Prin Oras

Controversa Taxei de Cuptor: Decizia Unei Carmangerii din Cluj-Napoca Stârnește Reacții Critice

O carmangerie din Cluj-Napoca a stârnit nemulțumirea unui client fidel prin introducerea unei taxe inedite: “taxa de cuptor”. Când bărbatul a comandat porția obișnuită de mâncare, nu s-a așteptat la surpriza neplăcută de a descoperi, la casă, pe bon, o sumă suplimentară sub denumirea de „taxă de cuptor”. Incredibilul incident a avut loc în momentul în care acesta a ajuns să își plătească nota de plată, generând o reacție de mirare și indignare.

Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna. Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei… Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor… Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut? Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo,” a declarat bărbatul.

Sursa: Știri de Cluj

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Carmangeriei Moldovan, introducerea acestei taxe a fost recomandată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conform Știri de Cluj.

Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru. Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit,” a declarat Raluca Rus, directorul Carmangeriei Moldovan, pentru Știri de Cluj.

Întrebată dacă taxa are vreo legătură cu prețul gazelor, aceasta a infirmat: “Am renunțat la meniuri pentru că era o gamă limitată de produse. Nu are legătură cu prețul gazului, ci ne-am extins gama de produse.

Directorul Carmangeriei Moldovan a subliniat că vechile prețuri cu meniuri fixe nu au fost menținute pentru că “nu se poate prăji piept de pui lângă ceafă marinată“, motivând astfel introducerea “taxei de cuptor” în valoare de 8 lei.

Ea a mai adăugat că, fiind o afacere privată, are dreptul să introducă orice taxă consideră necesară. Cu toate acestea, decizia de a impune această taxă a stârnit critici dure din partea clienților, iar unii susțin că aceste măsuri ar putea conduce inclusiv la pierderea clienților fideli.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

2 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

3 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

4 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

5 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago