Sponsorizat
Categories: Sport

22% dintre români nu își permit să ia masa în oraș o dată pe lună

Sponsorizat
Sponsorizat

Social

22,4% dintre românii cu un loc de muncă cu normă întreagă spun că nu își permit să mănânce la restaurant o dată pe lună.

22% dintre români nu își permit să ia masa în oraș o dată pe lună. FOTO: Pixabay

  


Unu din cinci români nu își permite să iasă în oraș cu prietenii, o dată pe lună, arată un sondaj Eurostat
 


Procentajul celor cu posibilități limitate a crescut în 2022, comparativ cu 2020 (22,2%) și cu 2021 (21,2%). Totuși, procentajul celor care spun ă nu își permit să iasă în oraș o dată pe lună este mult mai mic în 2022 comparativ cu 2014 (35,7%) sau cu 2015 (32%).Comparativ cu vecinii săi, România se situează într-o poziție inferioară în ceea ce privește accesul la activitățile sociale. În Bulgaria, 13,7% din populație se confruntă cu aceleași dificultăți, în timp ce în Ungaria, procentul este de 14,8%. 


Românii nu își pot permite carne sau pește o dată la două zileLa capitolul sărăcie, România continuă să se mențină pe primele poziții ale clasamentului european. Peste 40% dintre români nu își permit o masă adecvată care să conțină pește, carne sau produse vegetariene.


Potrivit unui raport Eurostat din iulie, România ocupă a doua poziție, fiind surclasată doar de Bulgaria, în ceea ce privește calitatea produselor consumate.Astfel, în 2022, 8,3% din populația UE nu și-a putut permite o masă care să conțină carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare două zile, cu un punct procentual mai mult față de 2021 (7,3%), potrivit datelor Eurostat.


În privința persoanelor expuse riscului de sărăcie, în 2022 ponderea la nivelul UE era de 19,7%, cu 2,2 puncte procentuale mai mare decât în ​​2021 (17,5%).Cea mai mare pondere a persoanelor aflate în risc de sărăcie care nu-și pot permite o masă adecvată a fost înregistrată în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43,0%) și Slovacia (40,5%), potrivit oficiului european de statistică. Pe de altă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5,0%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).Capacitatea de a-și permite o masă cu carne, pui, pește sau echivalent vegetarian la fiecare două zile se numără printre elementele observate la nivel de gospodărie pentru a calcula rata deprivării materiale și sociale severe. Acesta este unul dintre indicatorii principali ai Pilonului european al drepturilor sociale – Tabloul de bord social al indicatorilor.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Metallica la Cluj? Eveniment URIAȘ în 2026!

Metallica la Cluj? Șeful de la BT Arena dă vestea BOMBĂ! Și o surpriză URIAȘĂ…

12 hours ago

Mii de lumânări și muzică DIVINĂ! Clujul a trăit o experiență UNICĂ!

Magie muzicală la Cluj! Vivaldi și Ceaikovski au electrizat publicul în concerte multisenzoriale de neuitat!…

18 hours ago

Cluj, orașul ciocolatei! Festival UNIC, cu dulce pentru toate poftele!

Clujul devine raiul ciocolatierilor! Festival UNIC în România, cu dulce pentru toate gusturile! Cluj-Napoca va…

2 days ago

Alertă maximă la Cluj! Vânt de 90 km/h! Evită dezastrul!

Alertă meteo la Cluj! Vânt puternic, cod portocaliu! Evitați să ieșiți din casă! Clujenii au…

2 days ago

David Popovici devine cel mai rapid înotător din istorie la 50, 100 și 200 m liber

David Popovici face din nou istorie: cel mai rapid om din toate timpurile la 50,…

2 days ago

Geniu la Cluj! Profesorul Vodnar, printre ELITA mondială!

Clujeanul Dan C. Vodnar, printre ELITA mondială! Profesorul de la USAMV, în top 0,02% cercetători!…

3 days ago