Categories: Sport

Atenție, șoferi! Și mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de Poliție, în anumite condiții

Auto

Proiect de lege: Poliția va putea ridica și mașinile parcate regulamentar, dacă situația o impune. Costurile cu ridicarea vor fi plătite de proprietarii mașinilor.

Mașini tractate și când sunt parcate regulamentar, nu doar ilegal / Foto: Facebook – Politia Locala Cluj-Napoca

 
Poliția rutieră ar putea dispune, în curând, relocarea mașinilor parcate regulamentar atunci când această măsură este absolut necesară, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică, la Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba de o prevedere inclusă în Ordonanța de Urgență  pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere.


 Astfel, ridicarea mașinilor, deși parcate regulamentar, va putea fi impusă atunci când în zonă se efectuează lucrări sau se prestează servicii publice de interes național ori local, serviciile de urgență intervin pentru prevenirea sau limitarea efectelor unor accidente, calamități sau dezastre, se instituie măsuri de ordine și siguranță publică.


„Relocarea vehiculelor se realizează, după caz, de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public în spații cu destinația de parcare ori în locuri special amenajate pentru depozitarea vehiculelor ridicate ca urmare a staționării neregulamentare, aflate pe raza aceleiași unități administrativ teritoriale”, se arată în proiect.Proiectul de lege este ambiguu și ciudat. Deși șoferii nu vor primi o amendă dacă au parcate regulamentar și se află într-una dintre situațiile de mai sus, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suporta de către deţinătorul acestuia.


„Se propune instituirea mecanismului de relocare a vehiculelor staționate regulamentar pentru realizarea unor interese de ordin general, fără a afecta drepturile conducătorilor auto.Apreciem că măsura este utilă și necesară întrucât prin aplicarea sa se urmărește prevenirea sau limitarea efectelor unor accidente, calamități sau dezastre. Totodată, apreciem că aceasta este justificată, din considerente ce țin de interesul public general, inclusiv în cazul efectuării unor lucrări, al prestării unor servicii publice de interes național/ local sau al instituirii unor măsuri de ordine și siguranță publică”, mai scrie în proiect.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago