Info

Tensiuni majore la USAMV: Prorectorul Andi Mihalca se dezice de rectorul Cornel Cătoi

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) se confruntă cu un scandal de proporții înaintea alegerilor rectorale programate pentru 1 februarie. Prorectorul Andi Mihalca, anterior alături de actualul rector Cornel Cătoi, a făcut o dezvăluire șocantă, dezicându-se de acesta și criticându-l vehement. Acesta se alătură astfel prorectorului Adrian Oros și profesorului Leon Muntean, care și-au retras sprijinul pentru Cătoi, acuzându-l de abuzuri și practici nedemne.

Într-un comunicat intern adresat colegilor, prorectorul Mihalca a subliniat importanța schimbării în conducerea universității și a adus la lumină presiunile exercitate de rector asupra cadrelor didactice și a studenților cu drept de vot.

Săptămâna viitoare este importantă pentru viitorul Universității noastre. După cum mulți dintre voi știți deja, am decis ca în acest moment electoral să susțin schimbarea. […] Presiunile, frica de a vorbi a unora, sau frica unor colegi de a fi asociați cu unul dintre candidați au ieșit la suprafață, aspect anormal într-o universitate”, a menționat prorectorul în comunicatul său.

Mihalca a evidențiat câteva motive pentru sprijinul său pentru schimbare, printre care necesitatea luării deciziilor pe baza discuțiilor și consensului în facultate, evitarea influenței unui singur om în procesul decizional și aprecierea oamenilor pentru performanțe, nu pentru voturile lor.

Rectorul Cornel Cătoi, care își dorește acum al treilea mandat, se confruntă cu o lipsă de sprijin din partea foștilor colaboratori, iar acuzațiile aduse de aceștia împotriva sa aruncă o umbră asupra campaniei sale. Alegerile rectorale se anunță a fi un moment crucial pentru viitorul USAMV, iar atmosfera tensionată promite o competiție strânsă între candidați.

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Gala UFT 12 Cluj-Napoca: Drumul Spre Dynamite Fighting Show!

În această seară, ora 18:00, toți pasionații de arte marțiale mixte sunt invitați la Gala…

1 hour ago

Tragedie într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde o femeie și-a pierdut viața.

O tragedie a avut loc în seara zilei de marți, într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde…

2 days ago

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un…

2 days ago

Nicu Ceaușescu: ”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți ce a construit tata”

Declarația lui Nicu Ceaușescu din 20 iulie 1992, de la procesul în care era judecat,…

2 days ago

Florin Piersic a fost Transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un Avion SMURD, Seara Trecută

Medicul din Cluj-Napoca care l-a operat pe Florin Piersic, despre starea de sănătate a marelui…

2 days ago

Mașina lui Bobby din Dallas, Descoperită la Iulius Mall Cluj – Vezi Imaginile

O Frumusețe de Mercedes Decapotabil, Asemănătoare Celei Conducute de Actorul Patrick Duffy în Serialul Dallas…

2 days ago