Sponsorizat
Categories: Sport

22% dintre români nu își permit să ia masa în oraș o dată pe lună

Sponsorizat
Sponsorizat

Social

22,4% dintre românii cu un loc de muncă cu normă întreagă spun că nu își permit să mănânce la restaurant o dată pe lună.

22% dintre români nu își permit să ia masa în oraș o dată pe lună. FOTO: Pixabay

  


Unu din cinci români nu își permite să iasă în oraș cu prietenii, o dată pe lună, arată un sondaj Eurostat
 


Procentajul celor cu posibilități limitate a crescut în 2022, comparativ cu 2020 (22,2%) și cu 2021 (21,2%). Totuși, procentajul celor care spun ă nu își permit să iasă în oraș o dată pe lună este mult mai mic în 2022 comparativ cu 2014 (35,7%) sau cu 2015 (32%).Comparativ cu vecinii săi, România se situează într-o poziție inferioară în ceea ce privește accesul la activitățile sociale. În Bulgaria, 13,7% din populație se confruntă cu aceleași dificultăți, în timp ce în Ungaria, procentul este de 14,8%. 


Românii nu își pot permite carne sau pește o dată la două zileLa capitolul sărăcie, România continuă să se mențină pe primele poziții ale clasamentului european. Peste 40% dintre români nu își permit o masă adecvată care să conțină pește, carne sau produse vegetariene.


Potrivit unui raport Eurostat din iulie, România ocupă a doua poziție, fiind surclasată doar de Bulgaria, în ceea ce privește calitatea produselor consumate.Astfel, în 2022, 8,3% din populația UE nu și-a putut permite o masă care să conțină carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare două zile, cu un punct procentual mai mult față de 2021 (7,3%), potrivit datelor Eurostat.


În privința persoanelor expuse riscului de sărăcie, în 2022 ponderea la nivelul UE era de 19,7%, cu 2,2 puncte procentuale mai mare decât în ​​2021 (17,5%).Cea mai mare pondere a persoanelor aflate în risc de sărăcie care nu-și pot permite o masă adecvată a fost înregistrată în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43,0%) și Slovacia (40,5%), potrivit oficiului european de statistică. Pe de altă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5,0%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).Capacitatea de a-și permite o masă cu carne, pui, pește sau echivalent vegetarian la fiecare două zile se numără printre elementele observate la nivel de gospodărie pentru a calcula rata deprivării materiale și sociale severe. Acesta este unul dintre indicatorii principali ai Pilonului european al drepturilor sociale – Tabloul de bord social al indicatorilor.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

🐾 Primăria Cluj-Napoca permite accesul cu animale de companie în instituțiile publice

🐾 Cluj-Napoca: Acces permis pentru animalele de companie în instituțiile publice Un pas important spre…

2 days ago

Cum ajungi rapid la Electric Castle 2025: tren, autobuz sau mașină? Ghid complet pentru Bonțida

Electric Castle 2025 revine între 16–20 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, cu un line-up…

3 days ago

Kids Thursday revine la Iulius Mall Cluj – Teatru de păpuși gratuit în aer liber, toată vara!

Spectacole magice pentru cei mici, în fiecare joi din vară, la Iulius Mall Cluj! Vara…

3 days ago

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic,…

3 days ago

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de…

4 days ago