Connect with us

Prin Oras

Școala rămâne deschisă în baza ratei de vaccinare a profesorilor. Vezi LISTA cu gradul de imunizare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj

Alex Campian

Published

on

Școala rămâne deschisă în baza ratei de vaccinare a profesorilor. Vezi LISTA cu gradul de imunizare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, reluarea cursurilor cu prezență fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Unitățile de învățământ în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personalul angajat este vaccinat vor continua activitățile în regim online, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al ministerului Educației. 21 de oraşe din România înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 cumulată la 14 zile de peste 3 la mia de locuitori, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).La nivel national, Clujul este lider în acest clasament negativ.Județul Cluj a intrat în scenariul roșu, având luni rata de incidență COVID de 3,44 cazuri la mie, față de 2,85 în urmă cu o zi. Este primul județ care intră în scenariul roșu în valul 5. CITEȘTE ȘI: Județul Cluj a intrat în scenariul roșu, cu incidența COVID de 3,44 la mie. La fel și municipiul Cluj-Napoca cu 5,02 la mie. Vezi restricțiileCele mai mari incidenţe se înregistrează în oraşele Rădăuţi (Suceava) – 5,49, Salcea (Suceava) – 5,17, Cluj-Napoca (Cluj) – 5,02, Predeal (Braşov) – 5,01. Detalii AICI. Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, pragul de 3/1000 locuitori este cel de la care intră în vigoare criteriul ratei de imunizare în rândul profesorilor/angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță rămân acasă.În general, marea majoritate a unităților de învățământ de la nivelul județului Cluj înregistrează o rată de vaccinare în rândul personalului angajat de peste 60%, însă în continuare figurează și unități de învățământ preuniversitar unde rata de imunizare este insuficientă, adică sub 60%, potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Astfel, rata de vaccinare mică se regăsește în unele instituții școlare, precum:Școala Gimnazială Christiana Cluj-Napoca – 25,00
Liceul Teoretic Creștin Pro Deo Cluj-Napoca – 21,13
Grădinița cu program normal Așchiuță Structura 1 Cluj-Napoca – 50.00
Grădinița cu program normal Licurici Structura 2 Cluj-Napoca – 50.00Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, vineri, 7 ianuarie 2022, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, este de 79,04% personal angajat vaccinat, reprezentând 9.393 de persoane.* situația epidemiologică unități de învățământ preuniversitar acoperă perioada 3-7 Ianuarie 2022, ultima actualizare fiind înregistrată luni, 10 ianuarieDe altfel, sunt și unități de învățământ cu o rată de vaccinare de 100%, precum Grădinița Cu Program Prelungit “Trenulețul Veseliei” – Structura 1 Cluj-Napoca sau Grădinița Reformată Cu Program Prelungit Nr. 1 “Csemete” ClujNapoca. Vezi lista completă AICI. De asemenea, potrivit informațiilor publicate de ISJ Cluj vineri, 7 ianuarie 2022, la nivelul județului un număr de 22 de clase au activitatea suspendată.Vezi lista completă AICI. Statistica datelor colectate vineri, 7 ianuarie, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea exclusiv față în față_438;• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea în sistem online_4;• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1;• Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată_22;• Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19_ 87;• Număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 50.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

Stefania Heinz

Published

on

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un spectacol cosmic fascinant: aurora boreală. Această minunată manifestare naturală a fost surprinsă într-o imagine spectaculoasă de către talentatul fotograf local, Sergiu Răzvan.

Cu ajutorul camerei sale, Sergiu a reușit să imortalizeze momentul în care cerul s-a transformat într-o paletă de culori vibrante. Lumina verde intensă, însoțită de nuanțe de roz și mov, a dansat grațios pe bolta cerească, creând un peisaj de o frumusețe ireală.

Fotografia lui Sergiu a capturat esența acestui eveniment rar și a oferit o privire privilegiată asupra măreției naturii. Imaginea sa a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, fiind apreciată și distribuită de mii de oameni fascinați de frumusețea aurorii boreale.

Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele solare încărcate electric și câmpul magnetic al Pământului, iar apariția ei în Grigorescu a fost un moment deosebit pentru comunitatea locală. Fotografia lui Sergiu Răzvan va rămâne ca o mărturie a acestui eveniment uimitor și va continua să inspire și să încânte oamenii cu frumusețea și misterul universului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

Alex Campian

Published

on

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii lui Matei Corvin erau dispuse scaune, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosferă. Fotografia istorică recent descoperită este de o frumusețe absolută.

Fotografii facute la Cluj de scriitorul englez Edward Morgan Forster, nominalizat la premiul Nobel de 22 ori.

A vizitat Clujul de doua ori, in iunie si august 1932. Fotografiile sunt pastrate in original la King’s College Cambridge”, a explicat un iubitor al Clujului Vechi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite