Connect with us

Prin Oras

Prioritățile Clujului pentru 2022 provoacă îndoială printre clujeni: „Podul Porțelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului?”

Alex Campian

Published

on

Prioritățile Clujului pentru 2022 provoacă îndoială printre clujeni: „Podul Porțelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului?”

La începutul acestei săptămâni reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au anunțat proiectele prioritare ale Clujului pentru noul an, dar și aceleași proiecte multianuale precum metrou+tren metropolitan+centură metropolitană. Dezbaterea prezidată de edilul Emil Boc a stârnit un val de reacții și comentarii din partea clujenilor pe pagina de socializare a primarului. În vreme ce o bună parte dintre cetățeni și-au exprimat neîncrederea în privința realizării proiectelor propuse, o altă parte a cetățenilor solicită rezolvarea unor probleme acute, cât se poate de concrete: amenajarea unor locuri de parcare, asigurarea unui iluminat public decent sau a securității în cartierele orașului. În același timp, unii clujeni au adresat felicitări administrației, evitând să semnaleze problemele cu care se confruntă în municipiul Cluj-Napoca.  În cadrul unei conferințe susținute luni, edilul Emil Boc a enumerat și detaliat situația unor proiecte așteptate de clujeni, cu termen de finalizare 2022, precum: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989, finalizarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, modernizarea parcului Ștefan cel Mare, încheierea lucrărilor de reabilitare la Turnul Pompierilor, modernizarea parcului Farmec. O serie de obiective au termen de finalizare estimativ, fiind proiecte multianuale.Podul Oașului, amenajarea str Mihail Kogălniceanu, reabilitarae parcului Feroviarilor, amenajarea parcului I L Caragiale, revitalizarea malurilor Someșului, amenajarea Calea Moților-Calea Mănăștur – reprezintă proiecte cu termene de finalizare programate între iunie și decembrie 2023. Și, desigur, proiectele centurii metropolitane, trenului metropolitan și a metroului din Cluj, programate până în 2026. CITEȘTE ȘI: Boc a intrat în 2022 cu aceleași povești: metrou, centură, tren metropolitan. În ce stadiu au ajuns cele trei mega proiecteClujenii au comentat îndelung proiectele anunțate de edil și au susținut necesitatea respectării termenelor asumate de autorități. „Nicio intrebare legat de executia bugetara pe 2021 a Clujului? Nu de alta, dar erau cam niste sute de milioane de lei prognozate, doar ca nu s-au executat”, a comentat Dan Mașca. „In 2020 ați luat încă un mandat și ziceați că în 2021 se va circula de pe Autostrada – Mărtinești Vâlcele. Nu se lucrează, nu s-a făcut NIMIC…”, a adăugat și Nicu Băncilă. „Domnule primar, când rezolvați problema cu parcările pe Aleea Brateș?? Ati spus ca cei la care le stricați garajele primesc înapoi parcarea, acum ne-a ocupat-o altcineva”, a fost reacția unei clujence din cartierul Mănăștur. „Parcari pe str Intre Lacuri, langa lac, nu aveti de gand sa faceti parcari, numai blocuri?”.„Domnul Boc, va întreb unde sunt polițiștii locali în zona Mănăștur?
Foarte multă cerșetorie, parcări pe trotuare.
Foarte rar ii vedem”.„Iluminatul pe strada Fantanele și parcare. Nu funcționează de 6 luni. Am făcut sesizări degeaba. Vă rog, luati masuri, este bezna!”, a semnalat și Pastor Vasile. „Strada Cantonului cand o rezolvati? Gropile si noroiul sunt tot mai mari. Ati putea veni sa vedeti si dumneavoastra, dle Primar, parca suntem uitati de tot cartierul Someseni !!!!”.„Din 2015 am cerere de parcare și nu e rezolvata nici azi și faceți planuri și proiecte celebre!”, a notat Bartos Stefan.„Podul Portelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului, adică o mizerie!!!”, a subliniat Lengyel Eliza. „Centura în ce an se face???”.„Ce se întâmplă cu contractele pe locuințele sociale, se prelungesc in acest an s-au nu?”.„Nu au terminat Autostrada Transilvania, dar Boc vrea Metrou.
Halal organizare…”, a ținut să noteze un clujean. „Dnul Primar, ce este cu FILARMONICA de la Centrul Cultural de pe 21 DECEMBRIE, când se va construi???”.„Respectați termenele de care vorbiți!”.„Imi place orașul in care trăiesc. Felicitări tuturor”, a ținut să împărtășească Marinela Ghirisan. Și alți clujeni s-au limitat doar să adreseze felicitări și urări de la mulți ani pe pagina primarului, evitând să se pronunțe pe marginea proiectelor anunțate de edilul Emil Boc, obiective de investiții cu termene de desfășurare în 2022 – decembrie 2023. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Spitalului de Urgență pentru Copii îi sunt destinate noi echipamente medicale.

Stefania Heinz

Published

on

Noile dotări vor fi achiziționate cu fonduri europene, având ca scop reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii.

Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P.) anunțul privind achiziționarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Valoarea totală estimată a dotărilor este de 2.409.041 de lei și vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de către forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean.”

Unitatea spitalicească, care se află în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de următoarele echipamente:

  • Un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă
  • Un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizarea biberoanelor, tetinelor și autoclavelor
  • Un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și a echipamentelor medicale
  • O mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical
  • Dispozitive și echipamente medicale
  • Un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate
  • Cinci mașini de spălare-dezinfecție pentru biberoane și tetine
  • Două mașini de spălare-dezinfecție pentru ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, iar criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preț”.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Polițiștii locali au distribuit mărțișoare în trafic.

Stefania Heinz

Published

on

Începutul unei primăveri frumoase este marcat de un mărțișor! Astăzi, cu ocazia zilei de 1 Martie, între orele 09.00-11.00, polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au împărțit mărțișoare și zâmbete șoferițelor și doamnelor aflate în trafic în zona centrală a orașului.

Pe lângă simbolurile primăverii, polițiștii locali au transmis și recomandări privind circulația în condiții de siguranță.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Act de Barbarie în Clujul Civilizat: Un Străin Scuipat în Curtea unui Imobil din Centru – O Reflectare Asupra Responsabilității Sociale

Anamaria Ioana

Published

on

Un student de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a relatat pe un grup destinat studenților străini din Cluj-Napoca un incident deranjant ce a avut loc în curtea unui imobil din centrul orașului.

Tocmai ieșisem să fac cumpărături, iar în momentul în care am ajuns chiar în fața ușii mele, am fost martor la această scenă. Nu-l cunosc pe individul respectiv. Dacă aveți sugestii cu privire la cum ar trebui să procedez în urma unei astfel de situații, vă rog să mă ajutați!, a declarat Taka Orsuka, student străin la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Imaginile șocante surprinse într-un videoclip au avut loc pe Calea Moților 67. Persoana care a filmat a subliniat că toți locuitorii din curtea respectivă adoptă un comportament inuman.

Este foarte probabil că acești indivizi sunt chiriași ai Primăriei Cluj-Napoca, care se confruntă cu dificultăți sociale.

În legătură cu acest incident, doar Poliția Cluj are competența de a investiga întâmplările. Cei responsabili pot fi identificați și aduși ușor în fața justiției.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate