Categories: Sanatate

Aparatură vitală pentru reanimarea nou-născuților prematur sau cu patologii grave, la spitalul din Gherla


Salvați Copiii România va dota Spitalul Municipal Gherla cu o masă radiantă, vitală pentru reanimarea nou-născuților prematur sau cu patologii grave.
Astfel, medicii vor avea la dispoziție aparatură performantă care să le permită stabilizarea copilului până la realizarea transferului la o maternitate superioară.

„Toți copiii trebuie să beneficieze de asistență calificată la naștere, ceea ce implică atât personal medical calificat, cât și aparatură medicală performantă. În acest sens am contactat Salvați Copiii, organizație la care am făcut voluntariat pe parcursul anilor de liceu în orașul meu natal, Rădăuți, și organizație pe care am sprijinit-o, după ce am început specializarea în neonatologie și am înțeles  nevoile unei secții dotate și importanța ca de la naștere să se primească prompt și corect îngrijirile necesare pentru un start bun în viață. Pe perioada rezidențiatului în maternitate de grad 3 și văzând cazuri care ajung din maternități mici  nedotate, am avut mereu sentimentul că e un mare avantaj să naști într-o maternitate dotată.

Masa nouă radiantă ne dă avantajul de a ventila corect un copil prematur, asigură căldură, asigură monitorizare pulsoximetrică, e exact ce ai nevoie pentru a efectua o reanimare corectă”, a explicat Crișan Anca, medic neonatolog, șef compartiment neonatologie.

La Spitalul Municipal Gherla se nasc aproximativ 90-100 de copii pe an. Fiind o maternitate mică, de grad 1, aceasta poate asista și trata copii născuți prematur până când sunt transferați în condiții speciale la unități superioare care au dotări și competențe pentru astfel de cazuri. Dotarea unității medicale din Gherla a fost posibilă prin donații de la cititorii de pe Libris.ro.

În județul Cluj, Salvați Copiii România a dotat anterior Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu echipamente medicale de peste 160.000 de euro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago