Sanatate

Tusea convulsivă, cunoscută și sub numele de ‘tusea de 100 de zile’, poate provoca fracturi ale coastelor

Tusea convulsivă, o afecțiune gravă ce poate avea consecințe fatale în special pentru sugari și copii, a înregistrat o creștere alarmantă de 40% în ultima săptămână.

Tusea convulsivă poate avea consecințe extrem de grave, inclusiv fatale, în special pentru copiii și sugarii nevaccinați. Această afecțiune se răspândește cu ușurință și poate provoca complicații serioase, precum fracturi ale coastelor, pneumonie și convulsii.

Potrivit rapoartelor, autoritățile sanitare avertizează că tusea convulsivă poate duce uneori la apariția herniilor, durerilor de coaste, infecțiilor de ureche și incontinenței urinare. Aceste informații sunt înregistrate în Anglia și Țara Galilor, unde numărul oficial de cazuri de tuse convulsivă a crescut de la 595 la 824 în doar o săptămână a scris The Sun.

Tusea convulsivă este cunoscută pentru natura sa extrem de contagioasă, care se transmite prin tuse și strănut. Simptomele includ tuse severă, care poate persista săptămâni întregi, dificultăți respiratorii și vărsături.Vaccinul împotriva tusei convulsive este recunoscut ca fiind foarte eficient în prevenirea bolii și în reducerea riscului de complicații grave asociate cu aceasta.

Părinții sunt îndemnați să se asigure că micuții lor sunt la zi cu vaccinurile pentru a-i proteja împotriva pericolelor asociate cu tusea convulsivă.Femeile însărcinate sunt, de asemenea, încurajate să se vaccineze împotriva tusei convulsive pentru a-și proteja bebelușii la naștere.

Medicii recomandă odihnă adecvată, consumul abundent de lichide și evitarea contactului cu alte persoane pentru a preveni răspândirea bolii.

De asemenea, se pot lua analgezice precum paracetamol sau ibuprofen pentru a ameliora disconfortul cauzat de tuse, iar băuturile calde cu lămâie și miere pot ajuta la calmarea gâtului iritat.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Tragedie într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde o femeie și-a pierdut viața.

O tragedie a avut loc în seara zilei de marți, într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde…

9 hours ago

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un…

11 hours ago

Nicu Ceaușescu: ”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți ce a construit tata”

Declarația lui Nicu Ceaușescu din 20 iulie 1992, de la procesul în care era judecat,…

12 hours ago

Florin Piersic a fost Transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un Avion SMURD, Seara Trecută

Medicul din Cluj-Napoca care l-a operat pe Florin Piersic, despre starea de sănătate a marelui…

14 hours ago

Mașina lui Bobby din Dallas, Descoperită la Iulius Mall Cluj – Vezi Imaginile

O Frumusețe de Mercedes Decapotabil, Asemănătoare Celei Conducute de Actorul Patrick Duffy în Serialul Dallas…

19 hours ago

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi…

1 day ago