Prin Oras

Controversa Taxei de Cuptor: Decizia Unei Carmangerii din Cluj-Napoca Stârnește Reacții Critice

O carmangerie din Cluj-Napoca a stârnit nemulțumirea unui client fidel prin introducerea unei taxe inedite: “taxa de cuptor”. Când bărbatul a comandat porția obișnuită de mâncare, nu s-a așteptat la surpriza neplăcută de a descoperi, la casă, pe bon, o sumă suplimentară sub denumirea de „taxă de cuptor”. Incredibilul incident a avut loc în momentul în care acesta a ajuns să își plătească nota de plată, generând o reacție de mirare și indignare.

Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna. Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei… Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor… Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut? Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo,” a declarat bărbatul.

Sursa: Știri de Cluj

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Carmangeriei Moldovan, introducerea acestei taxe a fost recomandată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conform Știri de Cluj.

Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru. Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit,” a declarat Raluca Rus, directorul Carmangeriei Moldovan, pentru Știri de Cluj.

Întrebată dacă taxa are vreo legătură cu prețul gazelor, aceasta a infirmat: “Am renunțat la meniuri pentru că era o gamă limitată de produse. Nu are legătură cu prețul gazului, ci ne-am extins gama de produse.

Directorul Carmangeriei Moldovan a subliniat că vechile prețuri cu meniuri fixe nu au fost menținute pentru că “nu se poate prăji piept de pui lângă ceafă marinată“, motivând astfel introducerea “taxei de cuptor” în valoare de 8 lei.

Ea a mai adăugat că, fiind o afacere privată, are dreptul să introducă orice taxă consideră necesară. Cu toate acestea, decizia de a impune această taxă a stârnit critici dure din partea clienților, iar unii susțin că aceste măsuri ar putea conduce inclusiv la pierderea clienților fideli.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago