Connect with us

Sport

Derby incendiar pe Cluj Arena. „U” și CFR se întâlnesc în Cupa României

Stefan Petre

Published

on

Meciul dintre „U” Cluj și CFR din 23 octombrie 2022/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook

Sport

„U” se duelează, din nou, cu CFR în Cupa României. Meciul va începe la ora 20:30 și se va juca pe Cluj Arena.

Meciul dintre „U” Cluj și CFR din 23 octombrie 2022/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ – Facebook

  „U” se duelează, din nou, cu CFR în Cupa României. Așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut, cele două echipe se vor întâlni în faza grupelor pe Cluj Arena. Golaverajul echipei „U” Cluj este asemănător cu al adversarilor de astăzi în grupa B din Cupa României, după ce s-au impus cu 3-1 la CSA Steaua București, iar echipa lui Andrea Mandorlini a trecut cu același scor de CSM Alexandria. În plus, tot cu 3-1 a câștigat și Rapid București la Botoșani, așa că există o egalitate perfectă în grupă pentru pozițiile care asigură calificarea în sferturi.Ultimul meci directCFR vine pentru a doua în această stagiune pe Cluj Arena, după duelul spectaculos din Superligă, cu șapte goluri, în ultima parte a lunii august. Atunci, CFR a reușit să întoarcă de la 2-0 și a câștigat cu 3-4, ultimul gol fiind marcat în minutul 82. Pentru „U” au înscris Ianis Stoica și Dan Nistor, cel dintâi reușind dubla.
CITEȘTE ȘI:
Întâlnire de gradul zero pe Cluj Arena. Se joacă Derby-ul Clujului din Cupa României. Peste 180 de jandarmi vor fi mobilizațiDe la revenirea echipei „U” Cluj în prima ligă, acest duel din Cupa României va fi al 5-lea meci oficial contra CFR-ului. Partida din sezonul trecut al Cupei României s-a încheiat la egalitate, 1-1. Bîrligea a deschis scorul în minutul 3, iar „U” a egalat în minutul 64, după ce Roger a deviat în propria poartă voleul lui Filip.Înaintea acestui nou episod din Derby de Cluj, Sandu Tăbârcă a stat la dispoziția jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă. Directorul tehnic a declarat că acesta este un meci ca toate celelalte. „Este un meci ca toate celelalte. Jucătorii trebuie să înțeleagă că fiecare joc are aceeași însemnătate. Sunt puse trei puncte în joc, încercăm să schimbăm mentalitatea și să nu avem o discrepanță între anumite jocuri. Din punctul de vedere al suporterilor e ceva aparte, dar noi încercăm să găsim echilibrul.
Nu ne plângem de absolut nimic, dacă facem asta nu ajutăm jucătorii. Drumul de la Botoșani a fost greu, dar era și mai greu dacă veneam fără puncte. A fost un examen pentru echipă, în legătură cu modul în care au reușit să se motiveze contra unei echipe care e pe ultimul loc. Ne dorim victoria și dacă va veni va fi extraordinar, dar nu vrem să supraevaluăm situația. Suntem în postura de outsider, doar suporterii sunt deasupra CFR-ului. Încercăm să ne ridicăm la nivelul lor, dar totul se face pas cu pas, iar U Cluj e pe un drum bun.
E greu să-ți iei revanșa în fotbal, mai ales în Cupă. Sepsi a ieșit, așa că de o revanșă nu poate fi vorba, eventual să ne calificăm iar în finală. Este un obiectiv pe care l-am setat și nu se știe niciodată ce rezultat final poate exista”, a declarat directorul tehnic.Antrenorul CFR-ului, cuvinte de laudă la adresa lui Ovidiu SabăuAndrea Mandorlini, antrenorul CFR-ului a declarat că obiectivul echipei sale e acela de a cuceri fiecare trofeu pus în joc în actualul sezon. Cu toate acestea, tehnicianul este îngrijorat în legătură cu problemele medicale din cadrul lotului, însă speră să aibă la dispoziție cât mai mulți jucători de bază.„Cea mai mare problemă pe care o avem e recuperarea jucătorilor. E o partidă importantă pentru noi, pentru suporteri. Știm asta și nu vrem să greșim. Trebuie să fim curajoși, însă suntem obosiți după partida cu Farul și sper să recuperăm jucătorii.
Am văzut că ei nu au mai pierdut de mult timp. Nu există favorite în derby. Noi avem calitățile noastre, ei pe ale lor. Primul derby l-am câștigat noi, a fost un meci frumos pe care ni-l amintim cu drag. Cred că un club important ca al nostru trebuie să lupte pentru a câștiga fiecare trofeu. Eu am câștigat Cupa României în trecut și cred că acestea trebuie să fie principiile unei echipe importante. Universitatea Cluj are jucători periculoși, Nistor, dar mai sunt și cei care au plecat de la noi, Silaghi, Peteleu”, a declarat antrenorul CFR-ului.Andrea Mandorlini are doar cuvinte de laudă în legătură cu munca depusă de Ioan Ovidiu Sabău la Universitatea Cluj.„De când s-a întors Sabău echipa s-a schimbat. Au venit și rezultatele, nu au pierdut contra unor echipe bune. Pe Ioan Ovidiu Sabău îl știu din perioada în care juca la Brescia, însă nu ne cunoaștem personal. Era un jucător foarte bun. A schimbat U Cluj și cred că rezultatele vorbesc”, a adăugat antrenorul.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite