Prin Oras

Rodica Maria, o călugăriță venerabilă în vârstă de 107 ani, cu o viață dedicată educației și spiritualității, a fost decorată cu prestigiosul Ordin al „Preasfintei Treimi”

Rodica Maria, o călugăriță venerabilă în vârstă de 107 ani, cu o viață dedicată educației și spiritualității, a primit o onoare deosebită în recunoașterea contribuției sale remarcabile. Această distinsă călugăriță, care a servit ca directoare la Școala Primară „Maica Domnului” din Cluj-Napoca, a fost decorată cu prestigiosul Ordin al „Preasfintei Treimi”.

Rodica Maria a dedicat decenii întregi îndrumării și educării generațiilor de elevi, punându-și amprenta asupra comunității și aducând lumină în viața copiilor și a familiilor acestora. Prin devotamentul ei față de educație și valorile spirituale, a reprezentat un model de integritate, dăruire și înțelepciune pentru întreaga comunitate.

Decorarea cu Ordinul „Preasfintei Treimi” marchează nu doar recunoașterea meritorie a contribuției sale, ci și aprecierea profundă a valorilor și dedicării sale exemplare în slujba educației și spiritualității. Este o recunoaștere a unei vieți întregi consacrate binelui și luminii, o distincție care rămâne ca o amintire a impactului său profund și durabil în inimile și mințile celor pe care i-a influențat și inspirat.

La sosirea în fața „Bisericii Leproșilor”, un vechi lăcaș de cult din secolul al XIV-lea, Episcopul a fost întâmpinat cu pâine, sare și flori de către credincioasele din parohie, îmbrăcate în port popular. În timpul slujbei, cei prezenți s-au rugat pentru călugărița Rodica Maria, cea mai vârstnică soră a Congregației Maicii Domnului. La liturghie au participat și preoți din alte culte din Sighișoara, reflectând un autentic spirit ecumenic.

Episcopul, însoțit de mai multe călugărițe și preoți, au vizitat-o pe călugărița în vârstă de 107 ani și i-au înmânat distincția, exprimând prețuirea și binecuvântarea lor pentru devotamentul și dăruirea pe care le-a manifestat față de Cristos și față de Biserică, precum și pentru mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune.

Într-o viață dedicată educației și spiritualității, călugărița Rodica Maria a fost învățătoare la Cluj în anii de după război, servind în funcția de directoare la Școala Primară „Maica Domnului” din Cluj-Napoca. În anii 1945-1946, a îndeplinit rolul de director al școlii. Trăind în perioada prigoanei comuniste alături de alte călugărițe greco-catolice, a refuzat să renunțe la credința sa, chiar și în fața presiunilor din partea Securității de a trece la ortodoxie și de a deveni informator.

 

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Tragedie într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde o femeie și-a pierdut viața.

O tragedie a avut loc în seara zilei de marți, într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde…

2 days ago

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un…

2 days ago

Nicu Ceaușescu: ”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți ce a construit tata”

Declarația lui Nicu Ceaușescu din 20 iulie 1992, de la procesul în care era judecat,…

2 days ago

Florin Piersic a fost Transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un Avion SMURD, Seara Trecută

Medicul din Cluj-Napoca care l-a operat pe Florin Piersic, despre starea de sănătate a marelui…

2 days ago

Mașina lui Bobby din Dallas, Descoperită la Iulius Mall Cluj – Vezi Imaginile

O Frumusețe de Mercedes Decapotabil, Asemănătoare Celei Conducute de Actorul Patrick Duffy în Serialul Dallas…

2 days ago

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi…

3 days ago