Meniu de lux la Balul Vânătorilor din Cluj: Somon, mistreț și whisky fin!
Sâmbăta trecută, Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca a găzduit Balul Vânătorilor, un eveniment organizat la cel mai înalt standard de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) și Asociația Privată de Vânătoare „Pisica Sălbatică”. În fruntea organizării s-a aflat Marius Hossu, președintele AJVPS, care a avut grijă ca participanții să se bucure de o seară memorabilă.
Festin culinar demn de capete încoronate
Meniul serii a fost unul exclusivist, ridicând întrebări chiar și în rândul participanților, care s-au întrebat dacă o asemenea desfășurare de forțe era necesară pentru un eveniment ce ar trebui să celebreze pasiunea pentru vânătoare și nu opulența.
Un bilet de acces la eveniment a costat 350 de lei, însă meniul și spectacolul artistic au depășit cu mult această valoare. Pe scenă au urcat artiști de renume precum Traian Ilea, Aurel Tămaș și Mihaela Grindean, în timp ce invitații au fost răsfățați cu preparate sofisticate.
Somon, creveți și pastramă de vită pentru aperitiv
Pentru început, invitații au fost serviți cu tartine cu somon, creveți tempura cu sos sweet chili, pastramă de vită cu mousse de ardei, mușchi file cu hrean, corăbioare de ardei umplute cu vinete și ruladă de cașcaval cu fructe confiate.
După o pauză de dans, participanții s-au bucurat de un preparat cald specific evenimentului: tochitură de carne de căprioară cu orez sălbatic. Felul principal a fost friptura de mistreț, servită alături de cartofi la cuptor, legume sote și salată de murături.
Desertul a fost la fel de extravagant: un tort imens de ciocolată, acompaniat de „fructul pasiunii”.
Băuturi alese pe sprânceană
Evenimentul a fost completat de o selecție impresionantă de băuturi. Pe lângă vin, bere și coniacuri rafinate, participanții au avut de ales între whisky Jack Daniels și Johnnie Walker Red Label, Vodka Absolut, shots-uri de Blue Kamikaze și Tequila. Cei mai pretențioși s-au delectat cu un coniac Jidvei vechi de 30 de ani. În plus, au fost disponibile nouă tipuri de cocktail-uri alcoolice și patru nealcoolice.
Un festin care a lăsat multe semne de întrebare: cât de necesară a fost această opulență și cine a achitat, de fapt, nota de plată?