Categories: Sport

Pas înainte pentru reamenajare Pieței Mărăști. Primăria a solicitat eliberarea acordului de mediu. Cum se schimbă zona?

Administrație

Primăria Cluj-Napoca a depus cererea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul reamenajării Pieței Mărăști. Zona va fi schimbată radical.

Piața Mărăști își va schimba fața / Foto: Primăria Cluj-Napoca

  


Zona Pieței Mărăști, rămasă „în secolul trecut” din punct de vedere a amenajărilor urbane, va fi modernizată și revitalizată. Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a depus cererea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reamenajarea zonei – Piața Mărăști și a străzilor adiacente”, marți, 31 octombrie.Proiect de reamenajare a Pieței Mărăști / Foto: Primăria Cluj-NapocaProiectul presupune crearea de benzi de autobuz și piste de biciclete în zona Pieței Mărăști, în locul benzilor de circulație și trotuarelor pline de mașini. Numărul de benzi auto va fi redus pe mai multe tronsoane de drum, iar stațiile de transport în comun vor fi reorganizate și modernizate. Una dintre aceste două stații a fost deja modernizată, în vara aceasta. În cadrul proiectului vor fi amenajate două căi de acces la metrou. 


În proiectul de revitalizare sunt cuprinse Piața Mărăști, Bulevardul 21 Decembrie, Str. Aurel Vlaicu, Aleea Bibliotecii, Calea Dorobanților, Str. Fabricii, Str. Ciocârliei, Str. Crinului și spațiul verde aflat la intersecția Aleii Bibliotectii și Căii Dorobanților.Trei parkinguri în zonăTrei parkinguri noi vor fi amenajate pe Aleea Bibliotecii, pe Aleea Bârsei și pe strada Trotușului. Cel mai mare va fi cel construit sub spațiul verde din fața Bibliotecii, care va fi dispus pe două niveluri și va avea o capacitate de 280 locuri. Totodată, pe strada Dorobanților nr. 105 a fost propus un parking cu minim 140 de locuri. În discuții se regăsea și eliminarea supermarketului și a benzinăriei din zonă. De asemenea, proiectul prevede desființarea unor chioșcuri și construcții „cu caracter parazitar” și propunerea amenajarea unor pergole și cafenele în zona Aleii Bibliotecii.


Proiectul își propune să echilibreze ponderea dintre spații pietonale și spații destinate traficului auto, dar și să extindă infrastructura dedicată mobilității sustenabile: transport public, biciclete/trotinete, pietoni. Simultan, se urmărește creșterea atractivității spațiului public pietonal, prin amenajarea și dotarea sa cu vegetație, mobilier urban, dotări și echipamente.În luna august, Primăria a depus solicitarea pentru emiterea avizului de mediu necesar și pentru realizarea Parkingului subteran, a pavilionului urban și a organizării de șantier în Piața Mărăști.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago