Sănătate
Dr. Silvia Balhuc este unul dintre medicii stomatologi care fac voluntariat la Spitalul Județean Cluj pentru a trata persoane cu dizabilități sau defavorizate.
Medic stomatolog, voluntar pentru clujenii defavorizați / Foto: SCJU Cluj – Facebook
Prin programul „Voluntar pentru sănătate”, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a atras un număr de 551 de voluntari, începând cu luna martie 2018. În prezent, în spital își desfășoară activitatea 152 voluntari, îndeplinind atribuții specifice de medic, asistent medical, psiholog clinician, biolog, technician radiolog, farmacist sau kinetoterapeut, potrivit reprezentanților spitalului. Pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19, în SCJU Cluj au activat peste 200 de voluntari, având un aport semnificativ în acordarea de îngrijiri medicale pacienților. Pentru voluntari, activitatea în spital aduce marele avantaj al lucrului practic cu pacienții, sub îndrumarea unor specialiști cu mare experiență.„Voluntariatul este o activitate nobilă în care o persoana își pune în mod dezinteresat timpul, energie și priceperea la dispoziția semenilor. În preajma Zilei Internaționale a Voluntarului, dorim să aducem în prim-plan activitatea unui medic voluntar, apreciind în egală măsură importanța fiecărui voluntar al SCJU Cluj”, au transmis reprezentanții spitalului în urmă cu câteva zile.Dr. Silvia Balhuc este medic primar stomatolog, absolvent de medicină dentară, promoția 2015, medic rezident protetică dentară la UMF Cluj-Napoca, promoția 2016-2018, iar din noiembrie 2018 este medic specialist în protetică dentară.
CITEȘTE ȘI:
Mai mulți clujeni defavorizați vor beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Nimeni nu este uitat” Începând cu anul 2017, Silvia este implicată în proiectul comun desfășurat de SCJU Cluj (prin Ambulatoriul de Specialitate Stomatologie), UMF Cluj-Napoca și DASM/Primăria Cluj-Napoca, prin care se asigură servicii stomatologice gratuite persoanelor cu dizabilități, pensionarilor cu pensii mai mici de 1500 lei, șomerilor și altor categorii de persoane cu venituri reduse. Medicul Silvia a tratat gratuit sute de pacienți în timpul voluntariatului. „A început proiectul ca medic rezident, a continuat ca asistent universitar, iar acum își desfășoară activitatea ca medic voluntar. Din dorința de a fi aproape și de a ajuta persoanele defavorizate, Silvia a rămas în acest proiect fără ca în acest moment să primească vreun venit din această activitate. Mai mult decât atât, medicul Silvia Balhuc este sufletul proiectului, așa cum declară colegii ei, iar sute de pacienți au beneficiat de serviciile ei. Mulțumim Silviei și tuturor voluntarilor SCJU Cluj, dorindu-le mult succes în activitățile prezente și cele viitoare!”, a mai transmis conducerea SCJU. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI:
Source link