Sponsorizat
Categories: Sport

Nota de plată la o terasă din centrul Clujului: s-au trezit cu bacșiș pe bon fără să-l ceară. „I-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate”.

Sponsorizat
Sponsorizat

Timp Liber

Un clujean s-a trezit cu bacșișul gata adăugat pe bonul fiscal, fără să fie întrebat de chelner dacă este de acord, într-un local din centrul orașului.

Clienții unei terase s-au trezit cu tips pe bon fără să-l ceară / Foto 1: Reddit.ro, Foto 2: pixabay.com

  


După ce a fost la o terasă din Piața Muzeului, Cluj-Napoca, un client s-a plâns că chelnerul i-a adăugat 10% bacșiș pe bonul fiscal fără să-l întrebe: „Tips-ul adăugat fără să ne spună… pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm” .  


Atunci, clujeanul l-a confruntat pe chelner și a ajuns să plătească doar pentru consumație, fără bacșiș, potrivit postării sale de pe Reddit. Oricum, dacă ne uităm pe bonul respectiv, observăm că acel tips de 10% nici nu a fost calculat corect. Consumația era de 168 de lei, iar în mod normal 10% din această sumă înseamnă 16,8 lei. Ei bine, pe nota de plată, chelnerul a trecut că 10% „tips” înseamnă 21,20 de lei. 



CITEȘTE ȘI:
Legea bacșișului a fost promulgată. Care e suma MAXIMĂ care poate fi dată de clienți? Mai mulți internauți au comentat la postare de pe Reddit, unde s-au arătat surprinși de cele întâmplate, iar alții au fost mirați de prețurile ridicate. Printre comentarii se numără următoarele:



„- Baiatu’ baiatu’ , n-am comandat tips!”„15 lei pentru o bere de 0,4l? N-am mai ieșit în oraș în ultimii ani, mai ales de când au crescut prețurile cu nesimțire, dar… 15 lei??? Pizza +40 lei??? Rămân fără aer…”„Îi ceream alt bon, fără tips și dacă nu se conformau, mă ridicam și plecam de la masă fără să plătesc.”„Mi se pare revoltător să ceară tips. Nu suntem în USA, au salarii minime pe economie și cu asta basta, nu le convine jobul, să-și caute altul la fel ca toți restul.”„Te prinde încă o revoluție sau două până vine mâncarea, merg pe sistemul se naște un fraier în fiecare zi.”„42 lei o pizza și încă îți cer bani pentru sos, ce scârboasă e horeca”„Sincer, pentru ce și-a pus bacșiș? Că a servit câteva băuturi la suprapreț? Eu i-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate.” Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea…

6 days ago

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului…

7 days ago

Cluj-Napoca interzice fumatul în parcuri, stații și baze sportive. Amenzi până la 500 lei

De astăzi, 13 august, în Cluj-Napoca intră în vigoare o măsură importantă pentru sănătatea publică:…

7 days ago

Un român schimbă istoria neuroștiinței la Stanford: Sergiu Pașca, pionier în modelarea creierului uman

Sergiu Pașca, cercetător român de renume internațional, face istorie în domeniul științelor comportamentale la Universitatea…

7 days ago

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În…

1 week ago

Metroul din Cluj intră în faza subterană: au început lucrările la puțul de lansare pentru TBM-uri

Metroul din Cluj intră în faza subterană: lucrări la 24 de metri adâncime Luni, 11…

1 week ago