Sanatate

EXPLOZIV: Mite de până la 15.000 de euro pentru un loc de muncă în spitalele publice din România! DNA descoperă rețeaua de corupție

În urma unei ample anchete a DNA a ieșit la iveală modul în care se desfășoară angajările în sistemul medical din România: nu pe criterii de competență, ci pe baza unor sume consistente de bani. O sumă cuprinsă între 15.000 de euro pentru postul de asistentă și 2.000 de euro pentru cel de brancardier sau infirmieră era necesară pentru a obține un loc de muncă la Spitalul Județean din Botoșani.

Acțiunea procurorilor DNA a constat în 92 de percheziții în județele Botoșani și Iași, investigând un dosar complex de dare de mită în cadrul angajărilor în instituția spitalicească menționată.

Potrivit informațiilor furnizate de sursele Digi24, candidații dornici să lucreze în acest spital, indiferent de poziția dorită, erau obligați să ofere sume cuprinse între 2.000 și 15.000 de euro, dezvăluind astfel existența unei rețele extinse, presupus a fi implicată și în sfera politicului la nivel local.

“Din datele obținute în urma anchetei, rezultă că mita solicitată de cei interesați să se angajeze la Spitalul Județean din Botoșani pornea de la 2.000 de euro și putea ajunge până la 15.000 de euro, în funcție de tipul postului vizat. Informațiile pe care le deținem indică faptul că cei investigați acum de către procurori și polițiști în regiunea Moldovei plăteau pentru orice fel de poziție, indiferent dacă era vorba de o funcție de execuție, de asistentă, brancardier, infirmieră sau chiar pentru posturi de conducere.

Se investighează inclusiv modul în care au fost făcute numirile în poziții de conducere la nivelul spitalului, atât în ceea ce privește funcțiile de management, cât și pe cele de șefi de secție”, relatează digi24.ro.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

14 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

7 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

7 days ago