Connect with us

Prin Oras

„Bombardierii” clujeni au distrus în noaptea dintre ani mobilierul stradal al orașului de 5 petarde

Alex Campian

Published

on

„Bombardierii” clujeni au distrus în noaptea dintre ani mobilierul stradal al orașului de 5 petarde

  Dacă, într-o vreme, românul se năștea poet, astăzi se naște „bombardier”.În noaptea dintre ani, ca semn al nivelului ridicat de trai și de civilizație, la Cluj s-a născut o tradiție ce pare să se manifeste tot mai puternic de la un an la altul: de la 11:45 și până la 00:15, legea se suspendă (atât cea națională, cât și cea a bunului-simț) și pe străzi se instalează haosul. Orașul bubuie ca un teatru de operațiuni militare, iar europenismul proclamat în restul anului, în jumătatea de oră fatidică dintre ani devine afganistanism.În loc să își introducă petardele în zona intimă cu care gândesc, „bombardierii” Clujului le aruncă mai nou în pubelele de gunoi, pe care le joacă mai apoi în picioare.După cum constată indignați pe Facebook clujenii de bun-simț, bătălia de Revelion s-a purtat în întregul municipiu, pe străzi și în locuri de joacă vandalizate în lipsa polițiștilor locali, care ciocneau probabil „de Rev” un pahar de șampanie și mâncau un porc întreg, considerând că și-au făcut cu vârf și îndesat datoria în timpul anului, punând  amenzi de parcare în parbrize și ridicând aiurea mașini, meritând astfel o pauză de la muncă, în perioada în care doar „bombardierii” muncesc.„Am iesit la o plimbare cu copilul la Cetatuie si am fost socata sa vad ce vandalism s-a facut la parcul de joaca. Inca din parcare am observat ce mizerie era. Da, pentru ca toate cosurile de gunoi erau stricate si gunoiul a fost dus de vant peste tot. Niste persoane iresponsabile si probabil in stare de ebrietate au pus petarde in cosurile de gunoi si unde au mai apucat si au distrus proprietati care apartineau noua tuturor, dar mai ales copiiilor. Sa le fie rusine. Dar si celor care le-au vandut petardele care sunt periculoase, deranjeaza linistea si animalele care traiesc impreuna cu noi in oras si n-au niciun rost in afara de a face zgomot si a emite noxe. Pana cand va fi acceptabil sa se vinda obiecte de distrugere minorilor?!”, a scris o clujeancă pe Facebook, postând următoarele imagini:Clujenii reclamă pe rețelele de socializare același tip de „bombardament” și în zona „La terenuri” din Mănăștur, în diferite alte locuri de joacă, pe străzile din cartiere și din Centru.Astfel arăta în prima zi din 20 20 strada Craiova, de lângă Gară, aflată la 5 minute de mers pe jos până la kilometrul 0 al orașului:Aceștia suntem, un oraș cu tot mai mulți „bombardieri”, un Cluj de 5 petarde, care vrem să pară stele.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Accident rutier pe Calea Baciului, în zona Petrom

Stefania Heinz

Published

on

În dimineața zilei de 22 mai 2024, un accident rutier a avut loc pe Calea Baciului, în apropierea stației Petrom. Potrivit martorilor oculari, evenimentul s-a produs în jurul orei 08:30, implicând două autoturisme.

Din primele informații, se pare că unul dintre șoferi nu a respectat distanța regulamentară față de vehiculul din față, provocând astfel coliziunea. Echipajele de poliție și ambulanță au sosit rapid la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. Momentan, nu există detalii clare cu privire la starea acestora.

Traficul în zonă a fost îngreunat timp de aproximativ o oră, până la eliberarea carosabilului. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență sporită în zonă și să respecte toate regulile de circulație pentru a preveni astfel de incidente.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Diana Petrescu

Published

on

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile Someșului, conferind un aer proaspăt și îmbietor. Primarul Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, nu ratează ocazia de a sublinia aspectul verde al orașului. “Vă invităm la relaxare și mișcare!”, a transmis acesta, evidențiind, în același timp, preocuparea pentru mediu și promovarea activităților în aer liber.

Cu toate că malurile Someșului arată încântător în această perioadă, nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani s-a construit intens pe aceste terenuri. În ciuda acestor aspecte, imaginile selectate cu grijă de echipa de comunicare a primarului Emil Boc scot în evidență zonele care emană frumusețe și arată foarte bine.

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

 

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Maria Costea

Published

on

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene. Pe măsură ce infrastructura și spațiile verzi sunt dezvoltate și îmbunătățite, Someșul devine tot mai asemănător cu malurile Senelui, râul emblematic al Parisului.

Această transformare nu este doar o simplă coincidență, ci reflectă eforturile continue ale autorităților locale de a îmbunătăți calitatea mediului urban și de a crea spații publice atractive pentru locuitori și turiști. Prin investiții în parcuri, promenade și alte facilități recreative, malurile Someșului devin tot mai mult un loc preferat pentru plimbări și relaxare.

Compararea cu Sena pariziană sugerează nu doar o schimbare fizică, ci și o transformare culturală și socială în comunitatea locală. Această evoluție reflectă dorința de a integra natura și frumusețea peisajului în viața urbană, oferind locuitorilor o oază de relaxare și reîmprospătare în mijlocul orașului.

În final, această transformare a malurilor Someșului demonstrează potențialul incredibil al dezvoltării urbane sustenabile și al revitalizării spațiilor naturale în cadrul orașelor moderne.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite