Categories: Sport

Mai multe clădiri și terenuri din Cluj-Napoca, lăsate în paragină, vor fi suprataxate

Administrație

Primăria Cluj-Napoca va aplica impozit majorat, începând cu anul 2024, pentru mai multe clădiri și terenuri lăsate în paragină.

Mai multe clădiri și terenuri lăsate în paragină vor fi suprataxate, în 2024. FOTO: Emil Boc/ Facebook

  


În ședința extraordinară a Consiliului Local ce va avea loc vineri, 22 decembrie, mai multe proiecte, introduse la inițiativa primarului Emil Boc, respectiv a viceprimarului Dan Tarcea, prevăd suprataxarea unor proprietăți aflate în degradare. 


Pe ordinea de zi a ședinței se numără mai multe proiecte care prevăd majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2024, pentru clădirile din Cluj-Napoca, de la următoarele adrese:str. Someșului nr. 23 (fosta str. Dijmei nr. 23);str. Croitorilor nr. 18;str. Clinicilor nr. 12;str. Clinicilor nr. 24;str. Emil Racoviță nr. 39;str. Ploiești nr. 37;str. Bisericii Ortodoxe nr. 22;str. Gheorghe Șincai nr. 15;str. Frunzișului nr. 16/A;B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 20;Calea Moților nr. 95.De asemenea, vor fi și clădiri impozitate cu 300%, pe străzile G-ral Traian Moșoiu nr. 72, Câmpului nr. 71, Calea Moților nr. 10, Calea Moților nr. 17, Piața Mihai Viteazu nr. 37 A și B, Piața Mihai Viteazu nr. 43, B-dul Eroilor nr. 12 și Calea Moților nr. 69.


Cu 400% vor fi impozitate clădirile de la adresele Piața Mihai Viteazu nr. 44 și B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 7.Supraimpozitarea maximă, de 500%, va fi aplicată următoarelor clădiri, până la remedierea problemelor: str. Traian nr. 11 Corp A și str. Constanța nr. 23.


De asemenea, alte 6 proiecte prevăd creșterea cu 200% a impozitului pe terenuri lăsate în paragină pentru mai multe proprietăți de pe strada Borhanciului, respectiv de pe strada Vasile Cârlova, începând cu anul 2024.În ședință sunt prevăzute însă și proiecte de încetare a supraimpozitării pentru mai multe clădiri care au fost reabilitate. 


Clădirile din Cluj care au fațadele degradate sunt supraimpozitate cu până la 500%, până la remedierea problemelor. Măsura, introdusă la Cluj-Napoca în anul 2016, poate fi introdusă la în urma unui proces de inspecție și control asupra clădirilor din municipiu, realizat de Poliția Locală. Măsura supraimpozitării clădirilor neîngrijite „a făcut minuni”, în ultimii ani, în ceea ce privește aspectul imobilelor din oraș. Edilul Emil Boc a mărturisit, toamna aceasta, că, deși nu este populară, măsura a contribuit la „schimbarea feței” orașului. Peste 800 de imobile taxate cu până la 500% au fost refațadizate în ultimii șase ani. Anul trecut, zeci de clădiri au fost reabilitate în municipiu.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago