Media

Frustrarea unei Americance Stabilite la Cluj: „În SUA nu Găsești Ceva Ce În România e Peste Tot!” – VIDEO

O americancă stabilită la Cluj, întoarsă în țara natală, a stârnit o reacție puternică în mediul online după ce a descoperit că Statele Unite, țara de origine, lipsesc de ceva ce în România este omniprezent: posibilitatea de a plăti cu cardul contactless. Clipul postat de ea pe TikTok a devenit rapid viral, atrăgând zeci de comentarii și reacții din partea internauților.

Janna, o americancă căsătorită cu un român și stabilită în Cluj-Napoca, a devenit cunoscută pe rețelele de socializare din România, unde se prezintă sub numele de „@jannadamigeana”. Cu o prezență activă pe TikTok, ea a reușit să adune o comunitate semnificativă de urmăritori, captivați de perspectivele sale asupra vieții în România și de comparațiile între cele două țări.

Într-un videoclip recent postat pe TikTok, Janna și-a exprimat frustrarea în legătură cu lipsa terminalelor POS care permit plăți contactless în numeroase magazine din Statele Unite, un lucru pe care l-a găsit extrem de ciudat după experiența sa în România. În țara noastră, spune ea, aproape orice magazin, indiferent de dimensiune, oferă posibilitatea de a plăti cu cardul, iar în majoritatea cazurilor, chiar și contactless.

Sursa: tiktok/@jannadamigeana

„Este incredibil, dar și enervant, câte magazine din SUA nu au POS-uri pentru plăți contactless. Vorbim de acele terminale unde poți să pui cardul sau telefonul și să îți fie retrasi automat banii. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, și nici măcar acolo nu funcționează POS-ul. Sunt acum într-o benzinărie și nu pot plăti cu cardul. În România, aproape orice magazin are această tehnologie. În 99% din cazuri, plata contactless este acceptată. Nu pot să înțeleg de ce nu e la fel și aici, în SUA. Poate cineva să-mi explice?”, a spus Janna în clipul său.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Comentariile la videoclipul său au reflectat surprinderea și acordul oamenilor cu observațiile ei. „Wow, nu mă așteptam la asta. Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva din SUA, jumătate din timp cardurile mele nu funcționau. Slavă Domnului că mi-a plătit un prieten”, a scris un utilizator.

Un alt comentariu remarca: „Chiar dacă mergi în cel mai mic sat din România, tot o să găsești un magazin care are POS, e adevărat.”

Clipul a deschis o discuție amplă despre infrastructura de plăți din cele două țări, mulți români exprimându-și surprinderea că, în ciuda avansului tehnologic aparent al SUA, în practică, România pare să fie mai bine echipată când vine vorba de facilitățile de plată moderne.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

2 days ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

5 days ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

5 days ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

1 week ago

Sărbătoare Regală la Castelul Bonțida: Omagiu Contesei Katalin Bánffy, cu Evenimente Speciale și Întâlniri Emoționante cu Fiicele Sale

Ziua Bánffy va fi sărbătorită din nou la Castelul din Bonțida pe 22 septembrie 2024,…

1 week ago