Consiliul Concurenței din România analizează tranzacția prin care compania Laboratoires de Biologie Vegetale Yves Rocher intenționează să preia Sabon Holdings.
Grupul Rocher produce și comercializează o gamă largă de produse cosmetice, ce include produse de îngrijire a feței și îngrijire corporală, îngrijire a părului. Mărcile de produse cosmetice deținute de grupul Rocher sunt prezente și pe piața românească. Yves Rocher România, filială a grupului, vinde aceste produse atât în magazinele sale fizice dedicate, cât şi on-line, prin comandă prin poștă și vânzări directe.
Sabon comercializeză numai produse sub marca respectivă, atât prin intermediul unor magazine fizice dedicate, în Cluj-Napoca (Iulius Mall), București, Galați, Ploiești, Constanța, Iași, Timișoara și Sibiu, precum și on-line. Sabon are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al produselor cosmetice și de parfumerie, în magazine specializate.
CCR va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
În 1997, doi prieteni au deschis un mic magazin de săpunuri create după o rețetă australiană tradițională, veche de 70 de ani, pe care au descoperit-o în călătoriile lor. Așa s-a născut Sabon – dintr-un cuvânt cu origini semitice, însemnând „săpun“. Marca s-a extins până la produse de îngrijire a corpului și pentru casă.
Brandul s-a angajat să ofere clienților săi doar ingrediente naturale de înaltă calitate, cum ar fi sarea marină, nămolul terapeutic și algele de la Marea Moartă, și să selecteze elemente botanice din zona Mării Mediterane, uleiul de măsline și uleiuri esențiale obținute din diverse plante și fructe.
Ca ambalaje, se folosesc cele din sticlă transparentă, care lasă la vedere tot conținutul. Toți asociații companiei Sabon Holdings sunt din Israel: Yaron Levy (50%), Emanuel Lavi (25%), Sarit Lazar (25%).
Source link