Sponsorizat
Stiri Mondene

CÂT COSTĂ CEA MAI SCUMPĂ CEAȘCĂ DE CAFEA DIN LUME? UNDE POATE FI GĂSITĂ ÎN ROMÂNIA

Sponsorizat
Sponsorizat

V-ați întrebat vreodată cât costă cea mai scumpă ceașcă de cafea din lume? Este vorba despre celebra cafea KOPI LUWAK. Înainte era adusă ca suvenir din străinătate, dar acum se găsește în meniurile restaurantelor din toată țara. Cât trebuie să scoată din buzunare iubitorii de cafea pentru a savura o ceașcă? Această cafea, cunoscută și sub numele de cafea de civet, este una dintre cele mai exclusive și rar întâlnite sortimente de cafea din lume.

Prețul unei cești de cafea KOPI LUWAK poate ajunge la câteva sute de dolari, fiind una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Această exorbitantă sumă se datorează procesului de producție unic al acestei cafele. BOBA de cafea KOPI LUWAK este produsă în principal în Indonezia, fiind obținută din boabele de cafea consumate și apoi eliminate de către civete, un animal mic și mamifer nativ din regiune.

Boabele de cafea KOPI LUWAK sunt selectate din fecalele civetului, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a selecta cele mai bune boabe de cafea. Procesul de digestie al animalului se presupune că îmbunătățește aromele și gustul boabelor de cafea. După ce boabele sunt colectate din fecalele civetului, acestea sunt spălate și prăjite pentru a produce cafeaua finală.

Datorită procesului de producție unic și cantității limitate de boabe de cafea disponibile, prețul cafelei KOPI LUWAK este extrem de ridicat. Cu toate acestea, mulți iubitori de cafea sunt dispuși să plătească prețul ridicat pentru a experimenta gustul său distinctiv și rar.

În România, cafeaua KOPI LUWAK poate fi savurată în unele restaurante și cafenele de lux, unde este disponibilă pentru cei care doresc să își răsfețe papilele gustative cu o experiență deosebită.

Într-un restaurant din Cluj, la cererea clienților, a fost introdusă în meniu cafeaua Kopi Luwak. Procesul de obținere al acesteia este neobișnuit și provine din regiuni îndepărtate ale lumii. Un mic mamifer omnivor, cunoscut sub numele de Civetă de palmier, selectează și consumă cele mai bune fructe de cafea de pe arbori. Boabele nedigerate sunt ulterior eliminate prin excremente.

 

Facebook Comments Box
Anamaria Ioana

Share
Published by
Anamaria Ioana

Recent Posts

Zilele Clujului 2025: Patru zile de sărbătoare, culoare și emoție în inima Transilvaniei!

Cluj-Napoca își deschide larg porțile pentru una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului: Zilele…

1 hour ago

3 zile fără apă în Cluj! A fost nevoie să spargă drumul pentru a înlocui conducta veche

O intervenție amplă a avut loc astăzi în județul Cluj, pe conducta principală de aducțiune…

11 hours ago

Record pe piața imobiliară: IULIUS și Atterbury Europe atrag 400 milioane de euro pentru reconversia urbană RIVUS din Cluj

Proiectul RIVUS Cluj-Napoca, dezvoltat de IULIUS și Atterbury Europe, marchează un moment istoric în industria…

14 hours ago

La o cafea cu un polițist: Clujenii, invitați să vorbească deschis despre siguranța rutieră ☕🚔

Cum ar fi să discuți față în față, la o cafea, cu un polițist despre…

15 hours ago

Cluj: Zonele afectate de întreruperea apei timp de 3 zile, începând de marți, 20 mai 2025

Lucrări majore pe conducta Cluj-Gherla-Dej: Zeci de localități și cartiere din Cluj rămân fără apă…

1 day ago

🎓 Bal de absolvire ca-n povești la Cluj-Napoca!

Elevii Colegiului Național Unitarian „János Zsigmond” au strălucit într-o seară de neuitat Magie, eleganță și…

2 days ago