National

Trupa Divertis revine pe scenă după 15 ani, într-un spectacol memorabil. Reuniunea membrilor va avea loc în această toamnă și, cu acest prilej, i se va aduce un omagiu lui Ioan Gyuri Pascu.

Trupa Divertis revine pe scenă după 15 ani, într-un spectacol memorabil. Reuniunea membrilor va avea loc în această toamnă și, cu acest prilej, i se va aduce un omagiu lui Ioan Gyuri Pascu. Pe 26 septembrie se împlinesc opt ani de la moartea regretatului actor.

Trupa Divertis, emblematică pentru umorul românesc, se reunește după 15 ani pentru un spectacol memorabil. Evenimentul va avea loc în această toamnă și va include un omagiu special adus lui Ioan Gyuri Pascu, la opt ani de la trecerea sa în neființă.

Reuniunea și Omagiul

Spectacolul de reunire este programat pentru 18 noiembrie, la Sala Palatului, sub titlul „Divertis. Povestea”. Membrii trupei, printre care Toni Grecu, Doru Antonesi, Florin Constantin, Cristian Grețcu, Valentin Gora, Cătălin Mireuță, Valentin Darie, Silviu Petcu, Ioan T. Morar, Doru Pârcălabu și Ghighi Bejan, vor urca pe scenă pentru a aduce zâmbete și a reînvia magia umorului care i-a consacrat.

Un moment special al spectacolului va fi dedicat regretatului Ioan Gyuri Pascu. Actorul, care a murit la vârsta de 55 de ani în urma unui infarct, a fost o figură centrală în cadrul trupei Divertis. Moștenirea sa artistică și contribuțiile la succesul grupului vor fi celebrate prin diverse momente emoționante și amuzante.

Istoria și Impactul Trupei Divertis

Fondată în 1981, trupa Divertis a devenit rapid un reper al umorului românesc. Printre membrii săi notabili s-au numărat Toni Grecu, Doru Octavian Dumitru, Ioan Gyuri Pascu, Florin Călinescu și mulți alții. Grupul a fost cunoscut pentru satirele sale inteligente și critice, care au captivat publicul și au rămas relevante de-a lungul decadelor.

În 2008, din cauza divergențelor interne, trupa s-a scindat în două entități: Divertis, condusă de Toni Grecu, și Distractis, formată din foști membri ai grupului. Toni Grecu a recunoscut că orgoliile personale au jucat un rol semnificativ în destrămarea trupei, adăugând o notă de regret asupra unui capitol important din istoria umorului românesc.

Reuniunea – Un Nou Început

Reuniunea trupei Divertis marchează un nou început și o ocazie de a retrăi momentele de glorie ale grupului. Cu promisiunea unui spectacol plin de umor și momente emoționante, evenimentul de pe 18 noiembrie este așteptat cu nerăbdare de fanii vechi și noi ai trupei.

Spectacolul „Divertis. Povestea” nu este doar o celebrare a trecutului, ci și o reafirmare a relevanței și impactului umorului inteligent în societatea contemporană. Trupa Divertis demonstrează că, indiferent de provocările întâmpinate, umorul de calitate rămâne atemporal și esențial.

„Așa i-a fost momentul și așa i-a fost destinul. Nu am niște răspunsuri prea sofisticate. Ca în orice căsnicie, dacă la un moment dat vezi că nu prea mai ai cine știe ce satisfacții din treaba asta, mai bine îți vezi de cale.

Cam asta a fost. Nu am ce povești să fac. Un lucru este clar, nu am niciun fel de resentimente față de nimeni și niciun fel de critici nimănui. Îmi asum și părțile bune, și părțile proaste. Am făcut și greșeli din orgoliu, dar nu atât de multe, dar am făcut, dar nu neapărat pe zona asta profesională. Noi nu trăim doar ca să muncim, mai avem și alte lucruri de făcut pe lume’, a mărturit acesta în emisiunea lui Denise Rifai.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

3 days ago

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Deschide Piscina Olimpică Exterioară pe 15 Iunie 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) anunță cu bucurie deschiderea Piscinei Olimpice exterioare, sâmbătă, 15 iunie…

1 week ago

Concertul Coldplay de pe Arena Națională, Marcat de Huiduieli după Intervenția Surpriză a unui Manelist: „Mi s-a dus tot cheful” | VIDEO

O Apariție Neașteptată și Neplăcută la Concertul Coldplay de pe Arena Națională Concertul trupei britanice…

1 week ago

Video viral: Mesajul Emoționant al Actorului Bogdan Bob Rădulescu către Elevii Clujeni

Mesajul actorului Bogdan Bob Radulescu la întâlnirea cu elevii liceului unitarian din Cluj. Actorul Bogdan…

1 week ago

FlyOne Debutează pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu Zboruri Charter către Antalya

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a anunțat în premieră absolută debutul unei noi companii aeriene,…

1 week ago

VIDEO: Polonezii S-au Enervat pe Cireșele Românești din Piețele Lor. Sa intors roata!

Recent, piețele din Polonia au fost scena unui mic conflict agricol internațional. Polonezii s-au enervat…

2 weeks ago