Connect with us

Sport

Mesajul „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca

Stefan Petre

Published

on

Instalația „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Foto: Lights On Romania/ Böjte Zalan

Timp Liber

Instalația „Te aștept” luminează pe podul din centrul Clujului drept răspuns la mesajul „Mi-e dor de tine”, amplasat „în inima” Köln-ului.

Instalația „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Foto: Lights On Romania/ Böjte Zalan

  


Din acest weekend, clujenii pot admira din nou instalația luminoasă „Te aștept” pe Podul Elisabeta de pe strada Dragalina. Este prima instalație aprinsă în cadrul ediției cu numărul 6 a festivalului LightsOn Cluj. Instalația „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Foto: Lights On Romania/ Böjte ZalanMesajul din centrul Clujului vine ca o replică la instalația „Mi-e dor de tine”, aprinsă în Köln la începutul lunii.Instalația „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Foto: Lights On Romania/ Böjte Zalan„«TE AȘTEPT», răspunsul care completează Dialogul Reîntregirii, luminează din acest weekend pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca. «MI-E DOR DE TINE» din Köln se conectează astfel cu mesajele din Timișoara și Cluj-Napoca. «TE AȘTEPT» e prima dintre instalațiile care se aprind la Cluj ca parte a ediției Lights On cu numărul 6, susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca”, arată LightsOn, într-o postare pe Facebook.Instalația de lumini „Mi-e dor de tine” s-a aprins la KölnInstalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” a fost expusă pentru prima dată în Germania, la Köln. Instalația este găzduită de celebrul Muzeu al Ciocolatei pe malul Rinului. Instalația de lumini a fost creată la Cluj în 2018. „După Londra în 2019, Chicago în 2021 și Washington DC în 2022, Köln este cel de-al patrulea oraș din afara României în care instalația de lumină este expusă”, a menționat și viceprimarul orașului Cologne, Ralf Heinen.


„Köln este casa instalației «MI-E DOR DE TINE» pentru aproximativ 2 luni de zile. Instalația a fost expusă pe fațada muzeului care primește peste 600.000 de vizite anual. O mică parte din România e acolo, în acea parte a Germaniei, în care am reușit să ducem un simbol care unește. De la cei care lucrează în abatoare până la doctori renumiți în economie, de la fondatori de companii în IT și până la șoferi care cunosc drumurile Europei ca pe propriile mâini, există un mic loc în Cologne pe care toți îl pot recunoaște ca o legătură directă cu acasă”, au transmis reprezentanții Lights ON România.De fiecare dată când „MI-E DOR DE TINE” se aprinde undeva pe glob, acasă, în două orașe românești se aprins alte două instalații, reprezentând răspunsurile firești și logice, „ȘI MIE” și „TE AȘTEPT”. În 2023, „ȘI MIE” s-a aprins în luna octombrie pe Podul de fier din cartierul timișorean Iosefin în cadrul Lights On – The Night-Art Festival, în vreme ce „TE AȘTEPT” s-a aprins în acest weekend în Cluj-Napoca. 


MI-E DOR DE TINE a fost expus pentru prima dată în 2018 la Cluj-Napoca, urmând ca ulterior expozițiile să aibă loc în afara granițelor țării, în orașe precum Londra, Chicago sau Washington D.C. În România instalația a mai fost expusă în Băile Herculane (2021) și București (2022).Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite