Connect with us

Sport

EXCLUSIV: Modernizare în industria grea după 30 de ani. Echipament de producție – unicat in România (P)

Stefan Petre

Published

on

Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.

Actualitate

COMES S.A. se relansează în industria nucleară .

Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.

 Grupul nemțean COMES, specializat în echipament tehnologic sub presiune, anunță finalizarea unei noi investiții strategice pentru producția industrială locală. Fabrica operează acum un valț hidraulic performant unicat în țară pentru îndoire de table la dimensiuni și grosimi foarte mari.Această nouă dotare tehnică, singulară pe piața de profil internă, acoperă orice tip de cerere privind formarea de plăci metalice groase cu geometrie variabilă.Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.“Reușim să ne accelerăm investițiile în domenii strategice.   Împingem limitele producției din industria grea și deschidem calea pentru un viitor securizat energetic.” (A. Mazarianu, Director General COMES S.A.)Compania devine astfel singurul producător din România de utilaj sub presiune de gabarit, cu ciclu complet, urmând să acopere atât necesarul intern în sectorul construcțiilor metalice grele, cât și cererea de pe piața externă de profil. Investiția va genera un impact semnificativ asupra cifrei de afaceri, pentru 2024 COMES S.A. estimează o creștere de 20% față de totalul de 25 milioane de euro din acest an.Noua resursă tehnică a companiei permite dezvoltarea afacerii pe o nouă nișă – grosimi și dimensiuni foarte mari – pe piața europeană și în țări cu prestigiu în producția de petrol și gaze din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Portofoliul COMES include în acest moment un proiect amplu de antrepriză generală pentru construcție de trasee de conducte noi de abur Petrotel Ploiești, precum și producție de echipamente grele sub presiune, exporturi către Lituania, Egipt, Bulgaria, Germania, Austria, Franța și Italia. Printre proiectele în monitorizare, se preconizeză oportunități de furnizare de vase de stocare deșeuri radioactive ale Unității 1 Cernavodă, vase de stocare GPL și propan în Nigeria.Industria de energie – petrol și gaze- se confruntă cu provocări fără precent, în contextul conflictelor din Ucraina, și acum în Orientul Mijlociu, cererea pentru infrastructura de producție și stocare de țiței și gaze fiind deosebit de mare din toate statele.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Dani Muresan

Published

on

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului maghiar Barnabas Varga, rănit grav în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția. Sportivul a fost scos de pe teren cu targa, protejat de un paravan format de jucători și stewarzi pentru a-l feri de privirile fanilor și camerelor de filmat.

Atmosfera în Stuttgart Arena a devenit sumbră când Varga, atacantul de 29 de ani al naționalei Ungariei, a rămas întins pe gazon în urma unei coliziuni violente cu portarul scoțian Angus Gunn. Incidentul a avut loc în minutul 69 al meciului, în urma unui corner executat de Szoboszlai Dominik. În timp ce Gunn a respins mingea cu mâna dreaptă, cotul său stâng l-a lovit puternic în față pe Varga, care s-a prăbușit pe teren și a început să aibă convulsii.

Intervenția rapidă a echipei medicale a fost urmată de formarea unui paravan uman în jurul lui Varga, asigurând astfel intimitatea necesară pentru manevrele de urgență. După câteva minute de tensiune, atacantul a fost transportat de pe teren pe targă și dus la unul dintre spitalele din Stuttgart.

Federația Maghiară de Fotbal a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare în jurul miezului nopții, asigurând publicul că starea lui Barnabas Varga este stabilă și că vor reveni cu informații suplimentare în cazul unor evoluții.

Meciul a fost reluat după o pauză considerabilă și prelungit cu 10 minute. În minutul 99, Ungaria a reușit să marcheze unicul gol al partidei prin Kevin Csoboth, aducând astfel victoria echipei aproape de finalul jocului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite