Stiri Mondene

CÂT COSTĂ CEA MAI SCUMPĂ CEAȘCĂ DE CAFEA DIN LUME? UNDE POATE FI GĂSITĂ ÎN ROMÂNIA

V-ați întrebat vreodată cât costă cea mai scumpă ceașcă de cafea din lume? Este vorba despre celebra cafea KOPI LUWAK. Înainte era adusă ca suvenir din străinătate, dar acum se găsește în meniurile restaurantelor din toată țara. Cât trebuie să scoată din buzunare iubitorii de cafea pentru a savura o ceașcă? Această cafea, cunoscută și sub numele de cafea de civet, este una dintre cele mai exclusive și rar întâlnite sortimente de cafea din lume.

Prețul unei cești de cafea KOPI LUWAK poate ajunge la câteva sute de dolari, fiind una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Această exorbitantă sumă se datorează procesului de producție unic al acestei cafele. BOBA de cafea KOPI LUWAK este produsă în principal în Indonezia, fiind obținută din boabele de cafea consumate și apoi eliminate de către civete, un animal mic și mamifer nativ din regiune.

Boabele de cafea KOPI LUWAK sunt selectate din fecalele civetului, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a selecta cele mai bune boabe de cafea. Procesul de digestie al animalului se presupune că îmbunătățește aromele și gustul boabelor de cafea. După ce boabele sunt colectate din fecalele civetului, acestea sunt spălate și prăjite pentru a produce cafeaua finală.

Datorită procesului de producție unic și cantității limitate de boabe de cafea disponibile, prețul cafelei KOPI LUWAK este extrem de ridicat. Cu toate acestea, mulți iubitori de cafea sunt dispuși să plătească prețul ridicat pentru a experimenta gustul său distinctiv și rar.

În România, cafeaua KOPI LUWAK poate fi savurată în unele restaurante și cafenele de lux, unde este disponibilă pentru cei care doresc să își răsfețe papilele gustative cu o experiență deosebită.

Într-un restaurant din Cluj, la cererea clienților, a fost introdusă în meniu cafeaua Kopi Luwak. Procesul de obținere al acesteia este neobișnuit și provine din regiuni îndepărtate ale lumii. Un mic mamifer omnivor, cunoscut sub numele de Civetă de palmier, selectează și consumă cele mai bune fructe de cafea de pe arbori. Boabele nedigerate sunt ulterior eliminate prin excremente.

 

Facebook Comments Box
Anamaria Ioana

Share
Published by
Anamaria Ioana

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago