Social

Preot ortodox anchetat penal după ce a blocat accesul la înmormântare prin gestul neobișnuit de a se întinde în fața porții cimitirului – Video

Într-un incident neobișnuit și tensionat, un preot ortodox din județul Suceava este acum cercetat penal după ce s-a opus vehement unei ceremonii de înmormântare ce urma să aibă loc în cimitirul comunal din localitatea Gura Solcii, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, Ionuț Epureanu, a relatat că evenimentul a avut loc în timpul zilei de duminică, atunci când preotul ortodox s-a întins la sol în fața porții cimitirului, blocând astfel accesul dricului funerar care însoțea o ceremonie de înmormântare desfășurată după ritul penticostal. Potrivit oficialului IPJ, familia defunctului de confesiune ortodoxă a solicitat în prealabil permisiunea preotului paroh pentru desfășurarea slujbei de înmormântare conform ritului penticostal, iar acesta a fost de acord, încasând inclusiv taxele corespunzătoare pentru locul de veci și alte cheltuieli specifice.

Cu toate acestea, la momentul cortegiului funerar, preotul ortodox a decis să se alăture procesiunii și să își exprime opoziția în mod activ la poarta cimitirului. Într-o mișcare aparent intenționată, preotul s-a așezat la sol, blocând astfel accesul vehiculului mortuar. Autoritățile locale au intervenit pentru a gestiona situația tensionată, iar polițiștii au reușit să îndepărteze preotul care obstrucționa desfășurarea ceremoniei funerare.

Ionuț Epureanu a subliniat că forțele de ordine au acționat gradual și condescendent, medierea conflictului fiind esențială în această situație delicată. Preotul implicat în acest incident controversat este acum cercetat penal pentru împiedicarea exercitării libertății religioase, o infracțiune ce aduce consecințe legale serioase.

Această situație excepțională ridică întrebări despre toleranța și respectul pentru diversitatea confesiunilor religioase în comunitățile locale, subliniind nevoia de dialog și înțelegere în astfel de situații sensibile.

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Tragedie într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde o femeie și-a pierdut viața.

O tragedie a avut loc în seara zilei de marți, într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde…

2 days ago

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un…

2 days ago

Nicu Ceaușescu: ”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți ce a construit tata”

Declarația lui Nicu Ceaușescu din 20 iulie 1992, de la procesul în care era judecat,…

2 days ago

Florin Piersic a fost Transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un Avion SMURD, Seara Trecută

Medicul din Cluj-Napoca care l-a operat pe Florin Piersic, despre starea de sănătate a marelui…

2 days ago

Mașina lui Bobby din Dallas, Descoperită la Iulius Mall Cluj – Vezi Imaginile

O Frumusețe de Mercedes Decapotabil, Asemănătoare Celei Conducute de Actorul Patrick Duffy în Serialul Dallas…

2 days ago

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi…

3 days ago