare să ducă un stil de viață care amintește de opulența mafioților americani din epoca de aur a Americii.

Pe rețelele de socializare, Hosu a postat un mesaj inspirațional: ”Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta.”

În prezent, trăiește o viață care pare desprinsă din filmele despre mafia americană: mașini de lux, o casă impunătoare și o familie pe măsură.

Jaful de la Banca Transilvania, comis în februarie 2009, a fost finalmente rezolvat de justiție printr-o sentință controversată dictată în mai 2015. De la o condamnare inițială la 17 ani de închisoare, s-a ajuns, în cele din urmă, la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

După peste cinci ani de procese îndelungate, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Andrei Hosu și Bogdan Baciu, doi tineri din Cluj-Napoca, să execute câte trei ani de închisoare, considerându-i autorii jafului de la Banca Transilvania.

Cu toate acestea, probele în dosarul celor doi tineri ridică semne de întrebare. Două expertize realizate de specialiștii Serviciului Român de Informații arată că înălțimea persoanelor surprinse în camerele de luat vederi din timpul jafului diferă de cea a celor doi acuzați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, cu zece centimetri.

De asemenea, expertizele ADN prelevate de la fața locului au fost contestate, probele fiind alterate și incapabile să ofere un rezultat clar.

Jaful propriu-zis a durat doar 66 de secunde, timp în care doi tineri mascați au intrat în sediul băncii din cartierul clujean Mănăștur și au reușit să sustragă suma de 256.000 de lei. În ciuda acestei rapide intervenții, paznicul băncii a fost imobilizat, iar angajații au încercat să opună rezistență.

Procesul celor doi acuzați a fost marcat de numeroase controverse și schimbări de decizii. După un verdict inițial de achitare pentru Bogdan Baciu și de 17 ani de închisoare pentru Andrei Hosu la Tribunalul Cluj, procesul a continuat la Curtea de Apel Cluj, unde verdictul a fost revizuit la câte zece ani de închisoare pentru fiecare dintre tineri.

Recursul la Înalta Curte de Casație a modificat din nou sentința, redusă acum la trei ani de închisoare pentru fiecare. Această nouă hotărâre presupune ca cei doi tineri să mai execute șase luni de închisoare pentru a putea fi eliberați condiționat. De asemenea, sunt obligați să plătească Băncii Transilvania suma de 70.000 de euro, valoarea prejudiciului provocat de jaful comis.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Alertă Meteorologică în Cluj: Cod Galben pentru Ploi Torențiale și Grindină în Diverse Zone

Diana Petrescu

Published

on

se emite o avertizare pentru localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Gârbău, Sânpaul, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Izvoru Crișului, Ciurila, Tureni, Beliș și Valea Ierii. Se prevăd averse locale care pot acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, sunt sub cod galben și localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Iara, Luna, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila și Beliș. Aici se vor înregistra descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse locale care pot acumula între 15 și 20 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite