Connect with us

Prin Oras

Prioritățile Clujului pentru 2022 provoacă îndoială printre clujeni: „Podul Porțelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului?”

Published

on

Prioritățile Clujului pentru 2022 provoacă îndoială printre clujeni: „Podul Porțelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului?”

La începutul acestei săptămâni reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au anunțat proiectele prioritare ale Clujului pentru noul an, dar și aceleași proiecte multianuale precum metrou+tren metropolitan+centură metropolitană. Dezbaterea prezidată de edilul Emil Boc a stârnit un val de reacții și comentarii din partea clujenilor pe pagina de socializare a primarului. În vreme ce o bună parte dintre cetățeni și-au exprimat neîncrederea în privința realizării proiectelor propuse, o altă parte a cetățenilor solicită rezolvarea unor probleme acute, cât se poate de concrete: amenajarea unor locuri de parcare, asigurarea unui iluminat public decent sau a securității în cartierele orașului. În același timp, unii clujeni au adresat felicitări administrației, evitând să semnaleze problemele cu care se confruntă în municipiul Cluj-Napoca.  În cadrul unei conferințe susținute luni, edilul Emil Boc a enumerat și detaliat situația unor proiecte așteptate de clujeni, cu termen de finalizare 2022, precum: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989, finalizarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, modernizarea parcului Ștefan cel Mare, încheierea lucrărilor de reabilitare la Turnul Pompierilor, modernizarea parcului Farmec. O serie de obiective au termen de finalizare estimativ, fiind proiecte multianuale.Podul Oașului, amenajarea str Mihail Kogălniceanu, reabilitarae parcului Feroviarilor, amenajarea parcului I L Caragiale, revitalizarea malurilor Someșului, amenajarea Calea Moților-Calea Mănăștur – reprezintă proiecte cu termene de finalizare programate între iunie și decembrie 2023. Și, desigur, proiectele centurii metropolitane, trenului metropolitan și a metroului din Cluj, programate până în 2026. CITEȘTE ȘI: Boc a intrat în 2022 cu aceleași povești: metrou, centură, tren metropolitan. În ce stadiu au ajuns cele trei mega proiecteClujenii au comentat îndelung proiectele anunțate de edil și au susținut necesitatea respectării termenelor asumate de autorități. „Nicio intrebare legat de executia bugetara pe 2021 a Clujului? Nu de alta, dar erau cam niste sute de milioane de lei prognozate, doar ca nu s-au executat”, a comentat Dan Mașca. „In 2020 ați luat încă un mandat și ziceați că în 2021 se va circula de pe Autostrada – Mărtinești Vâlcele. Nu se lucrează, nu s-a făcut NIMIC…”, a adăugat și Nicu Băncilă. „Domnule primar, când rezolvați problema cu parcările pe Aleea Brateș?? Ati spus ca cei la care le stricați garajele primesc înapoi parcarea, acum ne-a ocupat-o altcineva”, a fost reacția unei clujence din cartierul Mănăștur. „Parcari pe str Intre Lacuri, langa lac, nu aveti de gand sa faceti parcari, numai blocuri?”.„Domnul Boc, va întreb unde sunt polițiștii locali în zona Mănăștur?
Foarte multă cerșetorie, parcări pe trotuare.
Foarte rar ii vedem”.„Iluminatul pe strada Fantanele și parcare. Nu funcționează de 6 luni. Am făcut sesizări degeaba. Vă rog, luati masuri, este bezna!”, a semnalat și Pastor Vasile. „Strada Cantonului cand o rezolvati? Gropile si noroiul sunt tot mai mari. Ati putea veni sa vedeti si dumneavoastra, dle Primar, parca suntem uitati de tot cartierul Someseni !!!!”.„Din 2015 am cerere de parcare și nu e rezolvata nici azi și faceți planuri și proiecte celebre!”, a notat Bartos Stefan.„Podul Portelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului, adică o mizerie!!!”, a subliniat Lengyel Eliza. „Centura în ce an se face???”.„Ce se întâmplă cu contractele pe locuințele sociale, se prelungesc in acest an s-au nu?”.„Nu au terminat Autostrada Transilvania, dar Boc vrea Metrou.
Halal organizare…”, a ținut să noteze un clujean. „Dnul Primar, ce este cu FILARMONICA de la Centrul Cultural de pe 21 DECEMBRIE, când se va construi???”.„Respectați termenele de care vorbiți!”.„Imi place orașul in care trăiesc. Felicitări tuturor”, a ținut să împărtășească Marinela Ghirisan. Și alți clujeni s-au limitat doar să adreseze felicitări și urări de la mulți ani pe pagina primarului, evitând să se pronunțe pe marginea proiectelor anunțate de edilul Emil Boc, obiective de investiții cu termene de desfășurare în 2022 – decembrie 2023. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Chiuveţeni, mon amour! Peste 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”. Imbecilii au devenit ”celebrităţi” şi CEO – ZiardeCluj.ro

Published

on

Chiuveţeni, mon amour! Peste 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”. Imbecilii au devenit ”celebrităţi” şi CEO - ZiardeCluj.ro

Nu întreba ce poate face Ştiinţa pentru tine, ci cum te poţi pişa tu pe ea.Un scandal uriaș a bubuit în Spania, după ce jurnaliștii de la El Periódico de España au dezvăluit faptul că 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”.Totul a pornit de la José María Fernández Sousa-Faro, președintele PharmaMar. Președintele companiei farmaceutice, înființată în urmă cu 36 de ani, care a făcut prima pagină a ziarelor pentru eficacitatea medicamentului său Aplidin împotriva covid, se numără printre cele peste 2.200 de nume de pe lista întocmită de Poliția Națională cu privire la cei vaccinați fals împotriva bolii, informează ElMundo.Conform jurnaliștilor, pe această listă a Poliției Naționale din Spania s-ar afla o mulțime de celebrități, fotbaliști sau politicieni, însă deocamdată numele acestora nu a fost făcut public. Au apărut informații conform cărora pe această listă s-ar afla artistul Omar Montes și tenismenul australian Álex de Miñaur.”Operațiunea Janner”, așa cum este denumită această anchetă a poliției, a condus, între timp, la destructurarea unei întregi rețele de vaccinare ”la chiuvetă”.Asta demonstrează cum s-au întors cu curul în sus valorile morale şi cum ajung “celebrităţi” şi CEO de Big Pharma tot felul de imbecili (susţinuţi de alţi imbecili), în fond nişte analfabeţi funcţionali. “Meritul” lor este agresivitatea, “performanţa” lor este vânzarea de mamă din orice poziţie.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Mircea Geoană mărturiseşte ce i-a spus Vladimir Putin într-una din vizitele sale la Mosciva din anii 2008 – 2009: “Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!” – ZiardeCluj.ro

Published

on

NCN ROMANIA

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a făcut dezvăluiri privind motivele care i-au determinat pe români să se implice în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO spune că nevoia de a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia face parte dintre-un interes moral, politic şi strategic.“Nevoia de a ajuta Ucraina și Republica Moldova face parte dintr-un interes moral, politic și strategic, pe care noi toți, de la polonez la român, îl avem. Nu avem nevoie de Rusia, din nou, pe granițele noastre, pentru că știm ce înseamnă presiunea unui colos pe granițele noastre”, a declarat Geoană la podcastul lui Mihai Morar.De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a povestit că, în urmă cu mai mulţi ani, Vladimir Putin nu a fost de acord cu aderarea României la NATO.“L-am întâlnit pe Vladimir Putin şi mi-a spus: ‘Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!’”, i-a spus Geoană lui Morar.Secretarul general adjunct al NATO a mai mărturisit că Vladimir Putin a încercat de mai multe ori să-i convingă pe reprezentanții României să nu adere la Uniunea Europeană.“Încerca să ne convingă să stăm departe de Uniunea Europeană, m-a frapat, eu credeam că NATO ar fi marea lui temere. Nu l-am ascultat, dacă zice ceva, eu fac opusul, mă duc în cealaltă direcţie! Ce s-ar fi întâmplat cu România dacă nu eram în NATO?! Unde s-ar fi oprit ruşii? În ce situaţie am fi fost? Am fi avut bravura ucrainenilor? Am fi avut sprijin atât de mare din partea Occidentului?”, a mai spus Geoană.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Cluj: Un bărbat a murit într-un accident cu kartul, într-un parc logistic – ZiardeCluj.ro

Published

on

Cluj: Un bărbat a murit într-un accident cu kartul, într-un parc logistic - ZiardeCluj.ro

Un bărbat de 52 de ani a murit, miercuri, în urma unui accident cu kartul, care a avut loc într-un parc logistic din Cluj-Napoca.„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitaţi să acorde sprijin unui bărbat implicat într-un accident cu kartul în Parcul Logistic de pe Strada Orăştiei. Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 18:48, iar pentru misiune au fost mobilizate o autospecială cu modul de descarcerare şi un echipaj de terapie intensivă mobilă. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit un bărbat de 52 de ani care prezenta leziuni incompatibile cu viaţa”, se arată într-o informare trimisă de ISU Cluj, conform Agerpres.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate