Sponsorizat
Stiri

De pe mesele din Cluj, direct în inima britanicilor! Desertul românesc care a devenit viral

Sponsorizat
Sponsorizat

Papanașii românești cuceresc Marea Britanie! Britanicii, impresionați de gustul unic

Un desert tradițional românesc, bine cunoscut în restaurantele din Cluj și din toată țara, face senzație și în străinătate! Papanașii – acele gogoși delicioase, crocante la exterior și pufoase la interior, servite cu smântână și dulceață – au ajuns să fie un adevărat fenomen în Marea Britanie.

Într-un videoclip recent devenit viral pe rețelele de socializare, britanicii sunt surprinși de combinația de arome și textura desertului, unii spunând că este „cea mai plăcută surpriză culinară” pe care au avut-o.

„Nu am mai mâncat niciodată ceva asemănător! Este dulce, cremos, dar și crocant. Absolut delicios!”, spune un britanic care a încercat papanașii pentru prima dată într-un restaurant românesc din Londra.

Cum a ajuns desertul românesc să fie atât de popular?

Renumit ca fiind cel mai comandat desert din restaurantele din România, papanașul nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a câștiga inimile britanicilor. Mai multe restaurante românești din Londra și alte orașe din Marea Britanie au început să includă acest preparat în meniu, atrăgând nu doar comunitatea de români din diaspora, ci și localnicii dornici de noi experiențe culinare.

Chefii români spun că secretul succesului stă în ingredientele simple, dar de calitate, precum brânza proaspătă de vaci și aluatul bine lucrat.

„Britanicii sunt obișnuiți cu deserturi grele, cu multă frișcă sau cremă. Papanașii noștri sunt diferiți, au acel echilibru perfect între crocant și cremos, între dulce și acrișor, mai ales datorită combinației de smântână și dulceață. De aceea îi iubesc atât de mult”, explică un bucătar român stabilit în Londra.

România pe harta deserturilor celebre?

Succesul papanașilor în străinătate ar putea deschide calea și altor preparate tradiționale românești. Așa cum italienii au făcut cunoscut tiramisu sau francezii au impus crème brûlée, România ar putea avea acum șansa să își facă loc pe harta deserturilor internaționale prin acest preparat autentic.

În Cluj-Napoca, papanașii sunt deja un must-have pentru turiști, iar restaurantele locale știu că rețeta perfectă trebuie respectată cu strictețe pentru a menține farmecul original.

Așadar, dacă vrei să simți gustul tradiției românești apreciate acum și de britanici, nu ezita să comanzi o porție de papanași data viitoare când ieși la restaurant!

Facebook Comments Box
Cosmin Ardelean

Recent Posts

3 zile fără apă în Cluj! A fost nevoie să spargă drumul pentru a înlocui conducta veche

O intervenție amplă a avut loc astăzi în județul Cluj, pe conducta principală de aducțiune…

5 hours ago

Record pe piața imobiliară: IULIUS și Atterbury Europe atrag 400 milioane de euro pentru reconversia urbană RIVUS din Cluj

Proiectul RIVUS Cluj-Napoca, dezvoltat de IULIUS și Atterbury Europe, marchează un moment istoric în industria…

8 hours ago

La o cafea cu un polițist: Clujenii, invitați să vorbească deschis despre siguranța rutieră ☕🚔

Cum ar fi să discuți față în față, la o cafea, cu un polițist despre…

8 hours ago

Cluj: Zonele afectate de întreruperea apei timp de 3 zile, începând de marți, 20 mai 2025

Lucrări majore pe conducta Cluj-Gherla-Dej: Zeci de localități și cartiere din Cluj rămân fără apă…

1 day ago

🎓 Bal de absolvire ca-n povești la Cluj-Napoca!

Elevii Colegiului Național Unitarian „János Zsigmond” au strălucit într-o seară de neuitat Magie, eleganță și…

1 day ago

❗Stația Sigismund Toduță va fi relocată temporar

Compania de Transport Public anunță că stația Sigismund Toduță, aferentă liniei 30 de autobuze, va…

1 day ago