Connect with us

Prin Oras

๐๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š ๐Ÿ๐š๐œ๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š ๐๐ž๐ฉ๐ฅ๐š๐ฌ๐š๐ซ๐ž๐š ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ญ๐š๐ญ๐จ๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐๐ž ๐ฅ๐š Cluj Arena, ๐๐ฎ๐ฉ๐š ๐ฆ๐ž๐œ๐ข๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐Ÿ๐จ๐ญ๐›๐š๐ฅ ๐๐ข๐ง๐ญ๐ซ๐ž FC Universitatea Cluj ๐ฌ๐ข ๐ƒ๐ข๐ง๐š๐ฆ๐จ ๐๐ฎ๐œ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข, Compania de Transport Public Cluj-Napoca ๐š๐ง๐ฎ๐ง๐ญ๐š ๐œ๐š ๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐ญ๐ซ๐š๐ง๐ฌ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ ๐ฉ๐ฎ๐›๐ฅ๐ข๐œ ๐ฏ๐š ๐Ÿ๐ข ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ง๐ ๐ข๐ญ ๐ข๐ง ๐๐š๐ญ๐š ๐๐ž ๐Ÿ ๐ฌ๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ฆ๐›๐ซ๐ข๐ž.

Stefan Petre

Published

on

๐๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š ๐Ÿ๐š๐œ๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š ๐๐ž๐ฉ๐ฅ๐š๐ฌ๐š๐ซ๐ž๐š ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ญ๐š๐ญ๐จ๐ซ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐๐ž ๐ฅ๐š Cluj Arena, ๐๐ฎ๐ฉ๐š ๐ฆ๐ž๐œ๐ข๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐Ÿ๐จ๐ญ๐›๐š๐ฅ ๐๐ข๐ง๐ญ๐ซ๐ž FC Universitatea Cluj ๐ฌ๐ข ๐ƒ๐ข๐ง๐š๐ฆ๐จ ๐๐ฎ๐œ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข, Compania de Transport Public Cluj-Napoca ๐š๐ง๐ฎ๐ง๐ญ๐š ๐œ๐š ๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐ญ๐ซ๐š๐ง๐ฌ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ ๐ฉ๐ฎ๐›๐ฅ๐ข๐œ ๐ฏ๐š ๐Ÿ๐ข ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ง๐ ๐ข๐ญ ๐ข๐ง ๐๐š๐ญ๐š ๐๐ž ๐Ÿ ๐ฌ๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ฆ๐›๐ซ๐ข๐ž.
๐Ÿ•’ Program prelungit รฎntre orele 23:15 โ€“ 00:00 pe urmฤƒtoarele linii:
๐Ÿš ๐‹๐ข๐ง๐ข๐š ๐Ÿ‘๐ŸŽ (Grigorescu โ€“ A. Vlaicu)
๐ŸšŽ ๐‹๐ข๐ง๐ข๐š ๐Ÿ” (Bucium โ€“ A. Vlaicu)
๐ŸšŽ ๐‹๐ข๐ง๐ข๐š ๐Ÿ๐Ÿ“ (Bucium โ€“ Str. Unirii)
๐Ÿš‹ ๐‹๐ข๐ง๐ข๐š ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ (Bucium โ€“ P-ta Gฤƒrii)
๐Ÿš‹ ๐‹๐ข๐ง๐ข๐š ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐‹ (Bucium โ€“ Bd. Muncii)
De asemenea, vฤƒ reamintim cฤƒ puteศ›i utiliza ศ™i liniile de noapte:
๐Ÿš ๐Ÿ๐Ÿ“๐ (Str. Unirii โ€“ Str. Bucium)
๐Ÿš ๐Ÿ“๐Ÿ’๐ (Zorilor โ€“ Grigorescu)
๐Ÿš ๐Ÿ’๐ (Str. A. Vlaicu โ€“ P-ศ›a Gฤƒrii)
๐Ÿ“ฒ Programele complete ale liniilor de noapte pot fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro ศ™i รฎn aplicaศ›ia mobilฤƒ Tranzy.

Facebook Comments Box

National

Aspecte neศ™tiute din viaศ›a lui Florin Piersic: a รฎnfiat o fatฤƒ ศ™i i-a susศ›inut educaศ›ia

Stefania Heinz

Published

on

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei ศ™i teatrului romรขnesc, avรขnd o carierฤƒ de peste ศ™ase decenii. Celebru pentru rolurile sale din filme de aventurฤƒ ศ™i istorice, precum ศ™i pentru prestaศ›iile sale carismatice pe scenฤƒ, Piersic este respectat atรขt รฎn Romรขnia, cรขt ศ™i peste hotare.

Gestul de generozitate: a รฎnfiat o fatฤƒ ศ™i a ajutat-o

Un moment mai puศ›in cunoscut din viaศ›a lui Florin Piersic este cel legat de faptul cฤƒ a รฎnfiat o fatฤƒ ศ™i i-a susศ›inut educaศ›ia. รŽn 2008, actorul a dezvฤƒluit cฤƒ, pe vremea cรขnd filma pentru โ€žPinteaโ€, o fetiศ›ฤƒ, pe nume Mฤƒrioara, venea zilnic la filmฤƒri. Dupฤƒ ce a aflat cฤƒ aceasta nu avea pฤƒrinศ›i, Piersic a decis sฤƒ o รฎnfieze ศ™i sฤƒ o trimitฤƒ la ศ™coalฤƒ, oferindu-i lunar salariul sฤƒu de la teatru pentru a o sprijini.

Piersic ศ™i-a รฎnceput cariera รฎn 1958 cu filmul โ€žCiulinii Bฤƒrฤƒganuluiโ€, bazat pe romanul lui Panait Istrati. Acesta a marcat รฎnceputul unei colaborฤƒri de succes cu cinematografia romรขneascฤƒ.

Rolul emblematic รฎn โ€žMฤƒrgelatuโ€

A devenit faimos pentru interpretarea lui Mฤƒrgelatu, un personaj enigmatic dintr-o serie de filme de aventurฤƒ din anii โ€™80, care l-au transformat รฎntr-un simbol al filmului romรขnesc.

Deศ™i a avut o carierฤƒ cinematograficฤƒ impresionantฤƒ, Piersic a rฤƒmas devotat teatrului, jucรขnd รฎn numeroase producศ›ii la Teatrul Naศ›ional din Bucureศ™ti. Unul dintre rolurile sale celebre a fost cel din โ€žOameni ศ™i ศ™oareciโ€ de John Steinbeck.

Pe parcursul carierei sale, Piersic a fost distins cu numeroase premii pentru contribuศ›ia sa la cultura romรขnฤƒ. รŽn 2016, a fost numit cetฤƒศ›ean de onoare al oraศ™ului natal, Cluj-Napoca.

Cunoscut pentru naturaleศ›ea ศ™i cฤƒldura cu care interacศ›ioneazฤƒ cu publicul, Piersic este adesea descris ca un povestitor captivant, capabil sฤƒ fascineze audienศ›ele prin simpla sa prezenศ›ฤƒ.

De-a lungul anilor, Florin Piersic a primit numeroase oferte de a se implica รฎn politicฤƒ, dar a refuzat categoric, spunรขnd cฤƒ locul sฤƒu este pe scenฤƒ, nu รฎn Parlament. รŽn 2016, a respins o propunere din partea PSD de a candida pentru Parlament, declarรขnd cฤƒ nu are nicio legฤƒturฤƒ cu politica ศ™i cฤƒ preferฤƒ sฤƒ se concentreze pe profesia sa de actor.

Controversa legatฤƒ de colaborarea cu Securitatea

La un moment dat, Florin Piersic a fost acuzat cฤƒ ar fi colaborat cu Securitatea, alฤƒturi de tatฤƒl sฤƒu. รŽnsฤƒ actorul a respins ferm aceste acuzaศ›ii, spunรขnd cฤƒ nu au fost niciodatฤƒ citaศ›i sau audiaศ›i de Securitate.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Etapฤƒ importantฤƒ pentru metroul din Cluj: Maศ™inile de forat au trecut testele ศ™i urmeazฤƒ sฤƒ fie livrate la Cluj – Video

Diana Petrescu

Published

on

Sursa: LinkedIn / Gรผlermak Heavy Industries Construction & Contracting Co. Inc

Compania turceascฤƒ Gulermak, cรขศ™tigฤƒtoarea licitaศ›iei pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn un videoclip รฎn care prezintฤƒ maศ™inile de forat tuneluri (TBM – Tunnel Boring Machines) pe care le va folosi pentru acest proiect ambiศ›ios.

โ€žCompania Gulermak, รฎn calitate de Antreprenor, declarฤƒm faptul cฤƒ ne continuฤƒm proiectele fฤƒrฤƒ a รฎncetini. Testele de recepศ›ie รฎn fabricฤƒ a douฤƒ tuneluri tip EPM (Earth Pressure Balance) achiziศ›ionate pentru proiectul Metrou Romรขnia โ€“ Cluj au fost finalizate cu succes รฎn perioada 26 august โ€“ 02 septembrieโ€, se aratฤƒ รฎn comunicatul postat de companie.

Ce sunt TBM-urile?

TBM-urile, sau maศ™inile de forat tuneluri, sunt utilaje de mare capacitate, utilizate pentru sฤƒparea tunelurilor subterane. Aceste echipamente sunt esenศ›iale pentru construirea tunelurilor destinate transportului rutier, feroviar, metroului sau pentru reศ›elele de apฤƒ ศ™i canalizare. รŽn cazul metroului din Cluj, TBM-urile vor fi folosite pentru a sฤƒpa tunelurile pe care vor circula trenurile subterane.

Emil Boc: โ€žMetroul din Cluj se face!โ€

Primarul Emil Boc a confirmat recent cฤƒ proiectul metroului din Cluj continuฤƒ indiferent de provocฤƒrile legate de sursele de finanศ›are, fie cฤƒ este vorba despre Programul Naศ›ional de Redresare ศ™i Rezilienศ›ฤƒ (PNRR), fie alte fonduri europene. รŽn cadrul unei intervenศ›ii radio, Boc a subliniat cฤƒ discuศ›iile dintre Guvernul Romรขniei ศ™i Comisia Europeanฤƒ privind fondurile PNRR sunt de ordin tehnic ศ™i nu afecteazฤƒ implementarea proiectului la nivel local.

โ€žNumai cine nu munceศ™te nu are greutฤƒศ›i รฎn implementarea proiectelor. Dar atunci cรขnd ai determinare ศ™i ศ™tii ce ai de fฤƒcut, รฎn mod evident lucrurile merg mai departeโ€, a declarat primarul, asigurรขnd cฤƒ acest proiect este tratat de autoritฤƒศ›ile romรขne drept unul de interes naศ›ional.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

IULIUS prezintฤƒ RIVUS, proiectul de reconversie urbanฤƒ la Cluj-Napoca: o fostฤƒ platformฤƒ industrialฤƒ transformatฤƒ รฎn spaศ›iu comunitar cu concepte inovatoare de culturฤƒ, timp liber ศ™i shopping.

Alex Campian

Published

on

Grupul IULIUS lanseazฤƒ RIVUS, cel mai recent proiect de reconversie ศ™i regenerare urbanฤƒ din Cluj-Napoca, aprobat recent de Consiliul Local prin Planul Urbanistic Zonal. Numele RIVUS, derivat din latinฤƒ ศ™i semnificรขnd โ€žrรขuโ€, subliniazฤƒ legฤƒtura cu rรขul Someศ™. Proiectul transformฤƒ 14 hectare de fostฤƒ platformฤƒ industrialฤƒ รฎntr-un spaศ›iu multifuncศ›ional, oferind comunitฤƒศ›ii acces interactiv la rรขul Someศ™. Conceptul arhitectural pune accent pe valorificarea rรขului, cu un design fluid, elemente naturale ศ™i principii de sustenabilitate. Investiศ›ia, estimatฤƒ la peste jumฤƒtate de miliard de euro de cฤƒtre IULIUS ศ™i Atterbury Europe, va include retail, birouri, culturฤƒ, entertainment ศ™i un parc, totalizรขnd o suprafaศ›ฤƒ รฎnchiriabilฤƒ de 165.000 mp. Aflฤƒ mai multe despre acest proiect amplu de reconversie urbanฤƒ pe www.rivus.ro ศ™i pe reศ›elele de socializare: www.instagram.com/rivuscluj_ ศ™i www.facebook.com/rivuscluj.

Conceptul proiectului RIVUS, realizat de renumita firmฤƒ de arhitecturฤƒ olandezฤƒ UNStudio, recunoscutฤƒ la nivel global, reflectฤƒ dorinศ›ele ศ™i nevoile comunitฤƒศ›ii locale. Astfel, RIVUS va integra:

  • Cea mai mare suprafaศ›ฤƒ de retail din Romรขnia โ€“ 145.000 mp (integrรขnd atรขt mall-ul โ€“ 120.000 mp, cรขt ศ™i facilitฤƒศ›ile de retail complementare), รฎntr-un concept mixed-use care completeazฤƒ experienศ›a de shopping cu servicii ศ™i facilitฤƒศ›i publice ศ™i de timp liber
  • Peste 400 de magazine, inclusiv premiere regionale ศ™i naศ›ionale
  • Peste 30 de restaurante-concept ศ™i cafenele cu orientare spre rรขul Someศ™
  • Fresh Market pentru producฤƒtorii autohtoni
  • Un nou parc ศ™i spaศ›ii verzi amenajate de peste 52.000 mp
  • Grฤƒdinฤƒ japonezฤƒ pe acoperiศ™
  • Douฤƒ clฤƒdiri industriale reconvertite รฎn spaศ›ii culturale ศ™i office
  • Centru de live arts ศ™i salฤƒ de spectacole
  • Concepte de entertainment รฎn premierฤƒ regionalฤƒ, pentru toate vรขrstele
  • Cele mai noi tehnologii cinematografice, pentru prima datฤƒ รฎn Transilvania, ศ™i open air cinema
  • Spaศ›ii de birouri premium ศ™i green โ€“ 15.000 mp GLA
  • Investiศ›ii รฎn conectivitate ศ™i mobilitate alternativฤƒ

โ€žRIVUS simbolizeazฤƒ fluxul constant de viaศ›ฤƒ, energie ศ™i dezvoltare, elemente care alcฤƒtuiesc fundamentul proiectului nostru, care pune accent pe armonia dintre spaศ›iul construit ศ™i cel natural, creรขnd astfel simbioza idealฤƒ. Propunerea noastrฤƒ pentru fosta platformฤƒ Carbochim are o componentฤƒ naturalฤƒ pronunศ›atฤƒ, care constฤƒ รฎn amenajarea malurilor rรขului Someศ™, รฎntregirea culoarului verde-albastru din zona de nord a oraศ™ului ศ™i crearea de la zero a unei grฤƒdini urbane spectaculoase, care se va รฎntinde pe o treime din suprafaศ›a รฎntregului proiect. RIVUS exprimฤƒ perfect viziunea noastrฤƒ ศ™i avem convingerea cฤƒ va deveni, รฎntr-un mod natural, nu doar o destinaศ›ie favoritฤƒ, ci ศ™i un nou reper al Clujului modern, vibrant, sustenabil. Proiectul RIVUS a demarat prin relocarea ศ™i retehnologizarea fabricii Carbochim, care acum se aflฤƒ pe o traiectorie nouฤƒ, cu perspective de dezvoltare. รŽn prezent, pregฤƒtim terenul pentru noul proiect, prin dezmembrarea fostelor hale ศ™i ne bucurฤƒm cฤƒ am รฎnaintat รฎn procesul de autorizareโ€, a spusย Sorin Guttman, Manager RIVUS.

RIVUS Cluj-Napoca va fi primul proiect realizat de UNStudio รฎn Romรขnia, marcรขnd o premierฤƒ pentru celebrul birou de arhitecturฤƒ olandez รฎn ศ›ara noastrฤƒ.

Proiectul RIVUS aduce รฎn premierฤƒ รฎn Romรขnia arhitecศ›ii renumiศ›i de la UNStudio, cunoscuศ›i pentru portofoliul lor impresionant, care include proiecte emblematice precum Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Lyric Theatre Complex din Hong Kong, metroul din Doha ศ™i Podul Erasmus din Rotterdam.

Conceptul arhitectural al RIVUS pune accent pe valorificarea rรขului Someศ™, vizรขnd crearea unei legฤƒturi รฎntre noua dezvoltare, oraศ™ ศ™i malul rรขului, care este รฎn prezent inaccesibil. Designul este inspirat de fluiditatea ศ™i caracterul natural al rรขului, imaginat ca un joc de picฤƒturi concentrice รฎn apฤƒ, traduse รฎn proiect sub forma unor piaศ›ete publice cu luminฤƒ ศ™i vegetaศ›ie, atรขt รฎn spaศ›iile interioare, cรขt ศ™i รฎn cele exterioare, cum ar fi grฤƒdinile. Liniile fluide ale rรขului sunt reflectate ศ™i รฎn faศ›ada exterioarฤƒ a clฤƒdirilor, รฎn timp ce materialele naturale, precum lemnul ศ™i piatra, au fost alese pentru a asigura o integrare armonioasฤƒ a vegetaศ›iei, creรขnd un echilibru estetic ศ™i funcศ›ional รฎntre interior ศ™i exterior.

โ€žSuntem foarte conศ™tienศ›i de potenศ›ialul pe care regenerarea urbanฤƒ รฎl are pentru oraศ™e. รŽn acest sens, este esenศ›ial sฤƒ cฤƒutฤƒm noi modalitฤƒศ›i de reamenajare a zonelor urbane existente, รฎn aศ™a fel รฎncรขt sฤƒ poatฤƒ oferi ceva รฎnapoi oraศ™ului ca รฎntreg, sฤƒ reactiveze ศ™i sฤƒ รฎnsufleศ›eascฤƒ spaศ›iile ศ™i zonele care s-au perimat de-a lungul anilor. Proiectarea pentru consolidarea ศ™i susศ›inerea comunitฤƒศ›ilor รฎnseamnฤƒ sฤƒ creezi locuri care aduc oamenii laolaltฤƒโ€,ย a declaratย Ben van Berkel, fondator ศ™i arhitect principal UNStudio.

โ€žSunt foarte mรขndru cฤƒ avem ocazia sฤƒ realizฤƒm la Cluj primul nostru proiect din Romรขnia. Este foarte interesant sฤƒ vedem cฤƒ putem conecta aceastฤƒ veche zonฤƒ industrialฤƒ la Parcul Armฤƒtura, amenajat recent. Dorim sฤƒ aducem ศ™i oamenii din zona Carbochim รฎnapoi spre apฤƒ, pentru a continua centura verde de-a lungul rรขuluiโ€,ย a spusย Arjan Dingstรฉ, Director ศ™i Senior Architect UNStudio.

RIVUS va deveni cea mai mare destinaศ›ie de entertainment ศ™i shopping din Romรขnia, oferind o combinaศ›ie unicฤƒ de concepte culturale, opศ›iuni de petrecere a timpului liber ศ™i branduri รฎn premierฤƒ naศ›ionalฤƒ. Aceastฤƒ dezvoltare multifuncศ›ionalฤƒ va aduce un mix inovator de experienศ›e pentru comunitate, consolidรขndu-se ca un punct de atracศ›ie major รฎn peisajul urban din Cluj-Napoca.

RIVUS se contureazฤƒ ca cel mai amplu lifestyle center din Romรขnia, devenind un epicentru al entertainmentului ศ™i shoppingului din ศ›arฤƒ. รŽn RIVUS Mall, vizitatorii vor gฤƒsi branduri internaศ›ionale mult aศ™teptate ศ™i magazine reprezentative pentru marii retaileri din diverse segmente precum home&deco, health&sports, fashion ศ™i divertisment. De asemenea, proiectul pune un accent deosebit pe susศ›inerea producฤƒtorilor ศ™i antreprenorilor locali, creรขnd un spaศ›iu รฎn care fiecare membru al comunitฤƒศ›ii se va regฤƒsi. Cu funcศ›iuni dedicate familiilor ศ™i o ofertฤƒ extinsฤƒ de peste 400 de magazine, RIVUS va deveni principala destinaศ›ie pentru modฤƒ, lifestyle ศ™i entertainment.

RIVUS aduce รฎn premierฤƒ naศ›ionalฤƒ soluศ›ii inovatoare de petrecere a timpului liber, inclusiv prima salฤƒ de spectacole integratฤƒ รฎntr-un centru comercial ศ™i un centru de arte performative, RIVUS Live Arts, care va fi gestionat รฎn parteneriat cu mediul cultural clujean ศ™i amplasat รฎn fosta halฤƒ cu arcade a Carbochim. Clฤƒdirea administrativฤƒ din cฤƒrฤƒmidฤƒ roศ™ie a fostului sit industrial va fi, de asemenea, pฤƒstratฤƒ ศ™i transformatฤƒ รฎn RIVUS Hub, un spaศ›iu dedicat birourilor ศ™i serviciilor.

Proiectul pune un accent special pe familii, incluzรขnd spaศ›ii de joacฤƒ, concepte de divertisment รฎn premierฤƒ naศ›ionalฤƒ, tehnologii cinematografice avansate, cinema รฎn aer liber, concepte educaศ›ionale, facilitฤƒศ›i pentru sport ศ™i wellness, ศ™i un hub medical ce va acoperi multiple discipline.

RIVUS va deveni, de asemenea, o platformฤƒ de promovare a producฤƒtorilor locali ศ™i un punct de รฎntรขlnire al gastronomiei ศ™i atmosferei vibrante, prin includerea unui concept Fresh Market ศ™i a 30 de locaศ›ii-concept, restaurante ศ™i cafenele tematice, toate cu terase amplasate รฎn noua grฤƒdinฤƒ creatฤƒ de la zero.

Pe lรขngฤƒ componentele de retail ศ™i entertainment, dezvoltarea include ศ™i aproximativ 15.000 mp de spaศ›ii office premium, care vor sprijini extinderea companiilor multinaศ›ionale la nivel local, oferind oportunitฤƒศ›i de creศ™tere profesionalฤƒ ศ™i contribuind la consolidarea economicฤƒ a regiunii.

RIVUS Garden contribuie la crearea unei conexiuni verzi de 14 hectare รฎn nordul Clujului

RIVUS Garden va reprezenta ancora verde a proiectului, aducรขnd รฎn inima oraศ™ului un parc de 52.000 mp, realizat รฎn colaborare cu peisagiศ™ti locali ศ™i internaศ›ionali. Acest parc se va adฤƒuga la spaศ›iile verzi deja modernizate din proximitate, cum sunt parcurile Armฤƒtura ศ™i Feroviarilor, creรขnd o reศ›ea verde care va contura rรขul Someศ™ cu aproximativ 14 hectare de spaศ›ii amenajate pentru promenadฤƒ ศ™i recreere.

รŽn RIVUS Garden, vizitatorii vor putea admira peste 700 de arbori maturi, cu vรขrste de pรขnฤƒ la 60 de ani ศ™i รฎnฤƒlศ›imi de pรขnฤƒ la 13 metri, inclusiv copaci recuperaศ›i de pe fosta platformฤƒ industrialฤƒ, alฤƒturi de peste 100.000 de plante decorative de diverse dimensiuni. Clฤƒdirea principalฤƒ de retail va fi prevฤƒzutฤƒ cu faศ›ade รฎnierbate ศ™i un acoperiศ™ verde, care va integra, de asemenea, o grฤƒdinฤƒ japonezฤƒ, contribuind la un peisaj armonios ศ™i sustenabil.

Continuรขnd tradiศ›ia proiectelor similare dezvoltate la Iaศ™i ศ™i Timiศ™oara, IULIUS acordฤƒ o atenศ›ie deosebitฤƒ conectivitฤƒศ›ii urbane. รŽn parteneriat cu Municipalitatea, compania ศ™i-a asumat investiศ›ii semnificative รฎn infrastructura oraศ™ului, incluzรขnd construcศ›ia unui nou pod rutier peste Someศ™, douฤƒ poduri pietonale, modernizarea unor strฤƒzi din apropiere ศ™i implementarea de soluศ›ii pentru sistematizarea traficului. De asemenea, proiectul va sprijini mobilitatea urbanฤƒ prin amenajarea unei infrastructuri velo, aliniate la strategia autoritฤƒศ›ilor locale.

RIVUS va beneficia de aproximativ 4.800 de locuri de parcare, atรขt subterane, cรขt ศ™i supraterane, dintre care 900 vor fi echipate cu staศ›ii de รฎncฤƒrcare pentru maศ™ini electrice, ศ™i de 2.500 de spaศ›ii pentru parcarea bicicletelor, facilitรขnd astfel accesul eco-friendly.

Investiศ›ia va fi realizatฤƒ de companiile IULIUS ศ™i Atterbury Europe ศ™i se aflฤƒ รฎn faza de obศ›inere a autorizaศ›iei de construire. Prima etapฤƒ a lucrฤƒrilor, care implicฤƒ dezmembrarea fostelor hale industriale, este aproape finalizatฤƒ, aceasta desfฤƒศ™urรขndu-se independent de procesul de avizare ศ™i autorizare a noului proiect.

 

Despre IULIUS

Compania IULIUS este dezvoltator ศ™i operator real estate specializat รฎn proiecte mixed-use de regenerare urbanฤƒ din Romรขnia, cu o experienศ›ฤƒ de peste 25 de ani. Portofoliul sฤƒu include peste 310.000 mp de retail, รฎn douฤƒ proiecte mixed-use de regenerare urbanฤƒ (Palas Iaศ™i ศ™i Iulius Town Timiศ™oara), reศ›eaua naศ›ionalฤƒ de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall โ€“ Iaศ™i, Cluj-Napoca ศ™i Suceava) ศ™i proiectele Family Market din Iaศ™i (Miroslava ศ™i Bucium). Centrele comerciale sunt lidere de piaศ›ฤƒ la nivel regional ศ™i รฎnregistreazฤƒ anual peste 70 de milioane de vizite. Compania IULIUS deลฃine ลŸi 15 clฤƒdiri de birouri, la IaลŸi, Cluj-Napoca ลŸi TimiลŸoara, cu o suprafaศ›ฤƒ totalฤƒ de peste 242.000 mp, รฎn care sunt prezente peste 80 de companii ศ™i unde lucreazฤƒ peste 27.000 de angajaศ›i.

www.rivus.ro

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite