Sponsorizat
Prin Oras

Controversa Taxei de Cuptor: Decizia Unei Carmangerii din Cluj-Napoca Stârnește Reacții Critice

Sponsorizat
Sponsorizat

O carmangerie din Cluj-Napoca a stârnit nemulțumirea unui client fidel prin introducerea unei taxe inedite: “taxa de cuptor”. Când bărbatul a comandat porția obișnuită de mâncare, nu s-a așteptat la surpriza neplăcută de a descoperi, la casă, pe bon, o sumă suplimentară sub denumirea de „taxă de cuptor”. Incredibilul incident a avut loc în momentul în care acesta a ajuns să își plătească nota de plată, generând o reacție de mirare și indignare.

Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna. Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei… Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor… Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut? Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo,” a declarat bărbatul.

Sursa: Știri de Cluj

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Carmangeriei Moldovan, introducerea acestei taxe a fost recomandată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conform Știri de Cluj.

Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru. Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit,” a declarat Raluca Rus, directorul Carmangeriei Moldovan, pentru Știri de Cluj.

Întrebată dacă taxa are vreo legătură cu prețul gazelor, aceasta a infirmat: “Am renunțat la meniuri pentru că era o gamă limitată de produse. Nu are legătură cu prețul gazului, ci ne-am extins gama de produse.

Directorul Carmangeriei Moldovan a subliniat că vechile prețuri cu meniuri fixe nu au fost menținute pentru că “nu se poate prăji piept de pui lângă ceafă marinată“, motivând astfel introducerea “taxei de cuptor” în valoare de 8 lei.

Ea a mai adăugat că, fiind o afacere privată, are dreptul să introducă orice taxă consideră necesară. Cu toate acestea, decizia de a impune această taxă a stârnit critici dure din partea clienților, iar unii susțin că aceste măsuri ar putea conduce inclusiv la pierderea clienților fideli.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Ministerul Sănătății, în vizită la Cluj: Chirurgia robotică deschide o nouă etapă la Spitalul Municipal

Sistemul medical clujean face un pas important spre viitor. Spitalul Municipal Cluj a intrat oficial…

10 hours ago

Fenice Palas aduce gastronomia libaneză la Cluj-Napoca, în viitorul proiect RIVUS

Fenice Palas va deschide un nou restaurant în proiectul RIVUS, dezvoltat de IULIUS și Atterbury…

16 hours ago

Caz de lepră confirmat la Cluj. Ministerul Sănătății: risc scăzut pentru populație

Ministerul Sănătății a anunțat pe pagina oficială de Facebook Ministerul Sănătăţii – România confirmarea unui…

18 hours ago

Târgul „Handmade Transilvania” revine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu trei zile de creații locale și inspirație de sărbători

Târgul „Handmade Transilvania” revine în centrul Clujului, anunță reprezentanții Muzeului Etnografic al Transilvaniei. În perioada…

2 days ago

Australia spune STOP social media pentru copiii sub 16 ani. Meta aplică măsura imediat

Adolescenții sub 16 ani din Australia vor rămâne fără conturi pe majoritatea platformelor sociale, potrivit…

2 days ago

Criză diplomatică: Ucraina reacționează dur la concertul artiștilor ruși din Cluj

Potrivit ziarulfaclia.ro, Ambasada Ucrainei la București denunță ferm faptul că la 12 decembrie, la Cluj-Napoca,…

3 days ago