Connect with us

Eveniment

Două localităţi din România au intrat deja în carantină

Stefania Heinz

Published

on

Două localităţi din România au intrat deja în carantină

În două localităţi din România a fost instituită carantina zonală. Este vorba despre localitatea Cartojani din judeţul Giurgiu şi localitatea Gornet din judeţul Prahova.

În zonele carantinate este strict interzisă intrarea / ieşirea în / din zonă prin alte căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale, se arată în ordinul semnat de şeful DSU, Raed Arafat.

Localitatea Cartojani din judeţul Giurgiu intră de miercuri de la ora 17,00 în carantină, după ce au fost înregistrate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară, la o populaţie de 3.600 de locuitori, “riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, a informat Prefectura Giurgiu.

“Începând cu data de 22 iulie 2020, ora 17.00, se instituie măsura de carantină pentru localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, în conformitate cu Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659201 din 22 iulie 2020. Măsura a fost instituită luându-se în considerare situaţia epidemiologică din judeţul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate prin transmitere comunitară, la o populaţie de 3.600 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

Localitatea Gornet, judeţul Prahova, este a doua în care a fost instituită carantina zonală, a anunţat, miercuri seară, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) printr-un comunicat de presă.

“În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020, a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Carantina zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Prahova, măsura carantinei va fi instituită pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus.

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona:

* identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată în zona menţionată şi introducerea acestora în bazele de date dedicate;
* limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri;
* evaluarea, de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică / Ministerul Sănătăţii;
* stabilirea, prin grija administraţiei publice locale şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulaţie care tranzitează zona şi aducerea la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri;
* purtarea măştilor de protecţie de către toate persoanele aflate în spaţiile publice;
* asigurarea ordinii publice se realizează de către poliţia locală, iar în situaţia în care poliţia locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliţia Română, după caz.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să asigure:
– dezinfecţia periodică a spaţiilor publice după un calendar bine stabilit de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova;
– implicarea medicilor de familie de pe raza localităţii în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor izolate la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respective (femei gravide, persoanele în program de hemodializă, pacienţi oncologici etc.);
– colectarea deşeurilor şi asigurarea funcţionării continue a serviciilor de utilităţi publice;
– asigurarea continuităţii aprovizionării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susţinători sau fără posibilităţi de asigurare a subzistenţei; sau cu medicamente necesare tratamentului uzual al populaţiei prin unitatea farmaceutică specificată în analiza de risc;
– punerea la dispoziţia persoanelor a informaţiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală care trebuie respectate în contextul epidemiologic existent;
– controlul măsurilor stabilite privind limitarea deplasării persoanelor în / din zona de carantină.

Este permisă intrarea /ieşirea persoanelor pentru:
– transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice, precum şi aprovizionării populaţiei;
– persoanele care nu locuiesc în interiorul zonei, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă; administraţiei publice locale, asistentei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor;
– persoanele care îşi desfăşoară activitatea profesională în afara zonei sau care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agro-alimentare;
– deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea / însoţirea copiilor / membrilor de familie, îngrijirea unei / unui rude / afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie;
– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
– urgenţe medicale.

Toate persoanele vor prezenta autorităţilor legitimaţie de serviciu valabilă, adeverinţă de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională.

 

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Diana Petrescu

Published

on

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei și a performanței, găzduind pentru a doua oară o etapă din prestigiosul Campionat Mondial de SuperEnduro. Evenimentul promite să aducă laolaltă cei mai talentați rideri din lume, oferind spectatorilor un spectacol memorabil și încărcat de emoție.

Un test al celor mai buni: tehnică, rezistență și ambiție

SuperEnduro World Championship nu este doar o cursă – este o provocare extremă. Grand Prix-ul României, renumit pentru traseele sale dificile și obstacolele brutale din lemn, va împinge piloții la limita maximă a abilităților lor tehnice și fizice. Obstacolele spectaculoase, care includ bușteni, pietre și alte elemente concepute să testeze rezistența și coordonarea, transformă fiecare tură într-o adevărată luptă contracronometru.

Fiecare secundă contează, iar adrenalina va atinge cote maxime, deoarece cei mai buni rideri ai lumii se vor întrece pentru glorie și puncte importante în clasamentul mondial.

Mai mult decât o cursă: un spectacol complet

Etapa din România oferă mai mult decât competiția propriu-zisă:

  • Sesiuni de autografe: Fanii vor avea ocazia să întâlnească idolii acestui sport, să obțină autografe și să facă fotografii cu riderii de top.
  • Zone expoziționale: Descoperă cele mai noi echipamente, motociclete de ultimă generație și tehnologii avansate prezentate de branduri renumite din industria sporturilor motorizate.
  • Show-uri surpriză: Evenimentul va fi deschis cu spectacole speciale care vor pune în scenă cascadorii, demonstrații și momente unice de entertainment.

O experiență de neratat pentru toți iubitorii de sport

Indiferent dacă ești un fan devotat al sporturilor extreme sau cauți o activitate electrizantă pentru un weekend memorabil, Grand Prix-ul României din cadrul Campionatului Mondial de SuperEnduro este evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi. Atmosfera explozivă din BTarena, energia mulțimii și spectacolul riderilor fac din această competiție o experiență unică.

Fii parte din spectacol!

Pentru a te asigura că nu pierzi niciun moment din această competiție spectaculoasă, cumpără-ți biletele din timp! Locurile sunt limitate, iar interesul pentru acest eveniment este uriaș.

  • Data: 18 ianuarie 2025
  • Locația: Sala Polivalentă BTarena, Cluj-Napoca

Vino să trăiești emoția Campionatului Mondial de SuperEnduro, să îți susții favoriții și să te bucuri de un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. România devine pentru o zi capitala mondială a sporturilor extreme – iar tu trebuie să fii acolo!

Pregătește-te pentru adrenalină, emoție și spectacol! Ne vedem la Cluj-Napoca!

 

CUMPARA BILETE din timp ->

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Stefania Heinz

Published

on

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale anului. DJ Bobo, legenda pop și dance din anii ’90, a susținut primul său concert în România, în cea mai mare Sală Polivalentă din țară. Evenimentul a reunit mii de fani din toate colțurile țării, care au cântat și dansat alături de artist pe ritmurile care au definit o generație.

Concertul a fost o explozie de energie și emoție, cu o producție spectaculoasă ce a inclus lumini, proiecții video captivante și coregrafii impresionante. DJ Bobo și-a purtat fanii printr-o călătorie muzicală memorabilă, interpretând hituri emblematice precum “There Is a Party,” “Love Is All Around,” “Somebody Dance with Me” și, desigur, piesa care a făcut înconjurul lumii, “Freedom.”

Momentul culminant al serii a fost chiar interpretarea piesei “Freedom,” care a închis spectacolul într-o atmosferă electrizantă. Fanii, cu telefoanele aprinse, au creat un val de lumină și emoție în întreaga sală, cântând la unison refrenul care a devenit un imn al libertății și bucuriei de a trăi.

Artistul a mulțumit publicului român pentru primirea călduroasă și a promis că acest concert este doar începutul relației sale cu fanii din România. “Voi, cei din Cluj, sunteți incredibili! Mulțumesc pentru energie și pentru faptul că ați făcut această seară specială,” a declarat DJ Bobo la finalul spectacolului.

Concertul a demonstrat încă o dată că Cluj-Napoca este una dintre cele mai importante destinații pentru evenimente culturale și muzicale de anvergură din Europa de Est, aducând pe scena locală artiști internaționali de renume.

Cei prezenți vor păstra această seară în amintire ca pe o experiență unică, iar DJ Bobo și-a cimentat locul în inimile publicului român.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Magia luminilor „Garden of Lights” ajunge la Cluj-Napoca, iar expoziția „Small World” este prezentată în premieră în România.

Alex Campian

Published

on

Te așteptăm începând cu 15 noiembrie și nu uita de oferta PRE-SALE cu reduceri de 30% la abonamente! https://gardenoflights.com/ro/cluj-napoca #BuyTicketsNow #GardenOfLights #Cluj #ClujNapoca

Începând cu 15 noiembrie, locuitorii Clujului și cei din împrejurimi sunt invitați să participe la o experiență fascinantă, unde magia poveștilor întâlnește tehnologia și creativitatea. „Garden of Lights” își deschide porțile în Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai, oferind o călătorie captivantă prin expoziția „Small World”.

Expoziția recreează o atmosferă de poveste, fiecare pas dezvăluind o nouă destinație culturală și geografică. De la orașe europene, peisaje exotice din America de Sud, până la misterele subacvatice ale Australiei, vizitatorii vor putea explora zeci de instalații tematice, copaci luminați, scene multimedia și spectacole de lumini. Printre punctele foto și reperele culturale iconice se numără câmpul de licurici, tunelurile de lumini, lampioanele japoneze tradiționale, urșii panda din China, morile de vânt olandeze, Big Ben, London Bridge, Turnul Eiffel, cafenelele pariziene, gondolele venețiene și atmosfera vibrantă a carnavalului brazilian.

Michal Chojnacki, CEO al Wonderful Lighting, a declarat: „Vizitatorii vor explora diverse continente și vor putea vedea peisaje emblematice și repere culturale remarcabile. Prin proiecțiile spectaculoase, expoziția aduce un sentiment autentic de aventură.”

Expoziția „Garden of Lights” va ilumina Grădina Botanică „Alexandru Borza” timp de trei luni, în fiecare seară după apus, oferind o experiență de poveste pentru întreaga familie. Cu instalații de lumină artistică în aer liber, expoziția combină frumusețea naturii cu narațiuni captivante.

Wonderful Lighting a intrat pe piața românească în 2023, când prima expoziție, inspirată din „Alice în Țara Minunilor”, a atras peste 180.000 de vizitatori în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Anul acesta, aceeași locație găzduiește o expoziție inspirată din „Frumoasa și Bestia”, deschisă publicului din 25 octombrie. „Succesul nostru ne motivează să continuăm să organizăm evenimente care inspiră și aduc oamenii împreună. Suntem încântați să aducem Garden of Lights și în Cluj-Napoca, aducând astfel magia luminii și publicului din această zonă”, a adăugat Michal Chojnacki.

Biletele pot fi achiziționate online sau direct la intrarea expoziției din Grădina Botanică, fiind disponibile și abonamente de sezon pentru acces nelimitat pe toată durata expoziției.

Despre Wonderful Lighting
Wonderful Lighting, fondată în 2020 și deținătoarea brandului „Garden of Lights”, a organizat prima sa expoziție de lumini în Cracovia, în Grădina de Experimente Stanisław Lem, atrăgând un număr record de vizitatori. Compania desfășoară acum expoziții tematice în orașe europene precum Riga, Budapesta, Dinant, Cluj-Napoca și București, și recent, în Ohio, SUA. Temele expozițiilor includ basme îndrăgite precum „Pinocchio”, „Peter Pan”, „Albă ca Zăpada” și „Animale din Africa”. Wonderful Lighting colaborează cu compania americană S4 Lights, lider în iluminatul multimedia decorativ, recunoscută pentru proiectele realizate împreună cu Disneyland, SeaWorld și Silver Dollar City.

Despre Grădina Botanică „Alexandru Borza”
Fondată în 1919 și deschisă oficial în 1925, Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este un centru important de cercetare, educație și conservare. Cu o suprafață de 14 hectare, grădina găzduiește aproximativ 10.000 de specii de plante organizate în sectoare tematice și oferă facilități speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Parte a Universității Babeș-Bolyai, grădina sprijină educația în domeniile botanicii, fitogeografiei și biodiversității plantelor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite