Connect with us

Politica

Tăriceanu, atac devastator la Predoiu.

Published

on

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îl atacă dur pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru că insistă cu desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Tăriceanu spune că Predoiu ar trebui să vadă întâi cum a fost posibil ca, în spatele unei unități discret ascunsă la DNA, să se ajungă ca în doar 6 luni peste jumătate din magistrații României să aibă un dosar pe numele lor.

”Dezaprob încăpățânarea pe care ministrul Justiției o afișează atunci când vine vorba de desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Mă enervează și mai mult faptul că, neavând argumente proprii, apelează la: așa ne-a spus GRECO, așa ne-a spus Comisia Europeană, așa ne-au recomandat X și Y (de obicei persoane sau instituții din afara României).

Corupția este un fenomen care trebuie combătut zi de zi, ceas de ceas. Trebuie combătută de noi toți și nu doar de câțiva aleși de sistem și puși pe un soclu de pe care taie și spânzură.

Oricât de tare ne-ar durea acest flagel el nu poate fi contracarat cu încălcarea legii, cu abuzuri și în final cu prețul distrugerii independenței justiției. A combate corupția prin încălcarea independenței magistraților, prin implicarea serviciilor de informații în procesul penal, prin supravegherea masivă a populației, prin influențarea rezultatului unui proces penal, va genera în final o corupție și mai mare. Și cine ne va apăra de aceasta atunci când judecătorii o să fie din nou la mâna procurorilor și a generalilor din servicii?

Dosare clasate misterios și rapid

În loc să se gândească la desființarea Secției Speciale, dl Predoiu ar trebui să vadă întâi cum a fost posibil ca, în spatele unei unități discret ascunsă la DNA, să se ajungă ca în doar 6 luni peste jumătate din magistrații României să aibă un dosar pe numele lor. Să investigheze cum a fost posibil ca aceste dosare să fie clasate în mod misterios și rapid în momentul în care trebuiau transferate la noua Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Clasarea lor rapidă, probabil de frica de a nu se descoperi că erau dosare doar cu subiect dar fără obiect, ne face să credem că, în cea mai mare parte, aceste dosare au fost făcute doar cu scop de șantaj, de a ține judecătorii agățați cu ele și a li se “arăta pisica” atunci când DNA-ul avea vreun interes.

Modelul “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

Dacă dl Predoiu nu poate face asta, din varii motive, ar trebui măcar să dea șansa celor care au suferit abuzuri ale procurorilor să se poată întoarce direct și imediat asupra celor care le-au distrus viața, familia, reputația, afacerea. Pe modelul “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”.Problemele reale din justiție nu se pot rezolva băgându-ne capul în nisip și nici apelând la soluții de import, ci găsindu-le rezolvarea în interior”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

source link

Facebook Comments Box

Politica

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca

Published

on

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiuui Cluj-Napoca, a anunțat www.monitorulcj.ro

Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca va pleca cu prima șansă, indiferent de adversarii pe care îi va avea la alegerile locale din vara acestui an.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a confirmat că pe lângă Emil Boc au mai fost validate încă 27 de candidaturi la nivelul județean.

„Am validat 28 de candidaturi la funcția de primar, printre care și a celor de orașe și municipii din județul Cluj. Astfel, la Cluj-Napoca a fost validată candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar și nu am nicio emoție în privința sa, deoarece faptele sale vorbesc. Sunt convins că Emil Boc va fi confirmat de clujeni în funcția de primar al Clujului la alegerile din vară”, a spus Buda, potrivit sursei citate.

Emil Boc a fost ales în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca pentru prima dată în 2004, fiind reales în 2008, dar atunci nu a dus mandatul la căpăte deoarece a fost numit prim-ministru al României. Edilul a revenit în forță în 2012 și 2016, atunci când a mai câștigat două mandate.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Politica

Liviu Alexa se visează preşedintele PSD: „Îmi anunţ candidatura la nivel national!”

Published

on

Liviu Alexa, numit recent preşedinte interimar al Partidului Social Democrat (PSD) Cluj, apoi schimbat din funcție cu deputatul Gheorghe Șimon, şi-a anunţat candidatura pentru şefia naţională a partidului.

„Pe mine mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD. Așa că am decis azi (n.red. duminică) să deschid eu primul geamul în partid, ca să intre răcoarea energică a democrației în PSD: îmi anunț candidatura pentru președinția PSD la nivel național la Congresul din 1 martie”, se arată în mesajul fostului lider interimar PSD Cluj, postat pe Facebook sub denumirea „Manifestul de la Cluj”.

„Clujul a fost mereu un punct de reper al României, mai ales în politică. Considerat în mod greșit fief al Dreptei, Clujul este însă un județ al Opoziției, dar a fost mereu antitrend în România dintr-o datorie morală pe care o are față de ea, în calitate de inimă a Transilvaniei: datoria de a aduce aminte țării că trebuie să existe și alte puncte de vedere, că trebuie să accepte și alte perspective ale realității de zi cu zi”, mai spune Alexa.

„Pentru că liderii de la București ai PSD au ignorat timp de 30 de ani Clujul, l-au călcat în picioare cu impuneri stupide, nu s-au străduit să îl înțeleagă, Clujul a devenit un bastion antipesedist. Și pe bună dreptate. Căci clujenii nu au avut ce să vadă până acum 4 luni la PSD. În ultimii 14 ani, PSD Cluj a fost coliba în care s-au aciuat lideri analfabeți, leneși, superficiali, care și-au folosit funcțiile pentru a-și umple buzunarele. PSD Cluj nu a fost o casă primitoare pentru Stânga, pentru pesediștii clujeni, pentru «talpă»”, acuză Liviu Alexa.

ALEXA SUSŢINE CĂ E DREPTUL SĂU „DE SIMPLU MEMBRU AL PSD SĂ CANDIDEZE”

„E dreptul oricărui pesedist care are de spus ceva pentru binele partidului să o facă. Nu e nici penibilă decizia mea. Motivația candidaturii mele este una nobilă, nu pleșoianista, candidatura mea este un semnal mare de alarmă, vreau să sune tare în urechile tuturor liderilor PSD care au făcut din acest partid un partid mare: ridicați-vă și vorbiți, nu lăsați partidul pe mâna securiștilor, a liderilor malefici, nu lăsați PSD să moară. Dacă aș fi un politician bătrân, dornic să mă bag în seamă, candidatura mea ar fi una demnă de tot râsul. Însă adevăratul meu scop e să declanșez «primăvara arabă» în PSD, să o fac de la Cluj-Napoca, orașul cel mai important al României, după București, să o fac din Inima Ardealului, regiunea istorică ce a fost mereu în ultimii 30 de ani adevăratul influencer al vieții politice a țării. În ultimele 4 luni, presa de dreapta mi-a creat imaginea unui exotic, a unui nebun, a unui interlop. Iar conducerea PSD nu m-a apărat, cum nu i-a apărat în trecut nici pe Adrian Năstase sau pe alți lideri importanți ce au construit partidul. Nu m-am supărat, îmi știu forța. Spre deosebire de alții din conducerea PSD, am tiruri de cărți citite, am o istorie întreagă de acte de curaj și opoziție la adresa rechinilor și hoților din PNL, sunt considerat exotic pentru că nu sunt controlabil, pentru că nu vreau să mă supun și pentru că am primit de la Dumnezeu darul curajului de a spune ce alții nu vor nici măcar să șoptească. Voi pregăti și un proiect politic pentru candidatura mea la președinția PSD”, a mai spus Liviu Alexa.

El susţine că în urmă cu 4 luni a primit mandat de la Viorica Dancilă să se ocupe de „curățenie în PSD Cluj”, ea cerându-i „cu o fermitate pe care nu a mai văzut-o la alți președinți PSD” să distrugă blaturile liderilor locali, să curețe filiala de incompetenți și sinecuriști.

„Și asta am făcut împreună cu echipa mea: am vidanjat gândacii politici care cotropisera partidul, am primenit Casa PSD Cluj și am chemat la muncă oameni noi, alături de cei vechi care fuseseră alungați. Rezultatele au fost pe măsură, foarte bune dacă ținem cont de noroiul cronic al ratării din PSD Cluj, cea mai slabă filială din România: am dublat numărul de voturi de la europarlamentare. În fapt, eu am îndeplinit, în măsură timpului avut, obiectivul setat de Dancilă: am făcut curățenie și am revigorat din temelii filiala”, mai spune Alexa.

Liviu Alexa consideră „şocantă” decizia lui Marcel Ciolacu de a impune un „coordonator” de la București în persoana lui Gheorghe Şimon, „un acolit de-al domnului Ciolacu, ca și cum PSD Cluj ar fi o filială cu proști ce are nevoie de «lumina» Capitalei ca să existe”.

ALEXA: „CLUJUL, DUŞMANUL LUI CIOLACU!”

„Domnul Marcel Ciolacu a acționat abuziv, intervenind cu bocancii asupra vieții politice a unei filiale locale, supărat pe faptul că am refuzat integrarea în filială a doi deputați care au trădat partidul acum 3 luni fugind la Pro Romania. Am refuzat, în adevăr, fiindcă, spre deosebire de domnul Ciolacu, care s-a anturat mereu cu adversarii politici ai PSD sau cu securiștii, eu am detestat mereu trădătorii. Practic, mesajul transmis de domnul Marcel Ciolacu către PSD Cluj este clar: nu dorește să continuăm curățenia în partid, dorește reinstalarea unor scursuri politice, dorește revenirea în filială a unor slugi preaplecate, dorește să frânga coloana vertebrală a PSD de tot și pentru totdeauna”, mai spune Alexa.

„Clujul nu e singurul dușman al domnului Ciolacu, dar este foarte important pentru brandingul sau. În fapt, domnul Ciolacu pregătește asalturi abuzive asupra mai multor filiale – Arad, Maramureș, Târgu-Mureș, în general, pe ideea că are nevoie de lideri slabi în locul celor existenți, care să îi pupe ghiulul. Fiindcă intenția domnului Marcel Ciolacu e să pună gheara pe PSD. Ignorați declarațiile lui penibile și jocul actoricesc de gimnaziu: Ciolacu vrea să «guvernească» peste PSD și să realizeze acest deziderat prin amenințări, instaurarea fricii și măsuri abuzive. Ca un dictator”, a conchis Alexa.

Liviu Alexa: “Ciolacu a negociat distrugerea PSD”

Preşedintele interimar PSD Cluj mai spune că “nu e o prostie planul vehiculat de media, acela că PSD trebuie «predat» la cheia de 20 la sută securiștilor și lui Iohannis”.

„Asta e misiunea ocultă a domnului Ciolacu care a negociat distrugerea PSD și predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa, iar planul are un anumit timing pe care, dacă Marcel Ciolacu nu îl respectă, își «încalță» cătușele și se duce să facă integrame la Rahova. De aici graba, de aici presiunea pe care o pune acesta pe partid și pe CEx. Joi, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au fost în vizite secrete la Klaus Iohannis ca să ia «lumină» și să primească update-uri la calendarul de distrugere al PSD și al României. Dacă ați observat, domnul Ciolacu e puțin transpirat și aruncă petarde strălucitoare în CEx ca să grăbească lucrurile: a promis analize «serioase», nu s-a întâmplat nimic, a promis dezbateri deschise despre rebrandingul PSD, a lătrat despre o politică nouă de cadre, despre reforma PSD. Și ciuciu!”, continuat Alexa.

“Ieșiți din bula fricii! Căci PSD a ajuns un partid trist. Ne-am schimbat sloganul moral: de la partidul care mergea la luptă să câștige tot, am ajuns un partid care caută să supraviețuiască”, a conchis Alexa.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Politica

Atac la Iohannis, la început de an: „Am făcut plângere, urmează acţiune în instanţă”

Published

on

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat joi seară că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, după ce acesta i-a retras decorația.

Adrian Năstase a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva preşedintelui şi a catalogat „meschin” gestul de a retrage decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acţiune în instanţă, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreţionar în condiţiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanţie de stabilitate în ceea ce priveşte acordaea sau retragerea decoraţiilor. (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani şi a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin şi cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, a afirmat Adrian Năstase, la România TV, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat pe 11 decembrie decretele privind retragerea decoraţiilor celor care au condamnări penale, printre care Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean şi Ionel Manţog, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate