Connect with us

Sport

La un deceniu de la prăbușirea avionului în Apuseni, autoritățile nu sunt cu nimic mai competente sau mai bine pregătite

Stefan Petre

Published

on

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, în localitățile  Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia. Foto: Facebook  Ministerul Apărării Naționale (foto 1). Epava avionului căzut în Apuseni  în 2014. Foto: monitorulcj.ro

Actualitate

La un deceniu după cazul avionului „pierdut” în Apuseni, autoritățile se bâlbâie din nou: unde a căzut drona? Care dronă?

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia. Foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale (foto 1). Epava avionului căzut în Apuseni în 2014. Foto: monitorulcj.ro

  În urmă cu 9 ani, un avion se prăbușea în Munții Apuseni, iar în memoria colectivă a rămas eșecul intervenției de căutare organizată de autorități și imaginea unor eroi din comuna Horea care au ajuns primii la locul accidentului, după mai bine de cinci ore de bâlbe ale instituțiilor statului. Acum, aceleași autorități, eșuează încă o dată: a căzut sau nu o dronă rusească în România? 
„Mortul e de vină”                                                      Oficial, pilotul Adrian Iovan a fost considerat vinovat pentru prăbușirea aeronavei. Accidentul a avut loc în 20 ianuarie 2014. O aeronavă s-a prăbușit în Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, într-o pădure de la limita dintre județele Alba și Cluj.CITEȘTE ȘI: 6 ani de la tragicul accident aviatic din munții ApuseniMotii din Apuseni au aflat de la televizor că, undeva, în zonă, a avut loc o catastrofă. Sute de săteni-voluntari s-au mobilizat foarte rapid pentru a căuta și salva victimele. Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu și Argentin Todea au fost persoanele care au ajuns primii la locul tragediei.  Epava avionului şi victimele au fost găsite de cei trei, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. Au făcut tot ce au putut pentru a salva răniții, dar nu au mai putut face nimic pentru pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion.CITEȘTE ȘI: Salvatorii din Munţii Apuseni, cetăţeni de onoare ai Clujului, au emigrat în AngliaOamenii au știut de drona căzută, autoritățile nuLocalnicii din satul Plauru, comuna Ceatalchioi, au tot reclamat că le trec drone peste case, dar autoritățile române le-au transmis că nu văd bine. În urmă cu o zi, Ministerul Apărării Naționale și președintele Iohannis au confirmat oficial că fragmente dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul localității. Până acum au negat. În Plauru, puţinii locuitori rămaşi pot auzi sirenele de bombardament care sună în Izmail de mai multe ori pe săptămână. „Le ignorăm în timpul zilei, dar ni se strânge inima atunci când sună noaptea”, a declarat Daniela Tănase, o localnică.CITEȘTE ȘI: SUA a trimis cea mai de temut dronă din lume la Cluj. Arma a fost folosită la lichidarea liderului iranian SoleimaniMinistrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunţat că marţi, în jurul orei 18 au apărut primele indicii că au fost găsite resturi care pot fi asociate cu echipamente de tip dronă, în judeţul Tulcea, şi a precizat că acestea sunt analizate de specialişti.  Tîlvăr a precizat că informaţiile furnizate marţi preşedintelui Klaus Iohannis, cum că nu a căzut „nicio dronă” în ţara noastră, erau corecte, negând vehement versiunea oficialilor ucraineni potrivit căruia un vehicul fără pilot a detonat pe teritoriul românesc. Dar echipele MApN au găsit bucățile la câtiva metri de Dunăre, potrivit oficialului român.Ucraina a declarat luni că drone ruseşti rătăcite au detonat pe teritoriul României, dar Bucureştiul a negat cu tărie. „Pot să vă spun că nicio piesă, nicio dronă şi nicio parte a unui dispozitiv nu a aterizat în România”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite