Social

American impresionat de România:”Aici nu ți-e teamă să ieși singur din casă, calitatea vieții și a mâncării e mult mai bună”

Juwan Gray, un jucător profesionist de baschet, a adus laude vieții din Europa, evidențiind avantajele și diferențele semnificative față de experiența sa în Statele Unite ale Americii.

În vara anului trecut, Juwan Gray s-a transferat la un club de baschet din Brașov, România, după o perioadă petrecută în Suedia. Într-un mesaj adresat tuturor americanilor care îl urmăresc, Gray a exprimat uimirea sa față de calitatea vieții în Europa și a încurajat pe toți cei interesați să experimenteze această schimbare.

România este uimitoare. Nici nu m-am gândit vreodată să trăiesc aici, dar acum sunt foarte recunoscător că am ajuns în această țară,” a spus jucătorul american, subliniind diferențele notabile dintre stilul de viață european și cel american.

Gray a evidențiat mai multe aspecte care l-au impresionat profund în România. În primul rând, el a subliniat siguranța ridicată din Europa, comparativ cu Statele Unite, unde grija pentru infracțiuni și intervenții nejustificate ale autorităților este mai pregnantă. “Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că te plimbi pe străzi că vine cineva să te jefuiască sau de asemenea nu trebuie să-mi fac griji că vine vreun polițist să mă hărțuiască din nimic, doar pentru că mă plimb pe afară. Nimic din toate astea nu se întâmplă aici,” a subliniat Gray.

Un alt aspect apreciat de baschetbalistul american este calitatea mâncării din Europa. El a remarcat că în România, mâncarea este preparată de la zero, iar prezența cantităților reduse de alimente procesate este notabilă, spre deosebire de Statele Unite. “Aici pot să mănânc mâncare de calitate. Mâncarea e preparată de la zero aici, nu este atât de multă mâncare procesată ca în SUA,” a adăugat el.

Juwan Gray: “Dacă ești american, vino să vezi cum e în Europa! Îți va schimba viața”

Juwan Gray a vorbit și despre implicarea statului în problemele cetățenilor europeni, menționând că aceștia beneficiază de sprijin guvernamental în cazul unor nevoi precum plata chiriei sau îngrijirea copiilor mici. “Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți, nu sunt stresați, pentru că primesc ajutor de la guvern dacă au nevoie să-și plătească chiria, sau dacă au un copil mic și au nevoi pentru el,” a explicat Gray, subliniind impactul pozitiv asupra nivelului de stres și anxietății.

Un alt punct remarcabil adus în discuție de Juwan Gray este costul educației în România comparativ cu Statele Unite. El a menționat că un an la facultate în România poate costa aproximativ 1000 de euro, în timp ce în SUA, taxele de școlarizare pot ajunge la sume exorbitante. “Dacă trăiești în SUA și mergi la facultate trebuie să plătești o geantă de bani pentru un singur an de școlarizare. Eu am mers la facultate în primul an, iar taxa de școlarizare era de 70 000 de dolari pe an,” a dezvăluit el.

În final, Juwan Gray și-a îndemnat compatrioții să descopere Europa și să își schimbe viața. “Dacă ești un american care urmărește asta, trebuie să fie un semn trimis de Univers sau de Dumnezeu dacă ți-a apărut asta, așa că dacă aveai gânduri să vii în Europa, dă-i înainte și fă această mișcare. Nici măcar nu trebuie să te muți aici dintr-o dată, doar vino și vizitează pentru că îți garantez că asta îți va schimba viața,” a concluzionat el

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago