Timp Liber
Hormonii tiroidieni asigură o bună funcționare a organismului, prin stimularea proceselor care au loc la nivelul acestuia. Care sunt simptomele care pot indica probleme cu tiroida și care ar trebui să te trimită la medic?
Semne și simptome care îți arată că ai probleme cu glanda tiroidă. FOTO: Depositphotos.com
Tiroida este glanda în formă de fluture, situată în zona gâtului. Deși e mică, glanda are un rol esențial în reglarea metabolismului, în sinteza proteinelor și în reglarea funcțiilor vitale ale organismului nostru.
Un mic dezechilibru în funcționarea sa se traduce, în timp, într-un dezechilibru major la nivelul organismului.Hipotiroidismul: Atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni se instalează hipotiroidismul și ca efect, celulele din corp își reduc activitatea semnificativ. Mai mult, pot apărea și simptome precum: oboseală, depresie, creștere în greutate, constipație și piele uscată.
Semne și simptome generale: Oboseală extremă, intoleranță la frig, creșterea în greutate, căderea părului, constipație, piele uscată și unghii fragile, depresie, pierderea poftei de mâncare.CITEȘTE ȘI
Cea mai TOXICĂ legumă. Poate provoca cancer, hipertensiune și afectează glanda tiroidăHipertiroidismul. Hipertiroidismul reprezintă o afecțiune în care glanda tiroidă produce prea mulți hormoni, ceea ce duce la un exces al acestora în organism și la accelerarea metabolismului. Semne și simptome generale: Intoleranță la căldură, glanda tiroidă mărită, transpirație excesivă, palpitații, slăbiciune musculară, diaree, probleme oculare, scăderea în greutate.
Factorii care cresc riscul de hipotiroidism sau hipertiroidism: sexul feminin, istoricul familial, vârsta peste 60 de ani, bolile autoimune, deficitul de iod, expunerea la cantități mari de radiații, consumul de tutun, etc.Material realizat de Anamaria Vîrlan, studentă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, anul II.Citiți monitorulcj.ro și pe Google NewsSursa foto: Depositphotos.com
CITEȘTE ȘI:
Source link