Categories: Social

Locuitorii celui mai râvnit cartier din Cluj vor sensuri unice pe mai multe străzi, ca în Mărăști, și acuză Primăria: „De ce aveți un dublu standard?”

Locuitorii cartierului Andrei Mureșanu acuză Primăria Cluj de dublu standard, după apariția noutății potrivit căreia se impune instituirea unor sensuri unice de circulație în cartierul Mărăști. Riveranii se plâng că ei au cerut același lucru și în Andrei Mureșanu, însă nu s-a rezolvat nimic. „La numeroasele sesizări privind faptul că e imposibilă circulația în dublu sens pe străzi din Andrei Mureșanu, făcute de diverși locuitori din Cluj inclusiv pe platforma curentă, ați răspuns că aceste măsuri se iau doar ca urmare a cererii riveranilor. 
Cu toate acestea, am văzut că recent ați instituit sensuri unice în Mărăști fără să mai apelați la aceste măsuri, ci dvs ca administrație ați luat aceste decizii justificate prin prisma faptului că lățimea acelor alei nu permitea traficul în dublu sens. De ce aveți atunci un dublu standard și nu procedați și la rezolvarea problemei din Andrei Mureșanu la fel? Cum se poate desfășura circulația în dublu sens de exemplu pe strada Constantin Notarra, unde v-am mai trimis și eu și alți locuitori din zonă sesizări inclusiv cu poze care arată că sunt zone unde la întâlnirea a două mașini una e nevoită să urce pe trotuar sau să oprească. Ca să nu mai vorbim că trotuarul e și el minuscul și ar trebui lărgit ca să fie chiar folosibil și nu doar de formă. Vă rog să ne răspundeți concret de ce aici nu se poate lua de către primărie măsura impunerii unui sens unic, ținând cont de lățimea insuficientă a străzii pentru trecerea a două mașini”, se arată în reclamația pentru Primăria Cluj.Amintim că, recent Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat instituirea unor sensuri unice de circulație în cartierul Mărăști, care au fost stabilite raportat la faptul că lățimea părții carosabile existente nu asigură posibilitatea circulației în dublu sens pe aleile adiacente blocurilor de locuințe situate la anumite adrese: Str. Scorțarilor nr. 1,3,5,7 si 9, Str. Gheorghe Lazăr nr. 7,9 si 11, Str. București nr.64 si 66, Str. Cernavodă nr.9 si 11.

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago