Connect with us

Sport

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare pe anul 2024? Procedurile pot fi realizate și online!

Stefan Petre

Published

on

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare? FOTO: Facebook/ Emil Boc

Administrație

Clujenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee cu cererile de parcare! Viceprimarul Dan Tarcea arată că procedurile de prelungire a abonamentelor și de depunere a cererilor pentru locuri de parcare pot fi realizate online.

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare? FOTO: Facebook/ Emil Boc

  


Cozile pentru depunerea cererilor de parcare au devenit o tradiție în ultimii ani la Cluj-Napoca. Cei mai „harnici” dintre clujeni se pun uneori la coadă în prima zi lucrătoare din an, înainte cu una sau două ore ca ghișeul să fie încă deschis, cu speranța că vor primi un loc de parcare în apropierea domiciliului. 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a afirmat să prima zi de depunere a cererilor pentru locuri de parcare din anul 2024 va fi data de 3 ianuarie, însă arată că procedurile pot fi parcurse online, fără a fi nevoie ca clujenii să stea în frig, la coadă, ore în șir. El a afirmat că numărul celor care depun cererile online este în creștere de la un an la altul. „Ce am constatat de-a lungul anilor este că numărul cererilor care sunt depuse online este în creștere. Discutăm de creșteri de 50, 60, 79 la sută, ceea ce înseamnă că lumea începe să aibă încredere în a folosi aceste proceduri digitale. Într-adevăr, există și o categorie de clujeni care preferă să vină la ghișeu pentru depunerea cererii. Există un interes mare pentru locurile de parcare, sunt aproximativ 10.000 de solicitări anual, atât cele depuse online, cât și la ghișeu. Colegii mei s-au mobilizat, astfel încât, în jumătate de oră, să nu mai existe cozi la ghișeu, și așa a fost anii trecuți, undeva la ora 8.30-8.45 nu mai erau persoane care să își depună cereri la ghișeu. Referitor la programul pentru anul 2024, ghișeele pentru depunerea solicitărilor pentru locurile de parcare vor fi deschise în data de 3 ianuarie, începând cu ora 8. La fel, începând cu ora 8, se deschide și platforma online, astfel încât cei interesați să își poată depună cererile acolo”, a declarat Dan Tarcea, la un post local de radio. 



Cererile pentru zona centrală, din 18 decembrie!Viceprimarul a mai arătat că clujenii care vorsă își reînnoiască abonamentele pentru zona centrală pot să o facă începând cu data de 18 decembrie.„Cei care doresc să își facă abonamentele pentru zona centrală au posibilitatea să și le reînnoiască începând cu data de 18 decembrie, astfel încât în primele zile ale anului 2024 să aibă deja abonamentele prelungite și să nu mai fie necesar să «îngroașe» rândurile la ghișee și să eliminăm cozile din primele zile”, a mai arătat Tarcea. 



Prelungirea abonamentelor și plata taxelor locale, până în 31 martieClujenii au timp până în 31 martie să își prelungească abonamentele de parcare, dar și pentru plata taxelor și impozitelor locale cu bonificație. Locurile de parcare care nu sunt plătite la timp vor fi redistribuite după această dată.„De asemenea, cei care doresc să își prelungească abonamentele la parcare o pot face online din data de 3 și la ghișee din data de 8 ianuarie și de atunci pot să își plătească și taxele și impozitele locale. Aș vrea să menționez că plata taxelor și impozitelor se poate face cu bonificație până în data de 31 martie, deci nu este necesar ca în primele zile, oamenii să vină la ghișee să își plătească taxele și impozitele locale. De asemenea, și prelungirea abonamentelor de parcare poate fi achitată până la data de 31 martie. Dacă un cetățean uită sau nu poate să își plătească abonamentul de parcare până în 31 martie, el se reziliază de drept, că discutăm de loc de parcare cu abonament, garaj, copertină și va intra în distribuire ca celelalte locuri vacante”, a mai arătat Dan Tarcea. 


Indexarea tarifelor cu indicele de inflație aduce scumpiri în noul an de până la câteva zeci de lei pentru un loc de parcare. Totuși, anumite taxe vor rămâne neschimbate.  Vezi aici cât vor costa locurile de parcare în noul an.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite