Connect with us

Sanatate

Salvează o inimă! 115.000 €, prețul pus pe viața unui băiețel de 4 ani care înfruntă cancerul cu inocență și durere

Tudor Calinescu

Published

on

Salvează o inimă! 115.000 €, prețul pus pe viața unui băiețel de 4 ani care înfruntă cancerul cu inocență și durere


Pe un pat pat, o mamă singură de veghează pruncul bolnav de cancer și se roagă neîncetat pentru o minune. La doar 4 ani Alexandru știe ce înseamnă suferința, durerea, tristețea, dar cel mai mult îl îngrijorează lacrimile de pe obrazul mamei sale. Ceea ce părea a fi o problemă la un dinte a devenit un coșmar pentru familia Barabaș.
Într-o dimineață copilul sa trezit cu fața umflată. Iana a crezut că băiețelul ei are un abces. Cu inima strânsă au mers la stomatolog. Diagnosticul a fost însă mult mai grav decât și-ar fi putut imagina vreodată. 

,,Ceea ce inițial ne-a fost descris ca paralizie facială, sa dovedit a fi un cancer extrem de agresiv. Am simțit că nu mai pot respira! Mi sa dus pământul de sub picioare! Când îmi spuneau medicii că nu mai sunt șanse, nu cred. E unicul meu copil! E toată viața mea!” Ne-a povestit cu lacrimi în ochi Iana Barabaș, mama lui Alexandru.
Investigațiile medicale ce au urmat au aruncat familia într-un vortex de confuzie și disperare. Timp de trei săptămâni, cât au așteptat, micuțul a suferit în tăcere, însă coșmarul abia avea să înceapă.Au urmat 9 luni de chimioterapie și radioterapie cu rezultate incerte. 

,,Tratamentul împotriva cancerului este un proces extrem de dificil pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un copilaș de 4 ani. Foarte greu suportă efectele adverse ale chimicalelor ce i-au fost introduse în corp, dar e un copilaș foarte puternic. E un luptător. Încerc să îi distrag atenția cu jocuri, cu povești. În place să deseneze, să se joace cu plastilina, cu mașinuțele. În ciuda bolii și a efectelor adverse ale tratamentelor, Alexandru și un copil activ, face întotdeauna ceva.”

Deși locuiește doar cu mama și bunica, Alexandru se bucură de dragostea nemărginită a unei familii unite în jurul său. În momentul în care medicii din țară nu i-au dat prea multe șanse de vindecare, Iana a căutat soluții în străinătate. Un tratament inovator, la o clinică din Turcia, pare a fi singura șansă de supraviețuire pentru Alexandru. Cu un cost de 115.000 euro, procedurile medicale depășesc însă cu multe posibilități lor financiare ale familiilor.

,,Cancerul de care suferă Alexandru este unul dintre cele mai grele care există. Va fi un tratament extrem de greu de suportat de către organism, dar altă șansă Alexandru nu mai are. Ne este foarte greu și din punct de vedere financiar. Înainte să se îmbolnăvească Alexandru lucram împreună cu sora și mama mea în Germania, la un hotel, făceam curat. Acum eu stau în permanență internațională cu Alexandru. Ne întreținem cu pensia lui de handicap și cu ce mă mai ajuta mama. Sunt conștientă că am început o luptă pe care nu o pot câștiga singură. Este și motivul pentru care am apelat la Asociația Salvează o inimă. ONG-ul a demarat deja o campanie de strângere de fonduri pe numele lui Alexandru și sper din tot sufletul ca oamenii cu sufletul mare să fie alături de noi. Doar îmi pot salva copilul.”

În acest moment de cumpănă, compasiunea și solidaritatea sunt esențiale. Ajutați-l pe Alexandru să rămână alături de mama și unica lui. Ajutați o mamă disperată să nu-și piardă speranța și copilul. Oricare dintre noi poate face diferența.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/alexandru-barabas/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLTRO22 Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele ALEXANDRU BARABAS

 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Spitalului de Urgență pentru Copii îi sunt destinate noi echipamente medicale.

Stefania Heinz

Published

on

Noile dotări vor fi achiziționate cu fonduri europene, având ca scop reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii.

Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P.) anunțul privind achiziționarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Valoarea totală estimată a dotărilor este de 2.409.041 de lei și vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de către forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean.”

Unitatea spitalicească, care se află în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de următoarele echipamente:

 • Un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă
 • Un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizarea biberoanelor, tetinelor și autoclavelor
 • Un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și a echipamentelor medicale
 • O mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical
 • Dispozitive și echipamente medicale
 • Un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate
 • Cinci mașini de spălare-dezinfecție pentru biberoane și tetine
 • Două mașini de spălare-dezinfecție pentru ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, iar criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preț”.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sanatate

Un medic din Cluj eliberează un număr record de 3.225 de certificate medicale în 2023: Explicația din spatele acestei performanțe impresionante

Anamaria Ioana

Published

on

Fluxul nesfârșit de concedii medicale în România a devenit o realitate din ce în ce mai pronunțată, iar un medic din județul Cluj a stabilit un nou record prin numărul impresionant de zile libere acordate pentru probleme medicale.

Potrivit unui raport recent al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în ultimul an s-au înregistrat aproape 3,4 milioane de concedii medicale pentru români :

 • 1,8 milioane certificate eliberate de medicii de familie,
 • 1,3 milioane de concedii medicale acordate în cadrul ambulatoriului,
 • peste 240.000 de concedii medicale eliberate în unitățile spitalicești.

Un aspect remarcabil este că aceste certificate de concediu au fost emise de un număr relativ redus de medici, respectiv 53.026. Cu toate acestea, doar 100 dintre aceștia au emis în total 100.000 de certificate medicale, iar 14 dintre aceștia au furnizat fiecare câte 1.400 de certificate medicale.

Această explozie a numărului de concedii medicale ridică semne de întrebare în ceea ce privește gestionarea și acordarea acestora și ar putea fi un indiciu al unor probleme mai profunde în sistemul medical românesc.

România nu caută medici, deși nu are destui: 83% din posturi nu sunt scoase la concurs din lipsă de bani | Digi24

 

Clujul conduce în acordarea celor mai multe zile libere pentru probleme medicale

In județul Olt, un medic specialist în medicina internă a emis nu mai puțin de 3.063 de certificate medicale într-un singur an. Interesant este faptul că multe dintre aceste certificate s-au adresat altor afecțiuni decât specialitatea acestuia, inclusiv probleme ale coloanei vertebrale și infecții urinare.

Analizând situația la nivel de județe, observăm o varietate de situații în clasamentul celor șapte județe cu cele mai multe certificate medicale eliberate în 2023, printre care se numără Bucureștiul, Clujul, Prahova, Iașiul, Mureșul, Timișul și Sibiul.

Deficit de medici în Prahova, inclusiv în spitale - VIDEO - Observatorul Prahovean

Impactul financiar al acestor concedii medicale asupra statului este semnificativ, estimările indicând o sumă de aproximativ 3,2 miliarde de lei la 31 ianuarie 2024. Este de menționat că Senatul României a adoptat un amendament care elimină impozitarea de 10% aplicată concediilor medicale, includând și eliminarea impozitării concediilor de maternitate și a celor pentru îngrijirea copiilor bolnavi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Navigând Relația Noastră cu Telefonul Mobil: Avertizarea Specialiștilor

Anamaria Ioana

Published

on

Dependența de telefonul mobil este tot mai des comparată cu dependența de jocurile de noroc de către specialiști, care trag un semnal de alarmă cu privire la impactul său asupra sănătății noastre mentale. Într-adevăr, românii petrec zilnic ore în șir pe smartphone-uri și se confruntă adesea cu dificultăți în gestionarea relației cu aceste dispozitive.

Clinică de "dezintoxicare digitală" pentru dependenții de telefoanele mobile | Digi24

Aloma Odogwu, psihoterapeut, a subliniat faptul ca ar fi potrivit și este recomandat să stăm cam 10 minute. Sunt semne și simptome. Atâta timp cât există o problemă în utilizarea sau suprautilizarea telefonului mobil, adică ne izolăm de familie și de prieteni, avem anxietate atunci când uităm telefonul undeva sau avem teama de a arăta lucruri, informații, atunci este foarte important în ședințele de terapie să ascultăm, să înțelegem ce este pentru acel client relația pe care o are cu telefonul mobil.

Testul care îți arată dacă ești dependent de telefon - Editia de Dimineata

Este evident că utilizarea excesivă a telefonului mobil poate duce la izolare socială, anxietate și alte efecte negative asupra sănătății mintale. În timp ce tehnologia este o parte integrantă a vieții noastre moderne, este crucial să fim conștienți de limitele noastre și să încercăm să găsim un echilibru sănătos în utilizarea dispozitivelor noastre mobile.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate