În loc să se ocupe de cauze: traficul și traficanții de droguri, să analizeze aparenta incapacitate a structurilor abilitate ale statului de a stăvili valul de droguri revărsat peste România, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, anunță niște frecții politicianiste ca ”soluții” la aceste probleme. Cică analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli. Testarea se va face de către personal medical și doar cu acordul părinților, dacă elevii manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri.
CITEȘTE ȘI:
Adică, în loc să se ocupe de cauze, se ocupă de efecte. În loc să găsească măsuri de destructurare a rețelelor de droguri, se ocupă doar de potențialii consumatori. Noi știm foarte bine că, de impostori ce sunt, politicienii au reușit să coboare vârsta consumatorului de droguri către vârste foarte fragede. Că nu există și nu au existat programe naționale de informare coerente, ci doar azvârliri de bani în agenții care și-au dovedit inutilitatea. Nu există consiliere, nu există recuperare, dar ne limităm să-i depistăm pe elevii consumatori. Ca să face ce cu ei? Că, repetăm: nu există programe de recuperare, nu există programe și structuri de consiliere.
De aceea asistăm iar la o deschidere de gură și o vomitare de vorbe politicianiste în spațiul public. Este clar că nu există soluții, că politicienii nici măcar nu se gândesc să vină cu soluții, ci doar vor să scape cât mai iute (până la următoarele victime) de problema 2 Mai. Dacă tot vrea să testeze pe cineva ministrul ”Pierdoiu”, să ceară să se modifice legea și să devină obligatoriu testul anti-drog la eliberarea carnetului de șofer. Iar testele psihologice s nu se mai facă în dorul lelii, așa cum s-a întâmplat și cu individul de 19 ani care era dependent de droguri de la vârsta de 13 ani, dar care a fost iertat de mult prea competentele organe ale statului (procurori, judecători), până a ajuns să ucidă nevinovați.
Dar ia săvedem ce-a mai scos pe gură ministrul de Interne. Cică a anunțat măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli. Subiectul OSĂ fie abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024. Adică la ”pulivară”. Așa cumavem și prea multe secții pentru ”marii arși” în toate spitalele regionale de urgență din țară. Acelea care se construiesc încă din 2007, cel puțin la Cluj.
Zice ministrul ”Papagaloiu”:
”Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”.
Totul conjugat la viitorul incert. Cred că e boală de partid acest OSĂ, iar ”pacientul zero” este Emil Boc.
În rest, ”se analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personalul medical calificat ce deservește unitățile de învățământ, în situația în care aceștia manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”. Cu ce personal, cu ce efort financiar, în ce cadru legal? Mai ales că, testarea se va face, oricum, doar cu acordul părinţilor. Care pot să îl dea, sau pot să nu-l dea.
Dar, după ce ”diagnosticul” de ”drogat” a fost dat de către ”personalul medical calificat ce deservește unitățile de învățământ”, testarea va fi doar un alt mod de a se face bully-ing.
Și ”căcare” o fi fiind acel ”personal medical calificat” și ce ”calificare” în depistarea ”comportamentului caracteristic consumului de droguri”, habar nu avem. Poate fix ”calificarea” pe care o aveau portarii de magazine în vremea Pandemiei și care au fost abilitați să facă triaj la intrare cine-și cumpără de-ale gurii și cine nu. Deveniseră cu toții, prin grija statului eșuat român, epidemiologi.
Ne gândim că poate au să califice acest ”personalul medical calificat ce deservește unitățile de învățământ”, chiar elevii, la locul de muncă …
Source link