Connect with us

Lume

Elon Musk e dat in judecata pentru 258 de miliarde de dolari pentru presupusa schema piramidala Dogecoin

Egon Kilin

Published

on

NEW YORK, 16 iunie (Reuters) – Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari, joi, de un investitor Dogecoin, care l-a acuzat că derulează o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson l-a acuzat pe Musk, compania de mașini electrice Tesla Inc (TSLA.O) și compania de turism spațial SpaceX că au promovat Dogecoin și au crescut prețul acestuia, pentru ca apoi să lase prețul să scadă.

Musk este CEO atât al Tesla, cât și al SpaceX.

„În 2019, pârâții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se spune în plângere. „Musk și-a folosit piedestalul ca cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula Schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere și distracție.”

Plângerea adună, de asemenea, comentariile lui Warren Buffett, Bill Gates și alții care pun la îndoială valoarea criptomonedei.

Tesla, SpaceX și un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat solicitărilor.

Un avocat al lui Johnson nu a răspuns imediat solicitărilor cu privire la dovezile specifice pe care clientul său are sau se așteaptă să aibă care să demonstreze că Dogecoin nu are valoare, iar inculpații au condus o schemă piramidală.

Johnson solicită despăgubiri de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai 2021 și dorește ca aceasta să fie triplată.

De asemenea, dorește să-l blocheze pe Musk și companiile sale să promoveze Dogecoin și un judecător să declare că tranzacționarea Dogecoin este jocuri de noroc în conformitate cu legislația federală și din New York.

Plângerea spunea că vânzarea Dogecoin a început în perioada în care Musk a găzduit emisiunea NBC „Saturday Night Live și, jucând un expert financiar fictiv într-un segment „Actualizare de weekend”, a numit Dogecoin „o agitație”.

În februarie 2021, Tesla a declarat că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari bitcoin și pentru o scurtă perioadă de timp a acceptat-o ​​ca plată pentru vehicule.

Dogecoin s-a tranzacționat joi la aproximativ 5,8 cenți, în scădere față de vârful din mai 2021, de aproximativ 74 de cenți.

Cazul este Johnson v. Musk este la, Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Sud din New York, nr. 22-05037.

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

International

Facebook și Instagram nu funcționează: Utilizatorii întâmpină o problemă cu mesajul „sesiune expirată” care blochează accesul.

Stefania Heinz

Published

on

Facebook și Instagram sunt indisponibile după-amiază, iar mii de utilizatori nu își pot accesa conturile.

Dacă încerci și nu reușești să accesezi conturile tale de Facebook și Instagram după-amiaza aceasta, nu ești singur.

Se pare că aplicațiile de social media sunt indisponibile pentru cei mai mulți utilizatori – și Facebook Messenger și Threads sunt raportate ca nefuncționale. Problemele par să fi început în jurul orei 15:20, iar indisponibilitatea este încă în desfășurare, fără nicio informație cu privire la momentul când va fi remediată.

Utilizatorii au fost întâmpinați cu un mesaj de “sesiune expirată” sau “eroare neașteptată”. Această problemă pare să afecteze utilizatorii site-urilor la nivel global.

Downdetector, care monitorizează întreruperile în întreaga lume, arată peste 160.000 de rapoarte privind nefuncționarea Facebook-ului. Instagram are peste 40.000 de rapoarte, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai mari probleme pentru Meta (care deține ambele platforme) din ultimii ani.

Image

Nu este clar ce provoacă problemele, dar mulți utilizatori de Facebook și Instagram s-au grăbit să se îndrepte către rivalul de pe site-ul social X (fostul Twitter). Problema a devenit curând un subiect de tendință pe Twitter, cu sute de utilizatori postând frustrarea lor sau întrebându-se ce s-a întâmplat.

Unul dintre primii utilizatori care au postat a spus: “Facebook este indisponibil. Nu pot accesa contul meu,” în timp ce un altul a adăugat: “Facebook Indisponibil/ Instagram Indisponibil totul în Meta este indisponibil.”

Utilizatorii au raportat că se simt îngrijorați că au fost deconectați și întâmpinați cu un mesaj care le spunea că parola lor era incorectă, ca și cum ar fi fost hackuiți – totuși, nu există dovezi în acest sens în acest moment.

Facebook Messenger rulează ca o aplicație separată pe majoritatea dispozitivelor mobile. Utilizatorii raportează, de asemenea, că aplicația și funcția lor Messenger nu funcționează în acest moment. Oamenii se confruntă cu același mesaj că au fost deconectați.

Serviciul de mesagerie WhatsApp este, de asemenea, deținut de Meta, dar se pare că funcționează așa cum face de obicei.

Este foarte rar ca aplicațiile Meta să aibă astfel de probleme majore și, sperăm, echipa lor tehnică va încerca cu disperare să remedieze problema cât mai curând posibil. Cauza problemei este în prezent necunoscută și așteptăm mai multe informații cu privire la momentul când accesul la conturi va fi restabilit.

Meta a fost contactată pentru a comenta.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Lume

O țară introduce săptămâna de muncă de 4 zile. Angajații vor primi aceleași salarii, dar vor lucra mai puțin.

Dani Muresan

Published

on

Companiile din Republica Dominicană se îndreaptă către o schimbare semnificativă în modul în care își organizează activitățile, pregătindu-se să introducă o săptămână de lucru de patru zile, potrivit unui raport al The Guardian. Inițiativa, programată să debuteze în luna februarie, se va derula pe o perioadă de 6 luni, reprezentând un experiment menit să evalueze impactul acestei modificări asupra angajaților și societății în ansamblu.

Potrivit declarațiilor autorităților dominicane, angajații implicați în acest proiect-pilot vor beneficia de același nivel salarial, în ciuda reducerii timpului de muncă. Astfel, săptămâna standard de lucru va fi redusă de la 44 de ore la 36 de ore, desfășurându-se de luni până joi. Această inițiativă vine ca un răspuns la necesitatea acordării priorității bunăstării angajaților și promovării unei productivități durabile și ecologice, conform declarațiilor ministrului muncii, Luis Miguel de Camps.

Printre companiile care au anunțat că intenționează să participe la acest proiect se numără gigantul telecom Claro, compania electrică EGE Haina, producătorul de echipamente grele IMCA și agenția națională de asigurări de sănătate a guvernului.

O importantă universitate locală a fost desemnată pentru a analiza rezultatele proiectului, concentrându-se asupra schimbărilor legate de starea de sănătate a angajaților și a relației dintre muncă și viața personală a acestora.

Este demn de menționat că, în prezent, companiile din Republica Dominicană adoptă în mod obișnuit o săptămână de lucru însumând opt ore pe zi, în fiecare zi lucrătoare, și patru ore în ziua de sâmbătă. Totuși, acestea au libertatea de a ajusta programul în funcție de necesitățile lor, cu condiția să nu depășească 44 de ore pe săptămână.

Această decizie vine în contextul în care Marea Britanie a desfășurat în 2023 un proiect-pilot considerat, la vremea respectivă, cel mai amplu la nivel global pentru implementarea săptămânii de lucru de patru zile, cu rezultate pozitive. În același timp, unele companii din Statele Unite au adoptat o săptămână de lucru mai scurtă, iar în Chile, parlamentarii au aprobat un proiect de lege pentru reducerea săptămânii de lucru de la 45 la 40 de ore. Republica Dominicană se alătură astfel acestui trend global, explorând modalități inovatoare de îmbunătățire a calității vieții angajaților și a eficienței în mediul de afaceri.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Lume

Cuplul de Români din Marea Britanie, Confruntat cu Cerințe Controversate din Partea Preotului pentru Botezul Copilului

Stefania Heinz

Published

on

Un cuplu de români stabilit în Marea Britanie se află în centrul unui scandal legat de condițiile impuse pentru botezul copilului lor în cadrul Bisericii Ortodoxe Române “Sfântul Apostol Pavel și a tuturor Sfinților Români” din Eastham, o suburbie a Londrei.

Daniel și Ioana, originari din Maramureș, trăiesc în Regatul Unit de 12 ani și au un băiețel în vârstă de un an și opt luni. Confruntându-se cu probleme de sănătate ale copilului, au decis să îl boteze și au contactat preotul bisericii menționate pentru a face acest lucru.

Cu toate acestea, cuplul a fost surprins să afle că pentru a boteza copilul, trebuie să îndeplinească mai multe condiții impuse de preotul paroh. Printre acestea, li s-a cerut să semneze un document în care își asumă angajamentul scris că se vor căsători într-o anumită perioadă de timp.

Mama copilului, Ioana Prelucan, a fost vehementă în exprimarea nemulțumirii sale: „Ce m-a deranjat cel mai tare e (…) acea declarație cu intenția de căsătorie (…) Dacă nu mă căsătoresc până la data de… ce se întâmplă? Tu ca preot mergi, spui o rugăciune și spui – ia duhul sfânt de la acest copil că părinții lui nu s-au căsătorit? E pur și simplu o aberație!

Condițiile impuse au inclus și cerința de a aduce o adeverință de spovedanie pentru nașii copilului, iar tatăl băiatului, Daniel Marcu, a afirmat că li s-ar fi cerut și bani pentru ceremonie. Marcu a prezentat convorbirile de pe WhatsApp cu preotul paroh drept dovadă a acestei solicitări: „Avem taxă fixă 150 lire dacă suntem de acord să îl botezăm în comun cu mai mulți copii deodată, iar dacă vrem să fim singuri în biserică taxa crește la 250 de lire plus lumânări cumpărate toate de la ei, omologate de biserică (…) mi se par absurde cererile astea.

Reprezentanții Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale au declarat că pretențiile preotului ar fi mai degrabă “recomandări care trebuie să fie făcute cu tact,” și nu obligații.

Într-un comunicat oficial, Mitropolia a menționat că au început o anchetă internă cu privire la acest caz și au subliniat că contribuția financiară este „o participare benevolă” și rămâne la aprecierea credincioșilor.

Preotul paroh nu a dorit să comenteze detaliile scandalului, limitându-se la a afirma că eventualele nemulțumiri de ordin liturgic ar trebui aduse la forul superior al Bisericii.

În cele din urmă, părinții s-au orientat spre un alt preot român, la o distanță considerabilă de casă, pentru a boteza copilul, după ce inițial acesta a fost de acord să oficieze ceremonia.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite