Categories: Sanatate

Doi dintre pacienții din străinătate, arși în explozia de la Crevedia, vor fi aduși în țară să-și continue tratamentul


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că luni vor reveni în ţară cei doi pacienţi cu arsuri, care au fost transferaţi la un spital din Italia imediat după explozia de la Crevedia.
Ministrul Sănătăţii a spus că cei doi pacienți îşi vor continua tratamentele şi recuperarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Una dintre victime a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

„Cred că lucrurile s-au schimbat şi sunt în schimbare accelerată în ceea ce priveşte posibilitatea de a trata pacienţii cu mari arsuri din România. În primul rând, modul în care personalul este pregătit şi antrenat inclusiv în cele mai importante centre care tratează pacienţii cu arsuri din Europa contează foarte mult. Suntem capabili să tratăm mulţi dintre pacienţii cu arsuri în România.

Aş vrea să vă dau o veste foarte importantă: cei doi pacienţi care au fost transferaţi în Italia, unul dintre eu cu peste 80% din suprafaţa corporală arsă, se întorc astăzi în România, vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara pentru continuarea tratamentului şi pentru recuperare, dar faptul că am reuşit să-i transferăm în primele ore a contat foarte mult”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit ziare.com.

Ministrul a explicat că a fost ales spitalul din Timişoara pentru că medicii de acolo au „o bună experienţă” în tratarea pacienţilor cu arsuri extinse, dar şi pentru că acolo se poate face „transferul cel mai simplu” al pacienţilor din Italia.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago