Politica

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor: Parlamentarii AUR, George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu, implicați

Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, o informare la Parlament cu privire la un dosar penal deschis împotriva parlamentarilor George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu, acuzați de coruperea alegătorilor. În document, polițiștii solicită informații privind orice calitate specială pe care aceștia ar putea să o dețină în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală.

În concret, comisarul șef al Inspectoratului de Poliție Ialomița, Mihai Adrian Aldea, semnează cererea adresată Parlamentului, în care se menționează: „În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 386, Cod Penal, vă rog să ne comunicați dacă numiții Simion George Nicolae, Tîrziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de articolul 40 Codul de Procedură Penală.

Contactat de HotNews.ro, liderul AUR, George Simion, a declarat că nu avea cunoștință despre deschiderea dosarului penal. „Nu știu absolut nimic, poate e legat de caravana medicală. Nu știu absolut nimic”, a comentat liderul AUR.

Pe de altă parte, George Simion a reacționat pe pagina sa de Facebook, postând un filmuleț în care acuză guvernanții că încearcă să le „organizeze dosare penale” și să le „însceneze diverse lucruri”. În acest context, el transmite că nu se teme și subliniază că, dacă aceasta este strategia prin care vor fi eliminați, „printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu pentru «coruperea alegătorilor» – cu ce îi corupem noi, suntem la guvernare? – cu procurori, cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul. 2024 o să fie anul românilor!

George Simion continuă să se plângă că contul său de Facebook este blocat și că numărul de persoane care îl urmăreau a scăzut semnificativ. „O să ne luptăm cu ei pe Twitter, pe Youtube, pe TikTok, o să ne luptăm cu dosarele penale pe care au început să ni le facă. Ne luptăm până la capăt și la final de 2024 noi o să fim învingătorii!”, concluzionează liderul AUR în filmulețul postat pe rețeaua de socializare.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago