Actualitate
Imagini amuzante, în Parcul Național Retezat, unde un urs a fost surprins în timp ce se scărpina de scoarța unui copac, pentru a-și marca teritoriul.
Momente de relaxare într-un parc național. Porție de scărpinat pentru un „simpatic Baloo”/Foto: Romsilva Facebook.com
Scene inedite în Parcul Național Retezat, surpinse cu ajutoul camerei de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva „O porție zdravănă de scărpinat pentru un simpatic Baloo” – este descrierea ce însoțește imaginile în care un urs și-a permis câteva clipe de relaxare, pentru a se scărpina de un arbore. După cum arată specialiștii în domeniu, scărpinatul urșilor are un dublu rol: aceștia își marchează în acest fel teritoriul, dar reprezintă și o modalitate prin care pot scăpa de paraziți.
CITEȘTE ȘI:
Imagini surprinzătoare. Un cerb frumos, în pauză de relaxare într-o pădure din Apuseni„Scărpinatul de coaja arborilor, o imagine amuzantă pentru noi, are un dublu rol pentru urși, în primul rând scapă de paraziți și, în al doilea rând își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat mirosul lăsat de alți urși pe scoarța arborilor”, au notat reprezentanții regiei naționale a pădurilor. Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Acesta are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.În parc se regăsesc 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI:
Source link