Connect with us

Info

Se anunţă o luptă dură pentru şefia PSD Cluj: “Vechea gardă” vs “oamenii lui Alexa”. Cum se fac jocurile

Tudor Calinescu

Published

on


Schimbarea lui Liviu Alexa din funcţia de preşedinte a declanşat un lanţ de evenimente care se va finaliza cu alegeri interne pentru şefia organizaţiei social-democrate de la Cluj. Se vor confrunta reprezentanții establishment-ului cu oamenii grupați în jurul lui Alexa.
Doi candidaţi se vor duela pentru şefia PSD Cluj. Este vorba despre deputatul Cornel Itu, reprezentant al “vechii gărzi” din partid, susţinut, spun sursele ZIUA de CLUJ, de deputatul Horia Nasra și de o bună parte din actualii primari, şi Liviu Alexa, susținut de Adrian Mlădinoiu, Mihai Mocanu şi Anca Ciubăncan.

Cornel Itu a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că ia în calcul această variantă, dar s-a ferit să dea un răspuns direct. “Analizez această posibilitate, mă voi consulta şi cu colegii de partid şi apoi voi lua o decizie”.

Liviu Alexa şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia organizației prin pagina de Facebook PSD Cluj, marţi, la scurt timp după ce președintele Marcel Ciolacu a anunțat că acesta a fost înlocuit de la şefia filialei de Gheorghe Şimon. “Până una-alta, la alegerile ce urmează să aibă loc voi candida negreşit, alături de echipa mea, compusă din Adrian Mlădinoiu, Mihai Mocanu şi Anca Ciubăncan”, a declarat Liviu Alexa.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv (CEX), că a hotărât înlocuirea lui Liviu Alexa din funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj cu deputatul de Maramureş Gheorghe Şimon, care va coordona organizaţia până la organizarea de alegeri interne. Liderul social-democrat de la București a explicat decizia sa într-o intervenţie la B1 TV.

“Şeful de organizaţie (Liviu Alexa, n. red.) a fost schimbat pentru că există nişte tensiuni în respectiva organizaţie. A fost numit alt preşedinte interimar; nu am schimbat un şef ales democratic de organizaţie. Am schimbat un preşedinte de organizaţie care a fost ales de colegii mei din CEX. Nu am intrat cu bocancii în democraţia partidului. Am numit un nou şef interimar, pentru a pregăti în judeţul Cluj nişte alegeri corecte”, a afirmat Ciolacu.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Info

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Diana Petrescu

Published

on

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf de la Banca Transilvania, pare să ducă un stil de viață care amintește de opulența mafioților americani din epoca de aur a Americii.

Pe rețelele de socializare, Hosu a postat un mesaj inspirațional: ”Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta.”

În prezent, trăiește o viață care pare desprinsă din filmele despre mafia americană: mașini de lux, o casă impunătoare și o familie pe măsură.

Jaful de la Banca Transilvania, comis în februarie 2009, a fost finalmente rezolvat de justiție printr-o sentință controversată dictată în mai 2015. De la o condamnare inițială la 17 ani de închisoare, s-a ajuns, în cele din urmă, la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

După peste cinci ani de procese îndelungate, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Andrei Hosu și Bogdan Baciu, doi tineri din Cluj-Napoca, să execute câte trei ani de închisoare, considerându-i autorii jafului de la Banca Transilvania.

Cu toate acestea, probele în dosarul celor doi tineri ridică semne de întrebare. Două expertize realizate de specialiștii Serviciului Român de Informații arată că înălțimea persoanelor surprinse în camerele de luat vederi din timpul jafului diferă de cea a celor doi acuzați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, cu zece centimetri.

De asemenea, expertizele ADN prelevate de la fața locului au fost contestate, probele fiind alterate și incapabile să ofere un rezultat clar.

Jaful propriu-zis a durat doar 66 de secunde, timp în care doi tineri mascați au intrat în sediul băncii din cartierul clujean Mănăștur și au reușit să sustragă suma de 256.000 de lei. În ciuda acestei rapide intervenții, paznicul băncii a fost imobilizat, iar angajații au încercat să opună rezistență.

Procesul celor doi acuzați a fost marcat de numeroase controverse și schimbări de decizii. După un verdict inițial de achitare pentru Bogdan Baciu și de 17 ani de închisoare pentru Andrei Hosu la Tribunalul Cluj, procesul a continuat la Curtea de Apel Cluj, unde verdictul a fost revizuit la câte zece ani de închisoare pentru fiecare dintre tineri.

Recursul la Înalta Curte de Casație a modificat din nou sentința, redusă acum la trei ani de închisoare pentru fiecare. Această nouă hotărâre presupune ca cei doi tineri să mai execute șase luni de închisoare pentru a putea fi eliberați condiționat. De asemenea, sunt obligați să plătească Băncii Transilvania suma de 70.000 de euro, valoarea prejudiciului provocat de jaful comis.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Alertă Meteorologică în Cluj: Cod Galben pentru Ploi Torențiale și Grindină în Diverse Zone

Diana Petrescu

Published

on

se emite o avertizare pentru localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Gârbău, Sânpaul, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Izvoru Crișului, Ciurila, Tureni, Beliș și Valea Ierii. Se prevăd averse locale care pot acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, sunt sub cod galben și localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Iara, Luna, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila și Beliș. Aici se vor înregistra descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse locale care pot acumula între 15 și 20 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite