Connect with us

Sport

Rețeaua Băncilor pentru Alimente din România dă startul Colectei Naționale de Alimente. Împreună, continuăm să hrănim speranța celor care au cea mai mare nevoie! (P)

Stefan Petre

Published

on

Colecta Națională de Alimente decembrie 2023

Social

Colecta Națională de Alimente devine un eveniment marcant în calendarul anual al Băncilor pentru Alimente din România.

Colecta Națională de Alimente decembrie 2023

 An de an, cu acest prilej, comunități din toată țara se unesc pentru a oferi hrană și speranță celor aflați în nevoie. 


Pe lângă activitatea zilnică de a salva hrană de la pierdere și risipă, în preajma sărbătorilor de Paște și de Crăciun, Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, împreună cu Băncile Regionale pentru Alimente din București, Roman, Cluj, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați organizează Colecta Națională de Alimente, o campanie de solidaritate de amploare, cu un impact semnificativ în viața celor în dificultate care cu greu își procură hrana de zi cu zi. Colecta Națională de Alimente este posibilă datorită implicării partenerilor deja tradiționali ai Băncilor pentru Alimente care susțin și zi de zi misiunea acestora de a lupta împotriva risipei alimentare și a sărăciei: Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România, Kaufland România, CHEP România. 


Persoanele pot achiziționa și dona alimente neperisabile din 811 magazine ale partenerilor, astfel: până pe 27 decembrie, la nivel național, în oricare dintre cele 353 magazine Lidl România până pe 27 decembrie, în 361 magazine PENNY | REWE România din toată țara până la 27 decembrie, în 39 magazine Auchan România din toată țara până la 27 decembrie, în 57 magazine Kaufland România din toată țara. Campania este însuflețită de sute de voluntari care au decis să ofere din ceea ce au mai prețios, timpul lor, pentru a fi prezenți la intrarea în magazine, pe culoarele acestora, precum și lângă cutiile de colectare a alimentelor. Ei sunt inima campaniei și legătura directă dintre generozitatea comunităților din România și persoanele care au mai mare nevoie de hrană. Astfel, în perioada 15 – 17 decembrie, clienții vor fi ghidați și încurajați de voluntari să facă un gest concret de solidaritate, prin cumpărarea și donarea de alimente de bază neperisabile pentru cei în nevoie: orez, mălai, fasole, făină, ulei, zahăr, conserve de carne și pește, gemuri, cereale, paste, sosuri, patiserie ambalată, dulciuri etc. Produsele pot fi donate în cutiile speciale amplasate după casele de marcat în toate magazinele participante. 


Fiecare aliment donat ajunge apoi prin cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente la organizațiile partenere care au grijă de persoanele în nevoie. Bătrâni din cămine sau rămași fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, familii sărace și numeroase, copii din centre de zi și de recuperare, persoane cu dizabilități și mulți alți oameni în nevoie beneficiază de această campanie menită să ofere nu doar hrană, ci și speranță și alinare. Inițiativă cunoscută și devenită deja o tradiție în 30 de țări din Europa unde există Bănci pentru Alimente, s-a dezvoltat încă din 2019 și la noi în țară, în parteneriat cu Lidl România. An de an, ni s-au alăturat alți parteneri importanți: PENNY | REWE România, Auchan România, Kaufland România. Cu fiecare campanie, numărul magazinelor a crescut, iar generozitatea românilor a sporit considerabil. Doar la colecta organizată cu ocazia sărbătorilor de Paște din acest an, aproximativ 59.800 de români au pus în coșul bunătății darul lor pentru cei în dificulate și au donat 29,9 tone de alimente. Prin Băncile pentru Alimente și a celor 223 organizații partenere, acestea au ajuns pe masa a 34.318 oameni în nevoie. 


Creșterea inflației, a prețurilor la energie și combustibili din ultimul an a condus la creșterea costurilor de trai, la sporirea îngrijorării și incertitudinii în viitor, în special pentru grupurile vulnerabile. În țara noastră, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu sărăcia, fapt confirmat de numărul tot mai mare de cereri din partea organizațiilor caritabile care solicită sprijin alimentar de la Băncile pentru Alimente. În prezent, acestea susțin la nivel național 690 de ONG-uri (cu 118 mai multe decât în 2022) care au în grijă peste 235.000 persoane vulnerabile (cu 25.000 mai multe decât în anul precedent), în cadrul unor servicii complexe socio-educative, de recuperare și îngrijire. „Persoanele la care ajung alimentele donate, deși necunoscuți, au chipuri concrete, demnitate, suflet, calități și limite, ca fiecare dintre noi. Îi invităm pe toți cei care merg la cumpărături în zilele colectei naționale și doresc să facă un gest de bine să se gândească că de sărbători au un invitat în plus la masă și că punga specială pe care o primesc în magazin de la voluntari este de fapt farfuria pe care așează cu grijă încă o porție de hrană pentru alt oaspete, chiar dacă necunoscut, dar la fel de drag” – Gabriel Sescu – Președinte Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR. 


Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați, constituie o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană. Băncile pentru Alimente colectează și donează ONG-urilor partenere produse pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează. Obiectivul asumat al Băncilor este acela ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale, timp și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare, contribuind astfel și la reducerea emisiilor de gaze produse de deșeurile alimentare. FBAR se insipră și împărtășește modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA) și este recunoscut ca membru asociat al acesteia. Din 2016, când a fost creată prima Bancă pentru Alimente din România la București și până astăzi, Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente a salvat de la pierdere și risipă peste 18.648 tone de alimente, în valoare de peste 37,6 milioane euro. Aceste alimente s-au transformat în aproximativ 37,3 milioane de porții de hrană pentru persoanele în dificultate. Pentru mai multe informații: office@bancapentrualimente.ro; 0771 235 977



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite